*********************************************************************************************************************************** אזהרה: הפוסט שלהלן מכיל ספויילרים רציניים ביותר על הפרק שבו הוא עוסק. מי שעדיין לא ראה את הפרק, מומלץ שיילך לקרוא משהו אחר, ואחר-כך יחזור לכאן. ***********************************************************************************************************************************
שוב שבת שלוסט לכל הקוראים!!! אבל למה להקדים את המאוחר?...
יאללה, מתחילים!
תחילת הפרק שמה קץ לשאלה שהטרידה את מוחנו למשך שבוע שלם. כן, בן ליינוס עדיין לא מת. הוא אמנם פצוע קשה, קשה מאוד, אבל הוא חי. ואני יצאתי מעט אידיוט (רויטל, לירון וקרין יצאו גדולים). מה לעשות, כנראה שהייתי צריך לדעת שגם אם מישהו תוקע בך כדור בלב מטווח של כמעט-אפס - כשמדובר ב"אבודים" - יש לך סיכוי לא רע בכלל לצאת מזה בחיים ולחזור לקפץ ולרוץ בג'ונגל כעבור ארבעה-חמישה פרקים. בינתיים, בכפר של הדארמות, החברים בדיוק סיימו לכבות את השרפה שהשטן הקטן הצית, והוראס מתחיל להבין שמישהו מבפנים אחראי לסבוטאז' הזה. רוג'ר ליינוס, לעומת זאת, שם את העין שלו על הניו-צ'יק החדשה שהגיעה ליוזמה (שיחה עתידית שהייתה עלולה להתרחש בפוטנציה: "בן מאמי, תכיר את האמא החדשה שלך - קייט"). איך זה שקייט תמיד יודעת לצעוד לעבר מערכות יחסים עם הגברים שלא מתאימים לה...
אנחנו חוזרים בפלאשבק לעבר (שמתם לב שזה הפרק ה"נורמלי" השני ברציפות שבו מראים לנו פלאשבקים?! הידד!) ורואים את קייט עם בייבי אהרון מגיעים לבית בפרברי אלבוקרקי, כשקייט שרה לאהרון את השיר שכריסטיאן שפרד היה שר לקלייר כשהיא היתה ילדה קטנה: "Catch a falling star". מסתבר לנו שקייט באה לבקר את - סורפרייז סורפרייז - קסידי, האישה שהיה לה רומן קצר עם סוייר (לפני שהוא רימה אותה וברח לה עם כל הכסף), אֵם ילדתו קלמנטיין (קלמנטיין בתרגום לעברית זה... קלמנטינה?!), ומי שהייתה לזמן קצר שותפתה לפשע של קייט ועזרה לה ליצור קשר עם אימה (ואיזה לסבו-שיק היה לפרק ההוא. ממש "בוץ' וקסידי". הייתי חייב להכניס את זה, סורי). כבר בפינאלה של העונה הרביעית, כשראינו את סוייר לוחש משהו לקייט באוזן לפני שהוא קופץ מהמסוק, שיערנו שזה יהיה קשור לבת שלו שהוא מעולם לא ראה - והנה מתברר שלא טעינו. כשקייט יושבת לדבר עם קסידי, היא מזמרת בפניה את האמת, את כל האמת ורק את האמת על מה שקרה להם על האי ומחוצה לו. מסתבר שהראשון להסיר מעצמו את מסכת השקר מקרב חברי האושיאניק סיקס לא היה הארלי, אלא דווקא קייט - האישה שלפני שהגיעה אל האי היתה דווקא מומחית גדולה בשקרים ובסיפורי כיסוי. קסידי מתפקדת על תקן של פסיכולוגית, ויש לה תובנה מעניינת לגבי הסיבה שבעטייה סוייר קפץ מהמסוק: הוא בסך הכל רצה לברוח מקייט, כי הוא לא היה בשל ומוכן למערכת יחסים איתה. מה שקסידי לא יודעת, זה שמה שהיא תיארה אופייני לסוייר הישן. סוייר החדש, כך אנחנו כבר יודעים, כבר לא מעמיד את טובת עצמו לפני הכלל, ולכן גם אני מעדיף לחשוב שסוייר קפץ אך ורק כדי שלפחות חבריו יינצלו.
מה זה כל הרעיונות האלה שההיא מכניסה לך לראש?! עזבי אותך! סתם מקנאת בך, זאתי!!!
בחזרה בדארמוויל, סוייר מתחיל לערוך חקירה משל עצמו ומגלה שלמי שפתח את הכלוב של סעיד היו מפתחות של שרת. בזמן שהוא כבר מתחיל לחשוד בבן הקטן, הוראס לעומתו חושד בניו-גאי החדש הזה שהגיע אליהם, נו, מה שמו... ג'ק. סוייר מחליט לא לקחת סיכונים מיותרים, הוא גם רואה שמאז שהחברים שלו חזרו אל האי רק דברים רעים קורים, והוא מחליט לשים את ג'ק, קייט והארלי במעצר בית. וככה, כמו באח הגדול VIP, גם פה סגורים לנו כמה אנשים בבית אחד, מנותקים מהעולם החיצון. במקום מנחם בן קיבלנו את ג'ק - האיש שמעצבן את כולם ושכולם שונאים אותו עכשיו. במקום פנינה יש לנו את קייט - האישה שהולכת עם האמת שלה גם אם זה גורם לכולם לחשוב שהיא התחלקה על השכל. במקום שימי יש לנו את הארלי - האיש שמפחיד את כולם עם הכרס שלו. ובמקום קורין קיבלנו את מיילס - האיש שעדיין תוהה לעצמו מה לכל הרוחות הוא עושה כאן, ומתי מישהו יואיל בטובו לצרף אותו לחבורה שלהם. בכלל, הדיאלוגים בין הארלי למיילס היו הרגעים המשובחים ביותר של הפרק הזה. לי כמעט היה נראה שהם נלקחו אחד לאחד מהתגובות פה אחרי כל פוסט שאני מעלה. אנחנו עוד נחזור למסקנות הדיאלוגים האלה מאוחר יותר. בכל מקרה, מתברר שבן הקטן נמצא כעת בניתוח תחת ידיה המסורות של ג'ולייט (ואם המוזיקה שהתנגנה באותו זמן ברקע נשמעה לכם מוכרת, זה לא בכדי: שמענו אותה גם בעונה השלישית, בזמן שראינו את הניתוח של בן המבוגר), אבל ג'ולייט חוששת שהיא לא תוכל "לתקן" אותו. ועל כן סוייר פונה למוממחה מספר 1 לתיקונים על האי - לג'ק. ששוב - בדיוק כמו אז, כשהתבקש לנתח את ביג בן - מסרב לעשות זאת. אוי... ג'ק, ג'ק, ג'ק. מה נעשה איתך. מה נהיה ממך. פעם היית רץ חצי אי ברגל כדי לעזור למישהו במצוקה, אבל עכשיו אתה מעדיף לשבת בצד ולתת לאי לעשות את העבודה. אם סוייר הפך להיות ה"ג'ק החדש", נראה שג'ק הופך ל"סוייר הישן" - אף אחד לא מבין את ההתנהגות שלו, וכולם שונאים אותו בגלל זה. גם קייט אומרת לג'ק שהיא אהבה הרבה יותר את הג'ק הישן, אבל ג'ק מחזיר לה בהפוכה ואומר לה שגם אותו היא לא באמת אהבה אף פעם. אאוץ'. בכל מקרה, קל להבין שהעובדה שג'ק מבין שקייט כבר לא תהיה שלו, בתוספת העובדה שג'ולייט נמצאת עם "יריבו" הותיק סוייר - גורמת לג'ק רק להמשיך ולשקוע במצבו האפאתי.
וסוייר הוא דודי מליץ. הכי גבר גבר.
בניגוד לג'ק, קייט לא מוכנה לשבת בשקט והיא הולכת לתרום דם לבן. במרפאה היא פוגשת את רוג'ר, האיש שנדלק עליה כבר ממקודם, שמתוודה על חטאיו בפניה ומתחרט עליהם. אין כמו משבר קטן של סכנת חיים כדי לאחד משפחות. ועכשיו, קוראים יקרים, בואו נשחק במשחק: "מה היה קורה אם". מה היה קורה אם ג'ק היה מוכן להואיל בטובו ללכת ולנתח את בן בעצמו, ולהציל אותו ממוות. הנה אנחנו רואים עכשיו את רוג'ר מבין שהוא היה אבא רע כל השנים האלה. מאוחר יותר בפרק, גם בן הקטן יגיד לקייט שתמסור לאבא שלו שהוא מצטער שהוא גנב ממנו את המפתחות כדי לשחרר את סעיד. אם ג'ק היה מציל את בן, יכול להיות שבן היה זוכה סוף כל סוף לחיי משפחה נורמליים במחיצתו של אביו. יכול להיות שחיים נורמליים שכאלה, עם אהבת אב אמיתית, לא היו הופכים את בן ליינוס למפלצת שהוא הפך להיות. אבל - כמובן - כל זה רק יכול היה להיות. כי ב"אבודים", כמו תמיד: (שלוש ארבע ו...) "Everything happens for a reason".
באותו זמן, מיילס והארלי ממשיכים לנסות כמונו להבין מה הקטע הזה של המסעות בזמן. מיילס טוען שאת הנעשה אין להשיב, שאי אפשר לשנות את מה שקרה, ושבעצם אי אפשר לשנות שום דבר. הוא אומר שמאז שהחלו ההבזקים, הזמן עבור מי שנשאר על האי הוא כבר לא קו ישר. מבחינתם, את כל החוויות שהם חווים כרגע הם חווים בפעם הראשונה, אולם מבחינת ההסטוריה וציר הזמן - החוויות האלה כבר התרחשו. לכן זה בלתי אפשרי שבן הקטן ימות, כי בן הגדול חי וקיים. לעומת זאת, מבחינתם של מיילס, הארלי וכל מי שחזר בזמן - הם לא יכולים לדעת מה יקרה להם משום שמבחינתם הם חווים את מה שקורה להם בזמן אמת. ולכן, למרות שכבר ראינו בעבר את הארלי חי בשנת 2008 - מבחינתו של מיילס בכל רגע נתון יכולה כעת, בשנת 1977, לדרוס אותו דארמה-ואן כחולה ולהרוג אותו. או במילים אחרות: מה שהיה (בעונות 1-4) - היה, מה שקורה כרגע (בעונה 5) הוא ההווה. בתגובה לתיאוריה של מיילס, הארלי מעלה קושיה חדשה שלמיילס אין תשובה עליה: אם כל המאורעות שהחברים שלנו חווים כרגע התרחשו כבר מבחינת ציר הזמן, איך זה יכול להיות שבן המבוגר שנתפס בעבר על-ידי סעיד ועונה על-ידו - לא זכר אותו?! למיילס אין תשובה על כך.
הבנת?! מה הבנת? לא הבנת!!!
ג'ולייט כבר מתייאשת כמעט לגמרי מסיכוייו של בן להישאר בחיים, אבל אז היא מוצאת פתרון חדש: לקחת את בן לטיפול אצל "האחרים". מי שמתנדבת לבצע את המשימה במקומה היא קייט. אנחנו חוזרים בפלאשבק לאותו רגע הסטורי של הפגישה על המזח, שמייד לאחריו קייט מגיעה עם אהרון לסופרמרקט ומאבדת אותו שם. כעבור כמה שניות מורטות עצבים, היא מגלה אותו מחזיק יד למישהי שנראית שתי טיפות מים כמו האמא האמיתית שלו - קלייר. נסערת ובוכייה, היא מגיעה לבית של החברה הכי טובה שלה, קסידי, ומספרת לה שתמיד היא ציפתה שאהרון יילקח מתישהו מידיה. קסידי שוב מתחילה עם הפסיכולוגיות בגרוש שלה, ומסבירה לה שזה קורה כי קייט לקחה את אהרון בעצמה, וזאת משום שהיא הייתה זקוקה לו אחרי שסוייר שבר לה את הלב (ואני שואל: ומה רע בג'ק? הוא כבר לא הספיק בשביל קייט?! בעצם, אולי עדיף בשביל ג'ק לא לדעת מה התשובה). קייט מגיעה לגדר ההגנה ומגלה שהיא לא לבד - האקס שלה סוייר הגיע לעזור לה, אבל הוא עושה את זה אך ורק למען האהבה הנוכחית שלו - ג'ולייט. בזמן שהם מתרוצצים להם ביער עם בן על הידיים, קייט מספרת לסוייר שהיא ביקרה את הבת הקטנה שלו, והוא מתוודה על כך שהוא מעולם לא התאים להיות בן זוג בשבילה, או אבא. ג'ולייט, מבחינתה, מגיעה להתעמת עם האקס שלה ג'ק על כך שהוא לא בא לעזור לבן ולמה בכלל הוא היה צריך לחזור אל האי - הם לא היו צריכים עזרה מאף אחד, הם היו בסדר גמור. ג'ק עונה לה שהוא חזר כי הוא היה אמור לעשות את זה (אי שם יושב לו ג'ון לוק ומחייך), אבל הוא עדיין לא יודע מה בדיוק הוא אמור לעשות.
אחרי השיחה שהיתה לה עם קסידי, קייט מחליטה ללכת ולעשות את הדבר "הנכון". היא באה לבקר את קרול ליטלטון, אמא של קלייר, ומבשרת לה שיש לה נכד חדש, ושהבת שלה עדיין בחיים על האי. עכשיו אנחנו יודעים מה קרה לאהרון לפני שקייט עזבה אותו ועלתה על טיסת אג'ירה 316; עכשיו אנחנו יודעים גם למה קייט חזרה אל האי: בשביל למצוא את קלייר. שמתם לב לכל אורך הפרק לרגשות האימהיים שטמונים אצל קייט? האישה שרק לפני כמה עונות היתה ציפור דרור חופשייה, שבינה לבין גידול ילדים עמד אוקיינוס שלם - הפכה אל מול עינינו לאם השנה. כמה קשה היה לה להיפרד מאהרון, אותו היא גידלה במשך 3 שנים לבדה, ובכל זאת - היא עשתה זאת למענו ולטובתו, על אף המחיר הקשה שהיא משלמת במעשה זה. ובאותה המידה, למרות שהיה לה בוודאי קשה לנוכח העובדה שהילד הקטן שאת חייו היא מנסה להציל על האי יגדל להיות הנבל הגדול מכולם - היא עושה את המאמצים הגדולים ביותר עבור בן ליינוס על מנת שהוא יחיה, למרות שהיא יודעת שעל המעשה הזה אנשים רבים ישלמו ביוקר. בפוסט הקודם שאלתי מתחת לאחת התמונות "איפה המועצה לשלום הילד?", והנה התשובה בשבילכם: קייט היא המועצה לשלום הילד.
קייט תעשי לי ילד
המסע הרגלי נושא פרי בסופו של דבר, כש"האחרים" מגלים את קייט, סוייר ובן ומביאים אותם אל ריצ'ארד אלפרט. כשקייט מבקשת מריצ'ארד שיציל את בן, ריצ'ארד מזהיר אותה שלאחר מכן בן יהפוך ל"אחד משלהם", וקייט מסכימה לכך. בסופו של דבר, השורה התחתונה היא זו: ג'ק, סעיד, קייט וסוייר - ארבעת חברי "המחנה הרציונלי" לשעבר, שתמיד הלכו לאורו של ההיגיון ושלא האמינו בכל קשקושי השכל של לוק על הגורל - בסופו של דבר דווקא המעשים של ארבעתם הם הם שהביאו את בנג'מין ליינוס אל סיפם של "האחרים", וגרמו לו להיות המנהיג שלהם. ?And isn't it ironic? Don't you think לאחר שריצ'ארד נוטל את בן הקטן לידיו, אחד האחרים שואל אותו אם לא כדאי קודם כל להתייעץ על כך עם אלי, ושצ'ארלס יתנגד לכך. אלי היא הבחורה הבלונדינית החמודה שראינו בפרק 503 (ההיא שנהנתה כל הזמן לאיים על פראדיי עם הרובה שלה), וצ'ארלס הוא - מן הסתם - צ'ארלס ווידמור, שעתיד להפוך לארכי-נמסיס הגדול ביותר של בן ליינוס. אבל את ריצ'ארד כל זה לא מעניין, והוא לוקח את בן היישר אל המקדש שגם אותו כבר ראינו בפרק 505, המקום בו מונטנד איבד את הזרוע שלו, ומעונה הרשמי של גברת סמוקי.
האם המהלך של ריצ'ארד הצליח? בוודאי שכן, משום שרגע לאחר מכן אנחנו רואים את בן המבוגר מתעורר, בשנת 2008, בתחנת ה"הידרה". ומי יושב ממולו ומחכה כבר הרבה הרבה זמן לתשובות? ג'ון לוק, כמובן! "ברוך הבא לעולם החיים", ג'ון מברך אותו. עם החיוך הזה שיש עכשיו לג'ון על השפתיים, לא בטוח כל כך שבן ישמח לחזור לעולם הזה.
You and I have some unfinished business
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!!!!
|
Reututi
בתגובה על רגע לפני שזה נגמר...
תגובות (35)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה רבה!!!
אין לך יותר מדיי מה לחכות, פשוט ללחוץ על הלינק הבא בבלוג...
אין עליך..............
הבלוג והניתוחים שלך,לא נופלים מהסדרה .
הדיאלוג בין מיילס להארלי אחת מהפנינים המבריקות של הסדרה כולה.
מצפה בכליון עייניים לבלוג של פרק 12.
*משפילה את הראש בבושה גדולה גדולה גדולה*
איל שכחתי??
הרי ג'ק כבר יודע את זה...
*חוזרת אליי סצינת הגילוי
חוזרת אליי הסצנה בה הטיח בפני קייט שהיא (לעומתו) לא משפחה אמיתית של אהרון*
אוי ואבוי לי!
כשאתה צודק-
אתה צודק
שלווווווווום!!!
קודם כל רציתי לתקן אותך תיקון קל: ג'ק כבר יודע שקלייר היא אחותו - אמא של קלייר גילתה לו את זה בפינאלה של העונה שעברה... האם סוייר יבין שהוא פגש פעם את אבא של ג'ק?! לפי כמות הפעמים שכריסטיאן מתגלה בפני כל תושבי האי, סביר להניח שגם אל סוייר הוא יתגלה מתישהו בעתיד, ואז הכל יתחבר... ובקשר לליבי - אני בטוח שלא ישכחו לנו אותה.
גם אני קשרתי קשר ישיר בין ההידרדרות במצב הרומנטי של ג'ק, לבין ההידרדרות במצבו האישי/נפשי. ככה זה, אם אין מישהי שתומכת ועומדת מאחוריו עד הסוף, ג'ק שלנו נהיה אבוד לגמרי.
אני דווקא ציפיתי שקייט תמסור את אהרון לסבתא שלו - זה היה המעשה המוסרי ביותר לעשות (ואצל קייט, כמו שראינו בפרק האחרון, רמת המוסריות היא גבוהה מאוד). איך קייט לא פחדה?! למה שקייט תפחד??? מי יכול עליה בכלל?????...
שיהיה לך חג שמיייייייח וחופש מעולה!!!!!
איייייייייייזה כיף לנו פה.
קייט, המהממת בנשים, כבר למדנו איזו אמא מדהימה היא ועכשיו גם גילינו שהיא שרה כמו מלאך שירי ילדים ... מושלמת.
איך בכלל זכרת שזה אותו השיר שכריסטיאן שר לקלייר?... בעצם... ב-ר-ו-ר שתזכור. כמו שזכרת את המוזיקה מהניתוחים... רק אתה...
איזה כיף שדמויות עם קרשים מהעבר מגלות אותם. שמחתי לראות שהפעם קייט וקסידי חוזרות להיפגש... אולי פעם ג'ק יגלה שקלייר היא אחותו? די נראה לי ברור שזה יקרה... איזה מגניב זה יהיה אם גם סוייר יבין שפגש את אבא של ג'ק (ואולי הוא בעצם הבין את זה כבר אז, כשסיפר לג'ק על האיש ההוא מהפאב שסיפר על הבן הרופא שלו... ואמר שהרד סוקס לא ינצחו). ואם כבר דמויות שהיו להם קשרים בעבר- מה עם ליבי????????????????
הדיאלוגים בין הארלי למיילס היו מעולים! אתה צודק בהחלט!! התגלגלתי מצחוק פה ולא היה לי ספק שהם באו כדי
א. לעזור קצת לצופים לעשות סדר בבלגן
ב. להגיד לנו שגם להם לא תמיד ברור מה קורה
ג. להודות שיש קצת חוסר הגיון עם הקפיצות בזמן האלה. לפעמים. :)
ג'ק- נהיה קצת סוייר וגם קצת (או הרבה) לוק. איש אמונה?... או שזה רק תירוץ בשבילו כי לא איכפת לו יותר בגלל שהבין שקייט וג'ולייט אבודות בשבילו?
הייתי בטוחה שקייט נתנה את אהרון לקסידי.
ואיך היא הלכה וגילתה לכולם הכל? לא פחדה??
אחלה פרק
ויש שידור חוזר היום :)
יש!!!
עוד שלושה ימים!
מסכימה עם כל מילה :)נו נו נו
רק יום שני היום.. נו... מתי נגיע כבר לפרק הבא...?!
זה מה שמראה לנו שבסופו של דבר - היקום והאי גדולים מג'ק, סעיד, סוייר ומכולם ביחד.
ובקשר למה שאמרת על השלטים של דארמה שנשארו ב-barrcks בזמן שסאן ופרנק ביקרו שם את כריסטיאן - אתה צודק. אולי זה רומז לנו שאנשי הדארמה נשארו שם עד סופם (המר?), מבלי שה"אחרים" ישתלטו לאחר מכן על המקום. כנראה שמשהו בכל זאת השתנה שם בעבר, ששינה לנו את ההווה כפי שאנחנו הכרנו אותו (לפני שהאוישאניק סיקס עזבו את האי). התוצאה הסופית, כמו שציינת, היא זהה: יוזמת דארמה נעלמה מהאי.
הוצאת לי את המילים מהפה. חשבתי על זה שלכאורה, אם ג'ק היה מסכים להציל את בן, אולי בן היה נהיה "נורמלי".
אני חייב להודות שאני עם ג'ק(וסעיד). אני לא מבין מה כולם רוצים מג'ק ואין הם (סוייר, קייט וג'ולייט) מתגייסים להציל את בן בכזו מסירות, אפילו שברור שבסוף בן יחיה ויגמור כמנהיג האחרים.
שמתם לב לאירוניה בדברים של ג'ק? נמאס לו לתקן דברים בשביל האי ועכשיו הוא לא מתערב, אבל באי ההתערבות שלו הוא מחזיר את בן לידי האחרים ומתערב "בתיקון העצמי של היקום".
דבר אחרון, לפי סיום הפרק של סאן ולפידוס במבנים הנטושים של דהארמה(לפני שני פרקים, נדמה לי) נראה לי המהלך של סעיד אכן שינה משהו בעתיד כי במשך 4 עונות על האי בשנת 2004 לא ראינו מבנים של דהארמה. אולי ראינו עכשיו דרך שונה שבה בן הגיע אל האחרים, ולכן הטיהור לא קרה, אבל היקום מצא דרך לתקן את המסלול שלו ולהעיף את דהארמה מהאי בדרך אחרת, מה שיוביל להווה שונה בשנת 2008 (או לשני הוויות דומות אך שונות ב- 2008. אחת שבה הטיהור קרה, ואחת שבה הוא לא קרה, אך בשניהם יוזמת דהארמה נמחקה מהאי). אני מניח שנדע בפרקים הקרובים.
גם אם בן לא שכח שסעיד ירה בו - בנקודת הזמן ההיא שהוא נתפס על-ידי סעיד והובא להאץ', סעיד לא הכיר את בן. נראה לי שהוא המציא לעצמו את השם הזה כי הוא פשוט שקרן מניפולטור מטבעו.
אבל אחרי שראיתי את הפרק שוב, ונזכרתי בשאלה שהארלי הציב למיילס: איך זה שבן לא זכר את סעיד אחרי שהוא עינה אותו, נראה לי שהבנתי את התשובה לכך. כשקייט וסוייר הביאו את בן הקטן לריצ'ארד, ריצ'ארד אמר להם שאחרי שהוא יעבור לידי האחרים בן ישכח את כל מה שקרה לו, ויאבד את התמימות שלו. וזה כנראה מה שבאמת קרה. בן שכח שסעיד ירה בו, ומכאן שהוא לא הופתע לראות אותו שוב כעבור 27 שנים על האי.
ואם הייתי מיילס הייתי עכשיו אני בעצמי משלב ידיים בשביעות רצון אל מול הארלי.
אין הרבה להוסיף אכן פרק מעולה!!
רק דבר אחד- לי יש הרגשה שבן לא באמת שכח את כל מה שקרה לו -אחרת למה הוא קרא לעצמו הנרי גייל כאשר סעיד תפס אותו?
כן כן, עכשיו כולנו כבר יודעים...
פשששש...
אהבתי, אהבתי, אהבתי.
את התגובה שלך, כמובן.
שלוש הערות קטנות:
1. גם אני חושב שמאז הפרק הקודם, העונה הזאת פשוט "עלתה על הגל". וזה מזכיר לי מאוד את מה שקרה לסדרה בעונה השלישית: עד פרק 11 העונה הייתה מעט מגומגמת ובלתי מובנת, ומאותו פרק היא פשוט נכנסה לרכבת הרים מטורפת עד לקליימקס הגאוני שבסופה. נקווה שזה גם מה שיקרה לנו בסוף העונה הנוכחית...
2. זאת אלואיז!!! לא אלינור...
3. אני דווקא חושש מאוד לגורלו של אדם אחר ממשפחת ווידמור, אבל נאלץ לחכות לכך עד לשבוע הבא...
שבוע מעולה וחג שמח שיהיה לך!!!
מה סוייר לחש לקייט בפרק האחרון של העונה הרביעית....?
http://www.youtube.com/watch?v=R5W2-dvSzKk
חה, תסריטאי או לא.
ריישית חכמה, אפלאוז גדול לבלוג זה - אחד החזקים והכותבים בבלוגיה הישראלית. אשריך, יקובזון, וקוב ההר את ה-zone שלך.
שנית: התגנבה השמועה לאפי כי התסריטאים של lost הם אלה שהרגו את קני, יו באסטרדז.
3. הזלתי דמעה, מותק. ויש לזה קשר עם זה שאני אבא משוגע לשלושה. הגדולה בת 7.
4. הו סוויט קלמטיין.
5. איי אם ג'אסט א פאקד אפ גירל לוקינג פור סאם פיס אוף מיינד.
6. אהבתי פרק זה עד מאוד. חזרו העבודים לעשות אבודתם נאמנה.
7. אלאנור! נשמע כמו מכונית זקנה שתמיד דופקת לחבורה את השוד מכוניות שלהם. היא גם נראית ככה.
8. צ'ארלז ווידמור ישלם ביוקר בפרק הבא, משם השריטות של בן.
9. ברוך בואך לעולם החיים, אמר הדד-מן. והחיוך שלו ידידותי כמובן, כי הרי הוא מבין שבן היה חייב לעשות מה שעשה, ובמילא הוא כבר כמעט באי בזכות בן, וחוצמזה הגונב מגנב פטור - וכך גם ההלכה לגבי מי שרוצח מתאבד.
10 = ציון הפרק.
שאלת שאלה שאלתית... אין לי שמץ. גם לא לגבי השאלה השניה...
איך ריצארד נשאר צעיר?
האם יהיה פרק שלם על ריצ'ארד?
תודה. חיפשתי את זה. ידעתי שאפשר לסמוך עלייך...Haben Sie eine große Woche und einen glücklichen Urlaub mein Liebling!!!
אופס....אכן אלואיז.....אלוהים, אם זה באמת ככה, מתבשל כאן משהו ג-ד-ו-ל!!!!
I LOST
LOST
I AM IN BERLIN
STAR
איזה מזל שלא ראיתי שוב את הסרטון, אם ככה... אגב, הפרקים האלה של Lost - Untangled הם סרטים רשמיים של ABC. אם תרצי, מדובר ב"אחות הקטנה" של "אבודים".
בקשר לדיאלוגים על הזמן, הדמות של הארלי תמיד שימשה כ"שופרם של הצופים" בידי הכותבים. להארלי תמיד היה את המבט המשועשע מהצד, שאומר לחברים שלידו: "תרגיעו, אנשים. אנחנו יודעים שעם כל הדרמות והקליפ-האנגרים אנחנו בסך-הכל חלק מסדרת טלוויזיה מבדרת." ולכן, המון פעמים היוצרים שמו בפה של הארלי משפטים שנשמעים בדיוק כמו משהו שהצופים בסדרה עלולים לומר.
*** טעות הקטיב תוקנה, חן חן לך! ***
וגם אני שמחתי מאוד לראות את סגירת המעגל בסוף הפרק עם בן ולוק. בשבוע הבא אכן יהיה פרק, שבמרכזו יעמוד ככל הנראה בן ליינוס. הולך להיות טו-אווווב!!!...
פסח שמח ומייצויין שיהיה לך!!!!!
וגם בפנייך אני מסיר את הכובע וממשיך לעכל אותו אט אט...
קודם כל ברוך הבא!!! ותודה רבה...
ובקשר למה ששאלת על אלואיז (ולא אלינור) - כל מה שיש לי לומר בעניין זה
...
אני מסיר את כובעי בפנייך וגם נוגס בו קלות.
תודה נששששששששמה!!!
אם היית רואה את הספויילר שהבאתי לך, היית מבין כבר שבוע שעבר שהוא לא מת. אין לי מושג מי עושה את הסרטונים האלה שאתה שם פה כל שבוע (אלה שמסבירים את הפרק) אבל היתה בסרטון תמונה של בן חבוש וחי מאוד מפרק 11.
אחחח, איזו נחת לגלות ששוב יש לנו פרק מהסוג הישן, פלאשבים על אדם אחד ולא סתם פלאשבקים, אלא כאלו ששופכים אור על התסבוכת הזו שנקראת אבודים. כשהתחילה מסכת הדיאלוגים בין מיילס להארלי אמרתי לשותף שלי שזה נשמע כמו שיחה שלי ושלו או כמו התגובות שלך פה בבלוג, שמחה שגם אתה חשבת ככה :) זה נראה שהתסריטאים החליטו טיפה להשתשעשע ולהפוך את שתי הדמויוות למעריצי לוסט מן המניין לפרק.
***אני מבינה שאתה כותב את הפוסטים מאוחר אבל "לא" רושמים עם א' לא עם ה' :) ("קייט מגיעה לגדר ההגנה ומגלה שהיא לה לבד").***
תכלס, התענוג הכי גדול של הפרק זה הכמה שניות של לוק בסוף :) כבר פחדתי ששכחו ממנו, אתה יודע בגלל שהוא היה נכה וזה, ושיעברו עוד כמה פרקים עד שנראה אותו ואת בן המבוגר.
כמו שזה נראה, שבוע הבא נראה פרק של לוק\בן המבוגר. רגע, שבוע הבא יש פרק? הם לא באמת שמים על זה שהיהודים חוגגים פסח נכון?
פסוט מעולה כרגיל. חג כוכבים, סליחה, פסח שמח...
1.
נה נה נה נה!
כבר שנים אני אומרת, שבחוקי הוליווד, כדור מטווח אפס יכול להשאיר דמות חשובה בחיים, ודחיפה קטנה יכולה לגרום לדמות שבא לתסריטאים להיפטר ממנה- להיות ז"ל.
2.
פרק באמת מעולה! אפילו יחסית ללוסט.
!!!!!!
וואו, לא רע :)
מודה, אני צרכן מורעל של הפוסט הזה מזה זמן אבל עד כה לא הייתי רשום, אז באמת - שאפו...אין על הפוסט הזה....
שאלה ותהיה....האם אלי ששמה אוזכר היא לא במקרה אלינור, האשה המבוגרת, אמו של פארדיי?????
אמרתי לך! נה נה נה נה נה.זה היה כל כך ברור.
ניתוח מעולה של הפרק. אתה מפתיע אותי בכל פעם מחדש, נשמה.