צטט: coachmaster 2009-06-09 09:56:02
בשלב הראשון - אבדוק את עצמי - האם אני בטוח שהייתי ברור במה ששאלתי או ביקשתי מהמאתמן לברר. אנסה להציג את השאלה זוב, אולי קצת אחרת, אולי קצת יותר ממוקדת.
אחר כך - המתנה. הקשבה - תוך שאני מבהיר למתאמן שזה בסדר לעצור ולחשוב על זה קצת, ומצד שני, אני לא ממהר לחלץ אותו. הכדור אצלו, והוא יודע את זה, וזה מאלץ אותו לקחת אחריות ולעשות משהו. ברוב המקרים זה מספיק.
אם זה עדיין לא עובד, ובתנאי שהמתאמן לא מגיע לרמת "מצוקה" שגורמת לו קושי גדול מדי, עובר לטכניקות דומות לאלו שכבר השיבו לפני.
לפעמים אני רואה שנגעתי במשהו מאוד כואב, וה-"לא יודע" הוא בריחה משם, ואז אני בדרך כלל מניח לזה מעט. אני נותן למתאמן לייצב את עצמו רגשית, ומוצא את ההזדמנות לחזור לנושא בצורה אחרת, אולי קצת יותר עקיפה ועדינה, כדי לא להיתקל מייד במענה הרגשי החוסם.
מאד מאד מסכימה איתך.
לנו יש את הכלי העוצמתי הזה שנקרא "שאלות". יש שאלות שתוקעות ויש שאלות שמשחררות.
לפעמים אותה שאלה במילים אחרות, מזווית אחרת - , שאלה קטנה יותר, יכולות לעזור.
לפעמים באמת צריך לעזוב.
אני מאמינה שאם כמאמנים, עלינו על משהו שאנחנו יודעים שהוא חשוב, שבו צריך לעסוק, והלקוח נבהל, עלינו לבטוח בתהליך ולדעת שהנושא יחזור שוב ושוב בדרכים שונות אם הוא חשוב ומהותי. עלינו לוותר על הרצון להגיע לפתרון מהיר.
תהליך אימון הוא קטליזטור, הוא מזיז דברים מהר, לפעמים מהר מדי, אנחנו צריכים להיות רגישים לקצב הפנימי של כל אדם.
אגב אנה,
אם היית מפרטת כמה שאלות ששאלת ונענו ב"לא יודעת" אפשר היה להציע כאן חלופות. אין צורך ברקע על בלקוחה או הדילמה.
רק שאלות ודרכים שונות לשאול.
/null/text_64k_1#