צטט: השכן ממול 2007-09-10 16:20:06
אם פעם ערכים כמו יציבות ובטחון היו ממוקמים גבוה בסולם העדיפויות, כיום מימוש עצמי ואושר אישי ממוקמים הרבה מעליהם.
בגלל זה אנשים פורשים ממקומות עבודה וממערכות יחסים, מותרים על היציבות לטובת האושר.
אנשים היום גם מוותרים יותר בקלות. כשיש משבר אתה מעדיף לעזוב ולהמשיך הלאה לאופציה הבאה ולא להתמודד איתו ולהמשיך. חלק מהעניין הוא שהאופציות הרבה יותר פתוחות. אתה מחפש בת זוג, יש אלפי נשים פנויות שמחפשות אותך במרחק כמה קליקים בעכבר, אתה מחפש עבודה יש עשרות חברות השמה שישמחו לחרוש את השוק כדי למצוא לך אחת.
אבל בכל זאת, עבודה היא דבר הרבה פחות אישי. כשאני רואה מישהו שהתמיד במקום עבודה מסוים עשרות שנים, אני לא מעריך אותו יותר בגלל זה ולא רואה בו מודל לחיקוי.
כשאני רואה זוג שחי יחד במשך עשרות שנים אני מעריך אותו, רואה בו מודל לחיקוי ומקוה שאזכה לראות את עצמי במקום הזה כשאגיע לגיל המתאים.
יכול להיות שאני מדבר ממקום תמים, רומנטי. אני נשוי בסך הכל 9 שנים והנישואים שלי לא "זכו" לעבור משברים משמעותיים, אבל אני עדיין מאמין שיש מקום לקביעות בזוגיות, ואם בני הזוג מתאימים זה לזו וזו לזה ונאמנים לזוגיות שלהם, הם יכולים לחיות באושר ובעושר עד עצם היום הזה.
מוסיפה , אני לא יודעת איך זה בתחומים אחרים אבל בהייטק ( אולי רק בחו"ל ) עלה משמעותית בשכר מתבצעת בהחלפת מקום עבודה בנוסף ישנן חברות שלא מוכנות להעסיק עובדים שעבדו מעל 10 שנים באותה חברה(בהייטק רצוי להחליף כל 3 עד 5 שנים מקום עבודה).אנשים שעובדים באותה חברה מעל 10 שנים , נחשבים לאנשים מקובעים ,קשה ללמד אותם דברים חדשים או לשנות הרגלים , כמובן שמכל כלל יש יוצא מן הכלל.
הוספת תגובה על "זוגיות וקריירה - כבר אין קביעות ?!"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה