ציטוט מתוך כתבה מצוינת שנקראת "איך לחבק עצים?"שפורסמה בטו בשבט YNET: (לחצו לקישור)
איך לעצור כריתה?
אם ידוע על עץ שעומדים לכרות דרשו מהגוזם לראות את האישור. כריתת עץ ללא אישור היא עברה פלילית. במקרה של חשש לכריתה לא חוקית ניתן לפנות לפקידי היערות של משרד החקלאות (03-9485816) או לפקיד היערות של קק"ל (02-9905566) או למנהל יחידת הפיקוח בקק"ל (02-9905561).
בחודש מאי צפוי להכנס לתוקף חוק שיזם ח"כ אופיר פינס-פז (עבודה) האוסר כריתת עצים בוגרים שהגדרתם על פי החוק - עץ שגובהו עולה על 2 מטרים וקוטר גזעו מעל 10 ס"מ. החוק הוא תיקון בחוק התכנון והבנייה וקובע כי לא מוסד תכנון לא יאשר תכנית בנייה אלא לאחר שבחן את הצורך בשמירה על העצים במסגרת מכלול השיקולים תכנוניים, ולאחר שהתייעץ עם פקיד היערות.
האם מותר לי לכרות עץ בחצר שלי?
במידה ומדובר בעץ מוגן - לא. גם אם אתה הוא זה שנטע את העץ, וגם אם מדובר בבית פרטי, אסור על פי החוק לכרות עץ שנמצא ברשימת העצים המוגנים. יש להשיג אישור מפקיד היערות של העיר. יחד עם זאת, לשוב לזכור שעל פי הערכת מתווכים, ערך דירה מוקפת עצים גבוה ב-5 עד 10 אחוזים מדירה שאינה מוקפת עצים.
הוספת תגובה על "עיריית ת"א מתכוונת לכרות את עצי הסיסם באיזור צפון איבן גבירול!"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה