כבר 8 שנים, שנה אחר שנה, יום זיכרון אחרי יום זיכרון, מוות אחר חיים, אני עורך ומפיק את הערב הזה. ערב שמנסה להעיר אותנו, לנער, לבעוט, להוציא מהאדישות, מההשלמה עם הגורל, מכל המוות הזה. אתם חייבים אותו לעצמכם. כדי לחוות. כדי לחיות.
תודה אבישי
יום ב', 27.4.09, 20:30 - ערב יום הזיכרון בצוותא ת"א
חלל
המלחמה היא מוות. המוות הוא כלום. אין לו שם. אין לו פנים. אין לו סוף. אין לו אלוהים. הוא אינו מכובד. הוא אינו נאצל. אין בו טעם. אין בו תכלית. והוא לא מעניק חיים. הוא מוות. רק מוות. סתם מוות. סתם.
בערב יום הזיכרון, באולם צוותא, בתל אביב, נביט למוות בעיניים. דרך השכול. האובדן. הדמעות. התהום. והרעד הבלתי נשלט בשפתיים. נעשה זאת בכאב. באירוניה. בזעם. בהתרסה. ובמלים שמנקבות את הלב.
ערב יום הזיכרון האלטרנטיבי, אירוע שהפך למסורת, נערך זו השנה השמינית. אבישי מתיה, יוזם ועורך: "בכל שנה אנו מנסים לחדש, להעז, להתנגש, למחות, לברוח מקלישאות ולחולל חשבון נפש. בכל שנה אנו מתים מחדש".
משתתפים: שלומי שבן, שלמה בר, יעקב רוטבליט, רוקפור, אברהם טל, יונתן יבין, יובל זמיר, יסמין אבן, דורון אייל (שולץ), עמית ארז, הדרה לוין ארדי, סגול 59, בלוז ראש פינה, איילת רון ובועז כהן, אמיר אוריין ומאיה אלרון, אליזט, קוב, הרב עדי כהן והאנסאונדבל, יובל גורביץ' ובת נטף, חרדל, יאיר יונה, צוות אופרת הרוק "מלחמה" (קובי ויטמן, אלון מוטקין, טל ליטבק, יניב לוי ואיילת רובינסון).
בתוכנית: הסופר יונתן יבין ישיר וינגן קטע חדש שכתב, "מי שמת במלחמה"; הרכב הפאוור-רוק דה אנסאונדבל והרב עדי כהן יטענו את "קדיש" של עגנון; אליזט תבצע את "שחמט" של חנוך לוין; סגול 59 יעדכן את "נפרדנו כך"; יובל זמיר ישיר את "תנו לקיסר" (מתוך "סינדרום ירושלים" של סובול); הבימאית-מחזאית איילת רון תבצע, בליווי בועז כהן, את "פחות"; ודורון אייל (שולץ האיום) ישאל: "can we stop it now?".
ליינאפ:
שלומי שבן - האזרח ה-1
אבישי מתיה - פתיחה
יעקב רוטבליט - במקום חוברת לזכרו
איילת רון + בועז כהן - פחות
דה אנסאונדבל - אל תדליקו לי נר
יונתן יבין - מי שמת במלחמה
קוב - במלאת שנה למותו של...
צוות אופרת הרוק "מלחמה" - נפל בעת מילוי תפקידו + שן ילדי
סגול 59 - נפרדנו כך
שלמה בר - קינת סולטנה
דורון אייל (שולץ) - can we stop it now?
הדרה לוין ארדי - מה יהיה
רוקפור - כל כיוון
עמית ארז - אמצע ספטמבר
אמיר אוריין - 2 מתכונים
מאיה אלרון - לא מאוחר עדיין
בלוז ראש פינה - sometimes you win
יובל זמיר - תנו לקיסר
אליזט - שחמט
אברהם טל - פסטיבל
הרב עדי כהן + דה אנסאונדבל - קדיש על הרוגי ארץ ישראל אפיק פלג - במקום קדיש
יובל גורביץ' ובת נטף - היום לא
יסמין אבן - מאוויים רוני סומק - נופלים + כפתורים
חרדל - רקוויאם 2
יאיר יונה - remember
עורך ומפיק: אבישי מתיה
ב', 27.4, 20:30, צוותא כרטיסים: 30 ש' בלבד |