אהבתי אז הדגשתי וכיכבתי
צטט: אליענה.י 2009-06-05 19:21:00
חולה נפש, אי שפיות זמנית משתלבים בתוך השיח הציבורי כמו תותבות. ברור לכל ששני המונחים האלה אינם שייכים לשיח היומיומי ובכל זאת. בתור עוקרת סטיגמות מקצועית, לעקור את הסטיגמה של חולה נפש היא משאת נפש ואולי אתגר קיומי. הרבה יותר מ"אמא חורגת" סטיגמה איתה התמודדתי בספרי להיות אמא חורגת. בעוד רוב העולם המערבי חולה במחלות נפש שונות, הסטיגמה מנכרת את החולה, מבודדת אותו, ומרחיקה אותו מהחברה "הבריאה" . אי שפיות זמנית הוא מצב שהפך להיות ממש פופולארי כשנכנס אל אולמות בית המשפט והציל חוטאים מהגרדום.
הדבר המעניין הוא, שסנגורו של דודו טופז מודיע מראש,
שהוא עומד לשלוח יד בנפשו, וכנראה זה יהיה גם קו ההגנה שלו.
דודו טופז עשה מעשה שלא ייעשה ועליו למצות את הדין.
.
שלא יחשוב בכלל שחולי הנפש האומללים, או אלה שלוקים באי שפיות זמנית ומתאשפזים יפתחו מעליו מטריית הבנה,
וישמשו הדוברים האחראיים למעשה הלא אחראי שלו. מדובר באיש אמיד שיכול היה לרכוש כל שעלה על ליבו, והוא העדיף להשקיע את כספו במרביצים שכירים. הוא עשה את זה בקור רוח. נכנס למלאכת התיכנון בכל כוחו ההפקתי, ונכשל. בחיים כמו על הבמה. הכשלון רודף אותו. הוא נזרק מהטלויזיה ועכשיו אני מקווה שהוא ייזרק מהחברה.
הייתי מבקשת ממנו ומדומיו להניח לחולי הנפש. יש להם מספיק. הם לא צריכים סלבים מתוסכלים ואלימים כדי לדברר את מצבם. אני מאמינה שניטשה,אינשטיין ועוד רבים וטובים מככבים בהיכל התהילה של חולי הנפש. אין צורך להכניס לשם פושעים.
למי שכן מגיע עכשיו הגנה זה
לשלושת הילדים שלו שעוברים ימים קשים מאוד
ודודו עכשיו יכול לחפש רייטינג בין כתלי בית הכלא
יש לי גם שם להצגה החדשה בכלא "פליטת יד"
כאשר הביטוי המתאים יותר הוא פשיטת רגל של המוסר
כן זה לא דודו זה הד'ודה הג'ננה והמגלומניה
שיש לו בראש שלא השכיל להוציאה מזמן
הכל בגלל האורג'ננה
וכך הוא הגיע למצב טופזי
וכאילו שחסר לנו טרור ואלימות
שאנחנו צריכים את השיט הזה כמה חודשים
הוספת תגובה על "דודו טופז – האם אנחנו רואים בו חולה נפש?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה