החגיגות בת"א הצטננו בעקבות וול סטריט
מדד המעו"ף סיים את שבוע המסחר המקוצר בעלייה של כ- 1.3%, שאופיינה בתנודתיות גבוהה מהרגיל על רקע התאמות שעשו המדדים בסוף חודש ספטמבר, והחפיפה בשעות המסחר בין ישראל וארה"ב עם המעבר לשעון החורף. בסיכום חודשי טיפס מדד המעו"ף ב- 5.2% עד לרמה של 1009.5 נקודות, כשהתמונה הרחבה יותר מציגה נסיקה רבעונית של 17% במדדים המובילים והמראה שנתית של 65% מתחילת השנה!! בסקירת בנק הפועלים לשבוע הקרוב אנו מוצאים חיזוק להערכתנו אנו, כי בשבוע הקרוב ימשיך המסחר להתאפיין בפעילות נמוכה ובתנודתיות גבוהה בשל חול המועד. בראייה ארוכת טווח מציינים בפועלים "רמות המחירים בבורסה המקומית נמוכות בהשוואה לממוצע העולמי ולממוצע הרב שנתי של השוק המקומי". השבוע צפוי להיפתח בירידות שערים בעקבות היחלשות של כ- 3% במדדים המובילים בוול-סטריט. אי לכך רמת ה- 1000 נקודות צפויה להיבחן שוב לאחר שבשבוע שעבר המעו"ף הצליח לשמר את מגמת העלייה מול הלחצים מעבר לים. נקודת התמיכה להמשך מגמת ההתחזקות ממוקמת באיזור ה- 990 נקודות. כל עוד השוק לא יפרוץ רמה זו למעלה, נראה בכך שינוי מגמה.
פישר מעוניין להפחית התערבותו במסחר בדולר
שבוע המסחר בדולר הסתיים בירידת שערים מינורית של כ- 0.1%, כשהדולר היציג נקבע ברמה של 3.766 שקלים ביום שישי האחרון. בשבוע שעבר החליט בנק ישראל להותיר את הריבית במשק ברמתה הנוכחית ואף בחר שלא להתערב במסחר במהלך השבוע הנ"ל. בתוך כך נראה כי במכלול הגורמים המשפיעים כיום על המסחר בדולר, גם בארץ וגם בעולם, קיים משקל מכריע לרעתו. כך גורסים כלכלני בנק הפועלים, ומוסיפים כי "אין ספק שההתאוששות הניכרת בכלכלה הגלובלית, הירידה ברמת הסיכון המובילה ליציאה מ"נכסי מקלט" (ביניהם הדולר) וההערכות כי הריבית בארה"ב תישמר ברמתה הנוכחית בשלושת הרבעונים הקרובים - מפעילים כל אלו לחץ על הדולר בעולם". ביום שבת האחרון ציין נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, בכנס של קרן המטבע הבינלאומית באיסטנבול, כי בישראל היה צורך בהעלאת ריבית לפני מדינות אחרות, לא כדי להראות כיוון כלשהו במדיניות הבינלאומית, אלא מכיוון שבישראל, שלא כמו במקומות אחרים, האינפלציה החלה לטפס. כמו כן, ציין פישר כי בנק ישראל יתערב בעתיד בשוק המט"ח רק במקרים חריגים ושהוא מקווה שמקרים אלו יהיו חריגים. בהיבט הטכני בסיכום שבועי, לא נראים סימנים חיוביים כלשהם מלבד תיקונים מינוריים, בודאי לאחר שהדולר מול מטבעות מובילים בעולם מראה סימנים קלים של התחזקות, אבל עדיין לא שינוי מגמה. פריצת רמת ה- 3.8 שקלים תאותת על עלייה לרמה של 3.87.
וול סטריט ממתינה לעונת הדו"חות
שבוע המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים. בסיכום שבועי נחלש מדד הדאו ג'ונס ב- 1.8%, הנאסד"ק השיל 2.1% ומדד ה- S&P500 איבד 1.8% מערכו. זאת על רקע שיעור האבטלה הגואה בארה"ב, שעלה בחודש ספטמבר לרמה של 9.8% - שיא של 26 שנים, לעומת 9.7% באוגוסט. נוסף על כך, בשבוע שעבר פורסם נתון ההזמנות ממפעלים, שמציג ירידה לחודש אוגוסט בשיעור של 0.8% לעומת החודש הקודם. זוהי הנפילה הראשונה בהזמנות ממפעלים מזה חמישה חודשים, בזמן שאנליסטים צפו שיעלה ב- 1% לעומת החודש הקודם. כעת נשאלת השאלה: האם סימנים אלו מעידים על האטה בקצב התאוששות הכלכלה הריאלית או לאו? השבוע תיפתח בוול סטריט עונת הדו"חות, וכמיטב המסורת חברת אלקואה, ענקית האלומניום, תהיה הראשונה לפרסם את תוצאותיה ביום רביעי הקרוב. חברות נוספות שצפויות לפרסם השבוע הינן: פפסי, מונסנטו ועוד. מבחינה טכנית, עדיין ישנם איתותים לכך שמגמת הטווח הבינוני הינה כלפי מעלה. לצורך כך על הנאסד"ק לשמור על רמת ה- 1950 נקודות ואילו מדד ה-S&P 500 צפוי להיתמך ברמת ה- 989 נקודות.
שוק הסחורות מדשדש על רקע נתונים מדאיגים
עם נעילת המסחר בבורסת ניימקס איבדו החוזים העתידיים על הנפט למסירה בחודש נובמבר 0.87 דולר וירדו לרמה של 69.95 דולר לחבית. החוזים העתידיים על הזהב עברו לעליות במהלך המסחר אמש במקביל להיחלשות הדולר, ונסקו עד למחיר של 1,004.3 דולר לאונקיה. לעת עתה הזהב מצליח לשמור על רמת ה- 1000 דולר, גם לאחר שמחירו ירד עד ל- 993 דולר ביום שישי האחרון. יחד עם זאת, יש הטוענים שהוא אינו מצליח לפרוץ מעלה עקב מכירות מאסיביות של קרן המטבע הבינלאומית. גם מחיר הנפט מדשדש לאחרונה לאחר פרסומם של מספר נתוני מאקרו מדאיגים, שמעידים על ירידה בקצה התאוששות כלכלות המערב, וגם בגלל שיתרות הנפט נמצאות לאחרונה ברמתם הגבוהה ביותר מזה שנים.
הוספת תגובה על "סקירה שבועית 5.10.09"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה