בקצב מהיר אפילו במונחי אינטרנט הפך טוויטר לאתר מרכזי ובו מיליוני אנשים וסביבו באזז אדיר. לאחר שהקהל הגיע מחפשים כעת גם ארגונים ועסקים את דרכם למדיה החדשה, חלקם בהצלחה חלקם בכישלון גמור. בארה"ב כבר נצבר ניסיון מסוים בניהול מותגים בטוויטר ובדרך לעשות את זה נכון בישראל עדיין מביטים מרבית הארגונים והמותגים על טוויטר מהצד מגרדים בראשם ותוהים מה ניתן לעזאזל לעשות ב 140 תווים.
בשנה האחרונה עקבנו וניהלנו בבלינק אחר כניסתם של מותגים בינלאומיים לטוויטר וזכינו להיות הראשונים להוביל שלושה מותגים ישראלים מסקרנים מאוד ושונים מאוד זה מזה בטוויטר. הראשון היה הטוויטר של בנימין נתניהו אותו הקמנו וניהלנו יחד עם צוות הקמפיין של נתניהו, השני הטוויטר של קולנוע לב שנולד אחרי עבודה מאומצת על הקמת וניהול הבלוג של קולנוע לב והשלישי הוא הטוויטר של איגוד קרנות ההון סיכון שהוקם לקראת כנס IVA.
הטוויטר של נתניהו היה אחד מהכלים הראשונים שהשתמשנו בהם עם פתיחת מערכת הבחירות האחרונה, ומהר מאד הפך השימוש בטוויטר, לצד השימוש שעשינו בפייסבוק לאחד מהכלים המרכזיים של הקמפיין ברשת. תוך זמן קצר הפך חשבון הטוויטר של נתניהו לנקודת מפגש מרכזית לתומכים והצלחנו לארגן בעזרתו תוך זמן קצר מאד מספר אירועים ומפגשים. בזמן מבצע "עופרת יצוקה" הפך חשבון הטוויטר של נתניהו גם לכלי הסברתי מרכזי ולכן הוא זכה לתשומת לב של גולשים מחו"ל. חשבון הטוויטר של נתניהו ממשיך להיות פעיל גם כיום, ונכון להיום עוקבים אחרי החשבון 1,142 גולשים.
קולנוע לב היה למעשה המותג הישראלי הראשון שנכנס לפעילות בטוויטר. הרעיון להכניס את הקולנוע לטוויטר עלה כחלק מהפעילות המתמשכת של יחסי ציבור ברשת שאנחנו מספקים לקולנוע (שכוללת גם קשרי בלוגים ופעילות בפורומים). הרעיון היה להתחבר ולפרגן לקהילה של חובבי הקולנוע הישראלים בטוויטר באמצעות פעילות חברתית שמשלבת אונליין ואופליין כדי ליצור באזז סביב הסרטים שהקולנוע מציג. חשבון הטוויטר של לב הפך תוך מספר חודשים לאחד מחשבונות הטוויטר הפופולאריים ביותר בישראל ומפגשי הטוויטר (Tweetups) המוצלחים מאד שהקולנוע מארגן מושכים קהל רב ויוצרים באזז חיובי ובולט שמתורגם לעלייה משמעותית במכירת הכרטיסים והמנויים של הקולנוע מצד אחד ולחיזוק הקשר שבין הקולנוע לקהל שלו מצד שני. עוד פרטים על הטוויטר של לב כאן.
לאורך הזמן גילינו שלמרות עולם התוכן השונה מאוד בין המותגים והפנייה לקהלים שונים ישנם כמה וכמה כללים זהים לצורך ניהול נוכחות מולחת ומניבה בטוויטר ואני מקבץ אותה בנקודות כאן.
1.אותנטיות: לאותנטיות בטוויטר פנים רבות. למרות הנטייה לראות בטוויטר כלי אישי לחלוטין אין זה בהכרח כך במיוחד לא כשזה נוגע למותגים. כמו בכל מדיה חברתית הערך שאתה נותן לגולש הוא הנקודה המרכזית. מידע מעניין, נגישות וזמינות לארגון, שיתוף במידע אודות הארגון (על מבצעים, על מהלכים עתידיים או על מינויים חדשים) ומתן שירות אינה מחייבת בהכרח אדם אחד מאחורי הכרטיס אבל היא כן מחייבת מחויבות, מה שמוביל אותנו לנקודה מספר שתיים.
2.עקביות: שניים עד שלושה עדכוני טוויטר ביום הם רמה סבירה ואפילו גבוהה של עדכונים. אליהם מצטרף צורך בהקשבה לאתר - כלומר לשיחות המתנהלות אודותכם. לשיחות האלה צריך להצטרף. הפעילות הזאת חייבת להיות עקבית. זה לא אומר שצריך לגור ולישון בטוויטר ממש לא אבל זה אומר מחויבות לכלי והקצאה של המשאבים הדרושים בכדי להיות שם לאורך זמן.
3.מיקוד: עבור גולשים טוויטר הוא כלי של מעקב אחר דברים שמעניינים אותם ואנשים שמעניינים אותם. הגדירו באיזה עולם תוכן אתם יכולים לתת ערך איזה עולם תוכן מעניין אתכם ולאחר מכן הגדירו את הקהילה הרלוונטית מבחינתכם שאליה אתם מכוונים. שתפו את הקהילה הזו במה שאתם חושבים שיכול לעניין גם אתכם.
4.הקשבה: האמת היא שהסעיף הזה היה צריך להיות ראשון, ובכל זאת נשאיר אותו (כישראלים שאוהבים קודם לדבר ואחר כך, אם חייבים, אז גם להקשיב) נשאיר אותו במקום הרביעי והמכובד. טוויטר למרות שזה נשמע כמו קלישאה הוא שיחה אחת גדולה. ברגע שנכנסתם לטוויטר אתם מחויבים לשיחה יותר מלכל דבר אחר. בטוויטר מספר כלים שמאפשרים מעקב אחר השיחות, הקשיבו מה אומרים עליכם ועל המתחרים שלכם.
5.עיצוב: זה נכון שמדובר בכלי חדש, חברתי ולא מעונב, אבל אם עומדים בכללים הקודמים אין סיבה להעלים את העובדה שמאחורי הפרופיל עומדת חברה. אפשר למתג, בעדינות, גם את הפרופיל הרשמי של החברה. הגולשים יעריכו את הכנות והשקיפות והפרופיל יהפוך לשגריר החברתי של המותג.
6. לא למכור: זו המלצה קצת גורפת מדי בגלל ש-DELL לדוגמא מפעילה פרופיל בטוויטר שמוכר מחשבים ועושה זאת בהצלחה רבה. העניין הוא ש-DELL עושה הרבה מאד פעילויות אחרות בטוויטר, בעיקר של שירות לקוחות וכחלק מהנוכחות שלה באתר הגולשים מוכנים גם לקנות ממנה מוצרים. לגבי השאר - אל תשכחו את סעיף מס' 1 - לפני הכל תהיו אותנטיים ותנו ערך לגולשים. הכניסה לטוויטר היא כמו כניסה למסיבה, ואף אחד לא אוהב סוכני מכירות במסיבה.
|
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אני מנהלת את הטוויטר של עצמי בכייף בהנאה
ולראות מה אנשים אחרים רושמים נותן לי המון
כמו בכל רשת חברתית אפשר למצוא הרבה
גם אנשים, עסקים, עבודה ועוד
לי יש רק 59 חברים אבל התמכרתי לזה גם :)
תודה על המאמר הנפלא
ואני מנהל את הטוויטר של סינמטק הרצליה
http://twitter.com/hcinema
ההקרנה של יום שישי האחרון נהייתה מין טוויטאפ-זוטא לאחר שחילקתי לגולשי טוויטר הזמנות בחינם...
יש חברים ויש חברים,
לדוגמא: החברים שלי בפייסבוק ברובם אנשים שאני מכיר אישית ויש לי אינטרקציה איתם מחוץ לכותלי האינטרנט.
החברים בטוויטר הם אנשים שיש לי עניין משותף איתם בתחומים שונים, ורק חלק מועט מהם אני מכיר אישית.
מזה נגזרת ה"שיחה" שלי בכל אחד מהאתרים, בפייסבוק יותר סטטוסים יותר אישיים ובטוויטר סטטוסים בתחום אותו עניין משותף, מה שיכול לעורר שיחות מעניינות בנושא שאין לי "קהל" עבורן בפייסבוק.
פתחתי אתמול טוויטר למוזיאון המדע בירושלים. מה דעתך?
http://twitter.com/madajerusalem
ואיך היית מגדיר את יעילות הטוויטר למשתמש פרטי, לא לחברה? עדיין לא הבנתי לחלוטין כיצד הוא מועיל לי כגולשת.
הרי אם אני רוצה לשתף חברים ב"מה אני עושה עכשיו", אני יכולה לעדכן זאת בסטטוס שלי בפייסבוק.
ובכל זאת הטוויטר מלא וסוחף.
אז מה בכל זאת היתרון?