כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    אוהבים קפה?

    שטויות ושאר ירקות בין היתר קפה, הסיבה בגללה כולכם פה....כולל אותי.....:-)

    p.s
    החייזר שייך ל-Mahamudra

    זכרונותיה של גיישה

    0 תגובות   יום ראשון, 29/7/07, 22:37

    אותיות המילה גיישה ביפנית.

    ועכשיו ברצינות..... 

    גיישות  הן אמניות-בדרניות-מארחות יפניות. משמעות המלה גיישה היא "אשת אומנות" או "אמנית". הגיישות היו בשיאן במאות ה-18 וה-19. כיום הן עדיין קיימות, אך מספרן הולך וקטן.

    מסורת הגיישה התפתחה מה"טאיקומוצ'י" או "הוקאן", בדומה לליצני חצר. הגיישות הראשונים היו גברים; והנשים הראשונות שלקחות על עצמן תפקיד זה כונו "אונה גיישה" "אישה גיישה" היום הגיישות הן נשים בלבד.

    בעבר הוכשרו גיישות לתפקידן כבר בילדותן. בתי גיישות קנו ילדות ממשפחות עניות ודאגו למחסורן והכשרתן. בתחילה הן עבדו כמשרתות, וכשהתבגרו מעט הפכו לעוזרות לגיישה הבכירה של הבית לשם הכשרה כמו גם לתרום לכיסוי הוצאות גידולן וחינוכן. צורה זו של הכשרה, בה החניך מתגורר בביתו של המורה היא עתיקת יומין וממשיכה גם היום ביפן. החניך מתגורר בביתו של המורה ומתחיל בביצוע עבודות בית יומיומיות ומביט במורה בעבודתו, עד שהוא הופך בעצמו למוכשר באומנותו של המורה. הכשרה זו נמשכת שנים רבות בדרך כלל.

    הגיישות התחילו בלימוד מגוון רחב של אומנויות מגיל צעיר גם הן, כולל נגינה, בעיקר על השמיזן ואופני שירה מסורתיים, ריקוד מסורתי, טקס התה, שזירת פרחים (איקבנה), שירה וספרות. הכשרתן התבססה על התבוננות ועזרה לגיישות הבכירות. כך הן למדו את המסורות המסובכות של בחירת, התאמת ולבישת קימונו, כמו גם משחקים ואומנות השיחה, והיכולת להתמודד עם לקוחות.

    כשאישה הפכה לגיישה מתלמדת ("מאייקו"), היא החלה ללוות גיישות בכירות לבתי תה, מסיבות ומשתים - סביבת העבודה המקובלת של הגיישה. שיטה מסורתית זו ממשיכה עדיין אולם בהיקף קטן יותר, שכן היום הגיישה מתחילה את הכשרתה בסוף שנות העשרה שלה.

    גיישות אינן זונות, למרות שבעבר הזכות לקטוף את בתוליהן (באירוע שכונה "מיזואגה") נמכרה, הן לא היו מחויבות לקיים יחסי מין עם לקוחות, אפילו אלו ששלמו כסף רב עבור רכישת אותה זכות.

    הגיישות המודרניות לא נקנות יותר או מגיעות לבית הגיישות כילדות. ההחלטה להפוך לגיישה היא בחירה. גם ה"מיזוגאה" כבר לא נהוג.

    דרג את התוכן:
    addthis

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      minion
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין