שבוע שעבר הייתי בכנס רפואה משולבת.
חשבתי שלכל מי שלא היה, כדאי לשמוע על כיווני התפתחות העניינים בתחום.
קודם כל, משרד הבריאות מעוניין לשלב רפואה אלטרנטיבית עם הקונבמציונלית, כי
1.עד 80% מהחולים ממילה פונים אליה
2. רובם לא מדווחים על כך לרופאים (וכפי שאתם יודעים יש אינטראקציות)
3. זה יאפשר שליטה על הנעשה ברפואה אלטרנטיבית.
מתוכננים מספר צעדים מעשיים, ביניהם:
1.לחייב רופא לציין באנמנזה טיפולים ומטפלים אלטרנטיביים, אליהם פנה החולה,
2.לחייב את המטפל האלטרנטיבי לשלוח את המטופל לרופא קופת חולים עם דיווח על הטיפול שהוא נתן.
באופן תאורטי זה נכון. אבל במצב נוחכי של הדברים אינני בטוחה שזה כל-כך טוב ואגיד למה. מטופלים לא סתם מסתירים שהיו אצל מטפל אלטרנטיבי. יש להם ניסיון אישי שלילי בנדון (או ניסיון שלילי של קרוביהם, שהם שמעו עליו)!
נכון שיותר ויותר רופאים מפנים את המטופלים שלהם לרפואה משלימה. אבל לא כולם. עדיין יש כל מיני. הנה מספר דוגמאות (אני לא ארבה בהם, כי לצערי, בטוחני, שלכולם יש את הדוגמאות משלהם).
הגיע אלי חולה טרמינלית, שנשלחה הביתה עם משככי כאבים שלא עוזרים לה והקצבת זמן הנותר - "חודש, נו חודש וחצי". אני מציע לה טיפול לשיפור איכות החיים ואולי קצת להערכתם (זה כל מה שאני יכולה לעזור לה, ולדעת שנינו זה לא מעט). היא מקבלת שני טיפולים, הם מאד עוזרים לה והיא מספרת על כך בשמחה רבה לרופאת המשפחה לה. לתדהמתינו אותה רופאה לא שמחה בשבילה, אלה... החלה לצעוק על החולה:"השתגעת?!! טיפול אלטרנטיבי אינו מדעי, אינו בדוק, הוא יכול להזיק לך - וכו' וכו'.
האמת היא, שלא ממש הבנתי מאיזה נזק היא פחדה בהקשר לאישה תשושה מכאבים שנשלחה למות .
ועוד דוגמה קטנה.
נתתי טיפול לאישה וביקשתי ממנה שלפני שהיא פונה לבית מרקחת עם המרשמים, שתיגש לרופא הנשים שלה ותראה לו אותם. צירפתי מכתב לרופא עם פירות מרכיבים ואופן פעולתם.
אישה ניגשה לרופא הנשים שלה. וזה מה שהוא אמר לה: "תשמעי, אם את רוצה לזרוק את הכסף שלך לשטויות האלה, זה לא מפריע לי. מצידי - קחי את כל הדברים האלה כמה שאת רוצה".
ומה אתם אומרים?
הוספת תגובה על "כנס לרפואה משולבת"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה