כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    חינוך

    מי אנחנו: אנשים שחושבים, שחינוך הוא מסע לאורך החיים המתקדם בקצב של פסע ועוד פסע. שכל יום נשיג מטרה קטנה נוספת, או לא. שכל יום של גילוי, חושף עוד עולמות חדשים שצריך לגלות. שחינוך, זה לא זבנג וגמרנו, שחינוך לא נגמר לעולם.   למה קהילה :כדי לרכז אנשים בעלי עניין תחת מטריה אחת,כדי לחשוב ביחד על חינוך,כדי למצוא את הכוחות הישנים והחדשים,כדי למצוא דרכים חדשות,כדי להבין מה יותר חשוב,כדי ליזום, כדי להציע, כדי להצליח, כדי להרוויח.   קהל היעד: מורים, ועוד אנשים מתחומי עניין שונים, שחושבים שהחינוך חשוב, וכל מי שמרגיש שהוא מוכן לתרום מכישוריו למען החינוך. את, אתה, אתם ואתן מוזמנים להצטרף לקהילה חדשה באכסניה הנעימה של הקפה.

    עבודה ולימודים

    פורום

    מערכת החינוך הציבורית

    זהו פורום העוסק במציאות של מערכת החינוך הציבורית בישראל.\r\nבפורום זה נעלה דיונים על:\r\nמטרות מערכת החינוך לעיתים אינן נהירות מספיק. \r\nהגדרות התפקיד של בעלי תפקידים במערכת החינוך. \r\nדילמות יומיומיות העומדות בפני העוסקים בחינוך.\r\nמערכת היחסים בין תלמידים, מורים והנהלת מערכת החינוך. \r\nשקיפות מערכת החינוך הציבורית בישראל.\r\nנושאים נוספים.\r\nבנוסף לכך ננסה להעלות הצעות , פתרונות למצבים שונים במערכת החינוך.

    חברים בקהילה (1899)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rebosher
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    renana ron
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פסוקו של יום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכלי 63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היש תלמידים הרוצים ללמוד ?

    6/7/09 13:15
    0
    דרג את התוכן:
    2009-07-10 10:07:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

     (מכתב תשובה לגלעד ששאל היכן מוצאים תלמידים הרוצים ללמוד )  

                     

    שלום גלעד          

                   

    אתה נשמע לי אידיאליסט שקצת התאכזב .

       

    מובן .

                   

    אני פרשתי מההוראה שלוש פעמים .

                            

    כול פעם שחשתי שבא לי לפרק את הפרצוף לתלמיד חצוף שהפריע לי לעזור לו והפריע לי לממש את כוונותיי הטובות  - קמתי והלכתי בעצבים .

      

    רק ביום שיכולתי לשבת בנחת בכתה שהשיעור בה התפוצץ , ואפילו הצלחתי לצחוק למראה כל האינטראקציות והאינטריגות של התלמידים - כשלפתע היה לי זמן לראות, וכשלמרבה הפלא - התלמידים התחילו לצחוק איתי ובסוף השתתקו , וישַבנוּ ללמוד - רק אז הבנתי שאני באמת מורה .

        

    חלפו מאז הרבה שנים ואני חושב שאז הבנתי לראשונה שלמרות הכוונות הטובות - כל העסק מצחין  מדיכוי וזלזול, והתלמידים  -  הם בסך הכול הם בני אדם שרוצים הכרה בהם כבעלי ערך ולא כעגלים הנשקלים ומתוייגים .

                          

    הבנתי שאם אתייחס אליהם ואל מה שהם מביאים - בסופו של דבר הם יגיעו אל מה שהיה לי לתת להם .

                    

    הסתבר שלפני הדברים שרציתי אני לתת   -  הם  רצו ממני משהו חשוב שהיה לי , ולא נתתי עליו את הדעת והלב , ברוֹב השתוֹקקוּתי להעניק להם את מה שאני חשבתי שהוא חשוב .

                                        

    הם רצו תשומת לב, הכרה והערכה - בהם ובמה שהיה להם להראות לי .

                          

    כשלמדתי להקשיב להם, לרצונותיהם, לחלומותיהם, לאהבותיהם, פחדיהם וכאביהם - הם למדו לכבד ולהעריך אותי ולמדו להקשיב לי .

                    

    גלעד - כולם רוצים ללמוד, אבל הפכנו אותם לאויבים ואת הלימוד למטלה מכאיבה ושנואה .

              

    היום - מספיק שאנחנו בקטגורית מבוגר - ואנחנו כבר האויב .

           

    לצערי - אם אתה רוצה לעבוד רק במסגרות שבהן התלמידים עדיין קשובים באופן טבעי - אני מעריך שאלו הן בעיקר מסגרות העילית של כתות מצוינות, כתות מחוננים, או מסגרות החינוך האלטרנטיביות, כולל החינוך המותאם אישית ( הדמוקרטי )שאני חלק ממנו היום  .

    ( תוספת עכשווית - חשוב לציין, שיש עדיין מספר קטן וחריג של בתי ספר פורמאליים, שבגלל הרכב איכותי ומיוחד של מנהל/ת וצוות - נוצרה בהם אווירה של התלהבות  כללית ללימוד. אבל לדעתי בתי ספר כאלה הם חריגים ) 

                              

    אם המסגרות שבהן תעבוד הן מסגרות החינוך הנורמטיבי - אני מניח שזה יהיה קשה מאוד.

       

    אבל זה אפשרי .

                       

     אני מניח שפשוט תצטרך לפלס את דרכך במערכת, בעדינות, בחכמה ובהרבה הרבה סבלנות וסובלנות כדי לזכות שוב באמונם של התלמידים הפגועים .

                    

    ויותר מכך - כנראה שתיאלץ להתמודד עם תקשי"ר קשוח ואטום ועם בוסים קשוחים ואטומים לא פחות .

                  

    בהצלחה

                  

    אלי

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " היש תלמידים הרוצים ללמוד ?"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    10/7/09 07:06
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-07-10 07:06:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    "רוצה ללמוד" זו תכונת יסוד של המין האנושי.

    השאלה צריכה להיות אחרת לגמרי.

     


    --
    שאלות של תרבות
    http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=33456
    10/7/09 10:06
    0
    דרג את התוכן:
    2009-07-10 10:07:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אכן כן , ולכן נאמר בדיון לעיל

                    

    " גלעד - כולם רוצים ללמוד, אבל הפכנו אותם לאויבים ואת [ תהליך ] הלימוד למטלה מכאיבה ושנואה . "

                    

    תודה על ההערה הנכונה

     

    אלי



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " היש תלמידים הרוצים ללמוד ?"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה