אני לא אשת מקצוע, כל מה שאני יודעת למדתי מספרים ומעצם היותי מגדלת וגדלה עם בעלי חיים מאז שאני זוכרת את עצמי.
אני חושבת שתלוי איזה כלב, ואיך הם מסתדרים.
להביא כלב נוסף יכול לתת את היתרונות הבאים:
1. הכלבה לומדת לכבד מבוגרים ממנה (בדרך כלל היררכיה בכלבים היא משהו שבא להם בטבעיות, ובדרך כלל כלבים בוגים לוקחים על עצמם את תפקיד המבוגר האחראי) ויכול להיות שתלמד "איך להתנהג", במשימות פשוטות מאוד, כמו לדוגמא לשבת, ארצה, יותר בקלות, אם כלב מבוגר יהיה נוכח ויתרגל איתה (ועם הבעלים כמובן) זה עבד עם הכלב שלי כשהיה גור (טאו) והכלב שנמצא אצל אמא שלי (קייל) שגדול ממנו בכמה שנים.
2. המצאותו של עוד כלב בבית מלמדת את הגורה את מקומה בעולם הכלבים, אם היא תסתדר איתו ייתכן והיא תוכל להוציא את כל הרצון שלה לשחק עם הכלב השני במקום לנשוך בני אדם.
כמובן שיכולים להיות גם חסרונות כגון ברדק והשתוללות אינסופית שמחריבים את הבית, או נשיכות אגרסיביות מידי אם הכלבים לא מתאימים אחד לשני, אבל את כל זה אפשר לבדוק מראש.
כל זה מאוד תלוי ב"איך":
איך היא מסתדרת עם כלבים אחרים באופן כללי,
איך תפגישו בינהם - עדיף להפגיש בחוץ, בסביבה ניטראלית עם המון מרחב וכמה שפחות גורמים מלחיצים, ולבדוק אם יש אינטראקציה חיובית בין השניים.
בהצלחה.
הוספת תגובה על "גורה בבית...."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה