כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    בריאות ורפואה

    כל מה שרציתם לשאול ולספר בנושאים רפואיים-:מחלות ומניעתן, אתיקה ברפואה, סיפורים אנושיים,חידושים,כנסים ועוד..   שימו לב לתקנון השימוש השימוש בפורומי הקהילה !

    בריאות ומדע

    חברים בקהילה (2576)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צבי קירשטיין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הזהרו מחיקויים
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ל י ל ך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רובינזוןקרוזו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    פורום רפואה -ראשי

    כל מה שקורה ולא קורה בעולם הרפואה הקונבנציונלי\r\nהחיסונים לפני הטיול ליפן, מניעת שבץ מוחי, הצלת חיים, אלימות נגד הרופאים,שפעת החזירים,עופות ועוד מחלות זיהומיות.\r\n\r\nכל מה שרציתם לשאול לקראת בדיקה אצל הרופא שלכם או לאחרייה - כאן המקום ועכשיו זה הזמן.

    בואו נפתח פורום אלטרנטיבי

    8/9/09 18:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 18:33:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: tamili 2009-09-08 17:45:42

    ההפרדה בין רפואה שמקובלת עלינו כ'מערבית' לבין כל שאר הגישות הרפואיות חשובה ולו רק מטעמי נוחות והרגעת הרוחות. (עד שייעשו החיבורים בין הגישות בצורה מניחה את הדעת).

     

    לפורום לרפואה המערבית ניתן לקרוא 'פורום לרפואה מבוססת-מדע' - הרי הדיונים בו לא יהיו מדעיים כולם, וייחודה של הרפואה הזו בהיותה מבוססת על מחקרים ופילוסופיות מדעיות על פי הגישה המערבית. (השימוש המעשי השגור אינו מבוסס על מדע, בדרך כלל, אלא על השוואה בין מצבים עכשוויים לבין מצבים שנחקרו.)

     

    רפואה משלימה היא לא 'קצת' אחרת, היא 'הרבה' 'אחרת, לכן די אולי בשם מקוצר 'רפואה משלימה'.

    מבחינת חזון של פורום זה, טב יהיה אם יובאו מחקרים או עדויות מבוססות על בדיקות 'מערביות' -זו תהיה הדרך לקרב את התחום אל ההתייחסות שאליה אנחנו מורגלים.

     

    רפואה משלימה היא "הרבה" אחרת וכשלעצמה דורשת הסבר מפורט: את מה היא משלימה? את הרפואה הקונבנציונלית? אין ספק ששיטות ריפוי שונות לעתים נוגדות  זו את זו. כך למשל  הרפואה הסינית הדוגלת בחימום המזון ובישולו  ונוגדת לחלוטין את שיטת אן  ויגמור הדוגלת במזון חי וטרי בלבד.  "משלימה"  -  מלכתחילה קובעת ומכירה בצורך ברפואה אחרת ואין היא נותנת תשובה חד משמעית. מכאן גם חסרונה כשיטה בלעדית.  ה"רפואה" שלי הן מזונותי ואין לי צורך בהשלמות.

    מברכת את באי הפורום החדש ומקווה שיפתחו שעריו גם לרפואה שמשלימה את עצמה ובעיני גם המושלמת מכולן. 


    --
    שולמית אפל
    יועצת לתזונה טבעית ובריאות לפי שיטת אן ויגמור
    8/9/09 19:20
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 19:20:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אני תומכת ברעיון של ד"ר מיכל להפריד בין פורום רפואה קונבנציונלית ורפואה אלטרנטיבית או משלימה. כך גם אנשים המתעניינים בתכנים מסויימים יוכלו לקבל מידע ועדכונים רלוונטים עבורם.

     

    בהצלחה.


    --
    אירינה זגרמן
    www.zegermanpr.co.il


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "בואו נפתח פורום אלטרנטיבי"

    התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.