מסלול כללי של קופות גמל אומר במילים פשוטות: "מנהלי הקופה חופשיים להשקיע את הכספים איך שבא להם!".
הייתם מאמינים שרוב קופות הגמל נכון למאי 2009 מנוהלות במסלול שמאפשר למנהליו לקחת סיכונים גדולים על כספי החוסכים?
קופות הגמל נועדו לרוב לחסכון לטווח ארוך ובמהלך השנים האחרונות שונו התקנות והפכו אותם לחסכון פנסיוני לכל דבר ועיניין. זאת אומרת, זהו כסף שנועד לספק לנו חיי רווחה לאחר הפרישה. נכון שלרובנו זה לא המקור היחיד למחייה, אבל לרבים חסכון זה יהיה תוספת משמעותית שיאפשר להם רמת חיים טובה יותר.
אם כך, בעוד היינו מצפים שהכספים ינוהלו בצורה סולידית פחות או יותר, מסתבר כי לא כך הדבר ב-90% מהמקרים. להזכירכם, ממש לא מזמן מחקו רבות מקופות אלו עשרות אחוזים משוויים.
בקשה לייצוגית נגד פריזמה - לבית המשפט הוגשה תביעה ובקשה לאשר אותה כתביעה ייצוגית על סך 856 מיליון שקל, נגד פריזמה קופות גמל ושבעה מנהלי נכסים. התביעה נוגעת להפסדים יוצאי דופן כביכול בחמש קופות גמל סולידיות שניהלו הנתבעים (Ynet - 9 Dec 2009).
אז קשה להאמין אבל נכון למאי 2009, 129 מיליארד שקל מנוהלים במסלול הכללי ולמנהליו מותר להשקיע כמיטב הבנתם ושיפוטם שבתרגום חופשי: "איך שבא להם!".
לא כולם יודעים, אבל ישנן קופות גמל שמוכנות היום להבטיח תשואה וריבית לחוסכים.
עובדה נוספת שלא ידועה לציבור הרחב - ניתן במקרים רבים להעביר קופה ממסלול השקעה אחד לשני מבלי להפסיד את ההטבות השונות.
אז אולי הגיע הזמן שתבדקו מה מסלול ההשקעה בקופת הגמל שלכם?
הוספת תגובה על "129 מיליארד ש"ח של הציבור מנוהלים בשיטת:"איך שבא להם!""
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה