כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    פורום

    ק. נאמנות ומוצרי מדדים

    פורום זה יעסוק בקרנות נאמנות ותעודות סל בארץ

    חברים בקהילה (5764)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    anonimoos
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יסינראל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    d10d10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Daniel....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקו א-ל התקווה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ת השקעה בתעודת סל וחסל ....

    30/4/09 19:20
    0
    דרג את התוכן:
    2009-05-02 15:05:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    משקיע שבא היום להשקיע בשוק המניות צריך להגדיר לעצמו שתי מטרות לדעתי.

     

    ראשית עליו להחליט שהוא משקיע לזמן קצוב ולא בא לקנות ,למכור, ולקנות שורטים, אלא בא לשמור על כספו ולהרויח מעלית השוק.

     

    שנית עליו להחליט שטווח ההשקעה שלו היום הינו לפחות עד 2011 , וכי עד אז אינו צריך את כספו.

     

    כלומר: המשקיע צריך להחליט שאין ביכולתו ואין ברצונו להתחיל לנתח דוחות כספיים, לנתח גרפים, ולחפש טיפים בכדי להרויח ממניה זו או אחרת , אלא העיקר שאם יש לו היום 100 אלף שקל רצונו שבאם יעלה השוק יהיה לו יותר.

     

    יעלה השוק פירושו יעלה מדד המעוף, וכל הדברים האחרים לא בענינו של המשקיע הקטן שרוצה רווח סביר בעלית השוק.

     

    משקיע כזה לא צריך ניהול השקעות לא צריך לשלם דמי ניהול, לא צריך להשקיע בקרנות נאמנות של בית השקעות זה או אחר, לא צריך לחפש מניות בודדות שיעשו יותר מהמדד , כי יש לו דברים יותר מענינינם לעשות בחייו.

     

    אז מה הוא צריך לעשות?

     

    לקנות תעודת סל על מדד  25 בכסף שהוא רוצה לסגור עד 2011.

     

    ההנחה היא שעד 2011 השוק יתאושש והמדד יעלה על ה- 1000 .יש כאלה שאומרים שנראה גם 1500 .

     

    בנוסף יכתוב המשקיע דהיינו ימכור בחסר, קולים מחוץ לכסף, ביחס של היום קול אחד לכל 80 אלף שקל שמושקעים בתעודת סל. לא פחות ולא יותר.

     

    לדוגמא : מי שקונה היום תעודת סל ב=- 80 אלף יכתוב קול אחד ב- 870 ויקבל לחשבונו מיד עוד כ- 500 ש"ח.

     

    אם פקיעת מאי תהיה מתחת ל- 870 הרי שכל ה- 500 שלו וגם הרווח על תעודת הסל.

     

    אם הפקיעה מעל 870 אין מה לדאוג. כל הרווח עד 870 מתעודת הסל יהיה שלו, ומעל 870 אינו מרויח יותר, כי הרווח מתעודת הסל הולך לכפר על ההפסד בקול הכתוב.

     

    אין בעיה של בטחונות, כי נכס הבסיס מהווה בטחון.

     

    יש לבצע את כתיבת הקולים מחוץ לכסף מיד אחרי כל פקיעה ברמה של קול ב- 8 אחוז לערך מעל הפקיעה. בתעודת הסל לא נוגעים.

     

    פועלים כך לשנה לדוגמא ואז אם מדד המעוף עלה ב- 15 אחוז תרויחו קרוב לעשרים אחוז, ואם המדד ירד ב- 15 אחוז תפסידו רק כ- 9 אחוזים.

     

    בצורה זו של השקעה אם מקפידים על הכללים מנצחים את עלית מדד המעוף, ומי רוצה יותר?

     

    תראו לי איזה תיק מנוהל שניצח בשנים הטובות והרעות את מדד המעוף.

     

    מספר הפעולות- אחת כל חודש.

     

    עמלות: כמעט כלום.

     

    דמי ניהול: אפס כי זה ביצוע עצמאי.

     

    השיטה עובדת ואין מה לדאוג.

     

    לכל המפקפקים שהקול מחוץ לכסף יכה בהם , אל דאגה לא בכל חודש עולה המדד ב- 8 אחוז, ואם כן יעלה המדד ב- 8 אחוז ויותרב- 12 חודשים רצוף תרויחו רק 100 אחוז- לא נורא.

     

    למה רק במדד המעוף?-כי רק עליו יש אופציות. כל מי שקונה אופציות להגנה למדדים אחלרים סוחר במעוף ללא ידע.

     

    לא מאמינים? תנסו שנה ואחרי זה תגידו תודה.

     

    אל תחפשו מגרעות נסו ות ווכחו.

     

    השיטה הזו נקראת  COVERED CALL , ולא הומצאה על ידי.

     

    לכל מי שרוצה סיוע והדרכה שיפנה אלי באימייל דרך האתר.

     

    הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים, ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון. לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון , ולניהול תיקים   טל:050-5510082 

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ת השקעה בתעודת סל וחסל ...."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    30/4/09 23:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-30 23:07:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אדרבא, ילמדנו רבנו:

    אתה מציע טכניקה של השקעה וגידור. כולנו יודעים שבהשקעה יש סיכונים והגידור מצמצם את הסיכון אך גם מצמצם את הרווח הצפוי. הבא נא טבלה לפי חודשים המראה כמה עשה תיק כזה לאורך שנת 2008, לאחר כל הפוטיםקולים וספירת הכסף בחדר המדרגות בסוף.

    וב-2007?  

    מהם הסיכונים, או שמצאנו מתכון לארוחת חינם?

    מה התשואה הממוצעת הרב שנתית של הטכניקה?

    האם לאורך תקופה של 10 שנים התשואה הממוצעת עולה על אג"ח סולידי?

     

    1/5/09 01:48
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-05-01 01:48:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בשנת 2008 לא הרויחו בשיטה זו כי מדד המעוף ירד.כנ"ל גם ב- 2007 .

     

    כעת כאשר ההנחה היא שהשווקים במגמה לתקן עד 2011 ואפילו 2012 יש סיבה למי שחושב כך להשקיע באמצעות השיטה הזו.

     

    לא מדובר פה על קולים ופוטים, לכן אין לערבב מין שאינו במינו.

     

    אין לגעת בפוטים בהצעה זו שיש לזכור כי היא רק למי שחושב שמדד המעוף יעלה עד 2011 , או למי שמחליט שקונה תעודת סל עד שמדד המעוף יגיע לנקודה שהוא החליט למשל 1100 נקודות.

     

    על ידי כתיבת הקולים בשוק עולה, וזוהי ההנחה של מי שיבחר בשיטה זו עכשיו הוא יגדיל את תשואת התיק שלו שמושקע בתעודת סל בין  5 ל- 8 אחוז מעל מדד המעוף לכל שנה.

     

    במידה והשוק יעלה זה עדיף על כל השקעה אחרת אפילו על אג"ח ממשלתי.

     

    המילה סולידי לא קיימת בבורסה, כי אין השקעה ללא סיכון, אבל מי שקונה תעודת סל כי מעריך שהשוק יעלה ועיתותיו בידו לא חושש באם העליה ל- 1100 במדד המעוף תיקח חצי שנה שנה או אפילו שנתיים.כמה שהזמן יתארך והעליות יהיו קטנות בכל חודש דהיינו פחות מ- 8 אחוז לחודש הקולים הכתובים יתנו תוספת תשואה גבוהה יותר.

     

    אין ארוחות חינם בבורסה , כי גם בשיטה זו יש סיכון שהמדד יקרוס ל- 400 עד 2011 , ואז ייגרם הפסד אם כי ברמה נמוכה יותר מאשר קנית תעודת סל חשופה.

     

    לגבי חישובים ל- 10 שנים, אני בטוח שתדע לחשב זאת לבד.

    1/5/09 13:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-05-01 13:24:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שלום חזי

     

    אם המגמה בשוק היא של עליה, מדוע לא עדיף לקנות תעודת סל אגרסיבית פי 2 או פי 3?

     

    או לקנות קול עמוק מאוד בכסף לחודש הזה או אפילו לחודש הבא, ולהנות מעליה גבוהה אף יותר? בקולים עמוקים מאוד יש פרמיה נמוכה. לא עדיף?

     

    בכבוד רב

    ובהצלחה

     

     

    1/5/09 15:46
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-05-01 15:46:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לכתוב קולים בשוק עולה???!!!
    2/5/09 12:19
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-05-02 12:19:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לגבי שאלתו של 358

     

    אתה צריך לזכור שאינך סוחר באופציות באיסטרטגיה הזו, אלא משקיע את כספך בנכס בסיס שהוא תעודת סל. כל האיסטרטגיות האחרות שנקבת בהן לגבי האופציות הינן נכונות לשוק עולה והינך רשאי לבצען בשוק עולה לפי בחירתך. אולם זכור אתה סוחר באופציות נקודה בלי קשר לנכס הבסיס ולכן אתה צריך לדעת כיצד לסחור באופציות, כיצד לתמחר אותן ומה השפעת הזמן על האיסטרטגיות שלך שהן פוקעות מידי חודש.

     

    לגבי קניה של תעודות סל פי 2 או פי 3. אולי לטווח קצר מאוד, כי יש לזכור שההפסד בתקופה שהמדד לא עולה חודש או חודשיים מלחיץ את המשקיע כי גם הוא כפול 2 או 3.כמו כן  החישוב בתעודות אלה קצת מטעה ועל זאת נכתב כבר רבות שמרויחים פחות מהמכפלות ומפסידים יותר. אני אישית לא אוהב הכפלות בהשקעה בבורסה.

     

    לגבי תגובתו של אלי.

     

    פה לא מוצע לכתוב קולים בשוק עולה. האיסטרטגיה של COVERED CALL הינה איסטרטגיה לשוק עולה כאשר רוב ההשקעה הינה בנכס הבסיס וכתיבת הקול רק משפרת את התשואה השנתית. אין כלל להבהל מכתיבה של קולים רחוקים בשוק עולה כשיש לך נכס בסיס.אתה חייב כמובן לעשות זאת ביחס הנכון כפי שתואר.

     

    דרך אגב זוהי איסטרטגיה נכונה לכל המניות שהוציאו עליהן אופציות בתל אביב לאחרונה, במידה והמשקיע חושב שיש סיכוי לעליה מתמשכת של המניה.

     

    הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים, ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון. לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון , ולניהול תיקים   טל:050-5510082 


     

    2/5/09 15:05
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-05-02 15:05:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     תודה על הדיון.

     

    דעתי בנושא :

    עד 2011 זה יותר הימור מאשר הנחה.

    עד 2020 זו הנחה.

     

     מי שצריך את הכסף עד 2011 רצוי שישאיר אותו בעובר ושב.

     

     


    --
    רכבת תחתית בת\"א תהיה כשיסיימו לבנות את המנהרה לירח.


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ת השקעה בתעודת סל וחסל ...."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה