התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.
| 29/7/09 19:40 |
0
| ||
מאחר ואתה מחבר בין הדווח העתונאי על ההתחרפנות[שלא ברור מה מקור הידיעה מלכתחילה] והתוצאה הטרגית- נשאלת השאלה ביתר שאת - מה מקור הדיווח הזה? הילדה כבר לא יכלה למסור את עדותה לאחר הרצח- ונשאר מקור אחד להסביר למה הוא התחרפן ועשה מה שעשה - בהנחה שזה נחשב בכלל הסבר בין אנשים מן הישוב. | |||
| 29/7/09 19:49 |
1
| ||
הנה הצעתי למסקנה מרצח נועה גולדרינג.
מסקנה מוצעת:
כאשר אדם שלא ביצע כל פשע מבין כי החל מתאריך X
- הוא לא יוכל לראות את ילדתו יותר מפעם בשבוע - ילדתו תגדל אצל גבר* אחר בבית - ילדתו תשנא אותו ולא תרצה לראות אותו בכלל החל מהעתיד הקרוב
ואולי גם כי: - הוא ייאלץ לשלם יותר ממחצית משכורתו לאשה שבגדה בו - המערכות כולן נגדו משום היותו גבר - עובדה שאינו יכול לשנות האיש הזה עלול לאבד את שפיותו.
המסקנה מוצעת לדיון.
*הסיטואציה ניתנת גם לתיאור במצב הפוך -- אז יש לשנות את המילה 'גבר' ל'אשה', ו'אשה' ל'גבר' | |||
| 29/7/09 19:50 |
1
| ||
למען תעוד נכון של ההיסטוריה:
מפעילותנו הוקמה ועדת שניט = הורות שווה (זה היה כל כך מזמן שגם לי כחבר ועדת הורות=שווה וגם לא לניב שלא שייך כלל להורות=שווה, אין קרדיט על זה, אבל באמת כל הכבוד לאנשים שיזמו זאת ובראשם טל שחף).
-- גיא רוה אני מזמין אתכם לאתר "הורות משותפת = טובת הילד" ולקבוצת הפייסבוק שלנו. | |||
| 29/7/09 19:55 |
0
| ||
"מאחר ואתה מחבר בין הדווח העתונאי על ההתחרפנות[שלא ברור מה מקור הידיעה מלכתחילה] והתוצאה הטרגית- נשאלת השאלה ביתר שאת - מה מקור הדיווח הזה? הילדה כבר לא יכלה למסור את עדותה לאחר הרצח- ונשאר מקור אחד להסביר למה הוא התחרפן ועשה מה שעשה - בהנחה שזה נחשב בכלל הסבר בין אנשים מן הישוב. "
לא הבנתי למה כשאת/ה מצטט דיווח עיתונאי זה לגיטימי וכשאני מצטט דיווח עיתונאי זה פחות לגיטימי. | |||
| 29/7/09 22:16 |
0
| ||
לא התרשמתי. צר לי. מזה יאבד אדם שפיות? נכון, החיים לא תמיד הוגנים אבל אם אתה מנסה לתרץ רצח בחניקה של ילדה בת שלוש בתירוצים האלו אתה חייב להשתפר דחוף. הטיעון שלך היה מתחזק קצת (אבל ממש קצת) אם הוא היה מצליח להתאבד, אבל אחרי שהוא רוצח את בתו באופן אלים במיוחד ומתפנק בעצמו בבליעת כדורים (ה'קריאה לעזרה' הקלאסית) הרי שאבדן השפיות הזה נחזה להיות יותר פעולה נקמנית מטורפת מאשר משהו אחר. חוץ מזה, השתלשלות הדברים מצביעה לדעתי על כך שגם יום בשבוע היה אסור לתת לו לראות את הילדה, ושטוב היו עושים לו היו מוציאים אותה מחזקתו מבעוד מועד מאחר ואמנם היא היתה גדלה "אצל גבר אחר", אבל לכל הפחות היתה זוכה לגדול, מה שלא קרה במחיצת אביה הביולוגי למצער. | |||
| 29/7/09 22:40 |
0
| ||
אני לא מתרץ כלום. אני אומר שכאשר מכניסים בן אדם למצב שהוא בגדר עינוי קיצוני הוא עלול להשתגע.
מדוע הרבה שבויי מלחמה משתגעים? משום שמענים אותם. ליטול מאדם את הזכות לראות את ילדתו ולהעבירה לידיו של בן זוג נוקם בלי לאפשר לו אפילו לדרוש את זכויותיו בבית משפט כאזרח בן חורין ושווה זכויות -- זהו עינוי. ואם היו עושים זאת לנשים כפי שעושים זאת לגברים, הרי שהיינו שומעים מדי יום על ניסיונות לרצוח שופטים.
אבל מה אני מנסה לדבר פה על אמת ומוסר בפורום של עורכי דין... | |||
| 29/7/09 22:49 |
0
| ||
"להשתגע"? אולי התוצאה מחזקת את ההחלטה שאולי נתנה בעניינו - להוציא מחזקתו את הילדה? אתה מדבר על אמות מוסר? לא שמתי לב. שמתי לב שאתה מייחס למנשים רצחנות (מודגש בצהוב). שמתי לב שלדעתך הבחור שרצח את בתו השתגע מספיק בשביל לחנוק אותה למוות אבל לא מספיק בשביל לשים קץ לחייו שלו.
עם כל הכבוד, ליטול מאדם את הזכות לראות את ילדתו לא מביא אדם לרצוח ילדה בת שלוש, בין שהיא בתו ובין שהיא זרה גמורה. ניכר שאמות המוסר שאתה מדבר עליהן אינן מתישבות עם התובנה הפשוטה הזו.
| |||
| 30/7/09 03:44 |
0
| ||
כן , אני חושבת שבהחלט הויכוחים צעדו צעד אחד רחוק מדי .... | |||
| 30/7/09 06:18 |
0
| ||
אם היו עושים זאת לנשים כפי שעושים זאת לגברים, הרי שהיינו שומעים מדי יום על ניסיונות לרצוח שופטים. אם היו עושים זאת לנשים כפי שעושים זאת לגברים, הרי שהיינו שומעים מדי יום על ניסיונות לרצוח שופטים. ושוב: אם היו עושים זאת לנשים כפי שעושים זאת לגברים, הרי שהיינו שומעים מדי יום על ניסיונות לרצוח שופטים.
זה לא קשור לרצחנות. נשים אמוציונליות יותר והן לא מחונכות כמו גברים לסבול פגיעות מהסוג הזה.
אני מתנצל אם אני פוגם בשטיפת המוח שלך. אתה הרי חונכת להאמין שנשים הן מושלמות וגברים הם רוצחים. | |||
| 30/7/09 08:02 |
0
| ||
חזרה על שטויות לא משנה את העובדה שהן שטויות. התייחסת כמובן רק למה שנוח לך ואולי מוטב שכך, נוכח התשובה שלך.
| |||
| 30/7/09 10:24 |
0
| ||
מתוך: "חוסר אונים"
מאת: ניצב-משנה ד"ר פיני יחזקאלי - המכללה לביטחון לאומי
מראות המשטרה גיליון 187
אוכלוסיית "מקרי השווא"
קבוצת אוכלוסייה זו היא הבעייתית ביותר, כיוון שמחד-גיסא, הנזק שהיא גורמת לתהליך הטיפול הוא כבד, ומאידך-גיסא, גורמים שונים במערכת אכיפת החוק כמעט שאינם מעלים את הנושא, בשל החשש מתגובתם של ארגוני נשים וארגוני עבודה סוציאלית. מדובר באוכלוסייה "טפילה", המנסה לעשות שימוש לצרכיה במנגנון אכיפת החוק, להשגת עמדת יתרון על הצד השני, במאבקי גירושין ובמאבקים על רכוש וגם על רקע מניעים רגשיים כמו נקמה.
כיום, רובן המכריע של התלונות במשטרה על אלימות במשפחה מביאות למעצר החשוד. זה קורה גם כאשר התשתית הראיתית חלשה, כאשר אין סימני פגיעה וכאשר החומר היחיד הנמצא הוא גרסאות סותרות של המעורבים (הסיכויים גבוהים במיוחד בשעות אחר-הצהרים, הערב והלילה, כאשר הקצינים התורנים בתחנות, בדרך-כלל, אינם מקצועיים, ויודעים, כי עדיף מבחינתם שישגו בביצוע מעצר שווא על-פני שחרור בעייתי, שיכול גם לפגוע בקורבן וגם בהם ובקריירה שלהם).
מעצר שווא בתחנת המשטרה יכול להגיע להארכת מעצר בבית-המשפט ואף להגשת כתב אישום, למרות שאין בתיק מאומה, וסופו להסתיים בזיכוי החשוד.
על-כן, רבים היום המקרים, שבהם מקבלות נשים, הנמצאות במאבקי גירושין "עצות חבריות", ולצערנו, מה שחמור מכך, אף הנחיות מעורכי-דינן להגיש תלונות שווא. הנושא מוצנע על-ידי המשטרה, וכל ניסיון להעלותו מותקף על-ידי ארגוני נשים וארגוני העובדים הסוציאליים, ומבחינתם צדק. זאת, כיוון שאוכלוסיית הפונות אליהם היא אמיתית במאת האחוזים, ועל-כן נראות להם טענות כאלה כשוביניזם וכנקיטת עמדות, התומכות במתעללים.
קבוצה אחרת, המרבה להיתקל בתופעה, היא השופטים. שופטים, שרכשו להם שם של מי ש"חתימתם קלה", חווים בעת התורנות שלהם "הצפה" של פניות נשים למתן צווי הגנה, ואילו שופטים, הנתפסים כקפדנים וכמחמירים, יעבירו תורנות "שקטה", כמעט נטולת פניות כאלה.
מפגש נוסף עם התופעה הוא כאשר המשטרה דורשת בבתי-משפט הארכת מעצר, במקרים שלא הצדיקו מעצר מלכתחילה (בנוסח הטענה המוכרת: "עדיף שבית-המשפט ישחרר") או כאשר מוגשים כתבי-אישום במקרים מובהקים, שבהם היה התיק צריך להיסגר.גם קבוצה זו נמנעת, כפי הנראה מאותן סיבות, מלהעלות דברים אלה על הכתב. בשל גודלה של קבוצה זו (היא יכולה להוות מעל 50% מהפניות לתחנת משטרה), חשוב לטפל בה. כן גם משום ששוטרים, הפועלים בשטח בלחץ האירועים, נוטים לגבש לעצמם תכניות עבודה - אם שלושת האירועים האחרונים שבהם נתקל השוטר היו אירועי שווא, יטה השוטר לראות ככזה גם את המקרה הבא.
ההדגשים שלי - גיל רונן
| |||
| 30/7/09 13:09 |
0
| ||
"על-כן, רבים היום המקרים, שבהם מקבלות נשים, הנמצאות במאבקי גירושין "עצות חבריות", ולצערנו, מה שחמור מכך, אף הנחיות מעורכי-דינן להגיש תלונות שווא. הנושא מוצנע על-ידי המשטרה, וכל ניסיון להעלותו מותקף על-ידי ארגוני נשים וארגוני העובדים הסוציאליים, ומבחינתם צדק. זאת, כיוון שאוכלוסיית הפונות אליהם היא אמיתית במאת האחוזים, ועל-כן נראות להם טענות כאלה כשוביניזם וכנקיטת עמדות, התומכות במתעללים". אני הייתי מכניסה למאסר בפועל כל אישה וכל עורך דין שעושים שימוש במשחקים המניפולטיביים הללו , והרי ידוע כי תפירת התיקים נולדים בשל השגת מטרה מאוד ברורה - ממון ! אני בזה לנשים שמבלי להניד עפעף בונות תשתית פלילית על בן זוג , והייתי רוצה לראות איך נשים יגיבו כאשר שופט בית משפט יתן תקדים לפסיקה , שבה תשב אישה במאסר על שקרים גסים ויותר מכל על הכתמת אדם , על לא עוול בכפו . תגובתי זו מתייחסת כמובן לכל אותן הנשים שבאמת מלבד רדיפת הבצע , לא רואות בעיניים דבר .. | |||
התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.
לחץ כאן כדי להוסיף דף זה למועדפים



/null/text_64k_1#