מתי בעלי ובעלות הגלריות המסחריות (ומייד אדגיש כי יש צדיקות וצדיקים בסדום) יבינו ויפנימו כבר, שהם לא "בעלי באסטות" ו"חללים להשכרה" ושהם שונים בייעודם ובתפקידם מבעלי חנויות נעלים או סלונים לשמלות כלה?
--
תפקיד הגלריה המסחרית: לגלריות המסחריות יש את הכוח המוביל בגילוי האמנים החדשים, בחשיפתם, בתמיכה ראשונית בהם, בייצוגם ובקידומם. כוח זה יוצר מחוייבות של הגלריה, לבסס את הקשר שבינה לאמן על אמון הדדי, תמיכה, נאמנות ו"זוגיות בונה מפרה", המבוססת על אורך רוח וסבלנות, ולא רק על בסיס כספי ועל חוזה "יבש" ו"מקפח".
--
ללא לב ונשמה- אלא שלדאבוננו, לא מעט גלריות בתל אביב (וכמובן, שלא אזכיר שמות, לא רוצה מכות) משמשות רק כחללי תצוגה ומכירה, ועוסקות יותר בעסקים, והרבה פחות באמנות.מעט מאוד בעלי גלריות מספקים לאמנים "בית גידול", תומך, חם הולם. רוב בעלי הגלריות מעוניינים רק ב"קופה יפה" ו"בעמלה שמנה", שברוב המקרים מגיעה עד 50% מהיקף המכירות! אין להן רצון לתמוך באמן עד "שיתפוס" בשוק, והן רק רוצות, "להציג ולזרוק" (להוציא, כמובן, אמנים מכניסים, אותם הם מטפחים כ"פרות מזומנים"), וממש לא אכפת להם, שלאמנים שמציגים אצלהם, אין, כסף לשכר דירה, ואפילו לפעמים, גם אין די כסף כדי לקנות אוכל במכולת...אשכרא ככה.
--
האמנים כסחורה- לאמנים מתחילים (וגם וותיקים) קשה מאוד להציג, ללא גוף כלכלי המגבה אותם. הם טרודים, מהיד אל הפה, בבעיות פרנסה.
ולצערנו, לא מעט גלריות (דווקא אלו שמתפרנסות לא רע בכלל) מנצלות לרעה את הידיעה שהאמנים ייצרו בכל מקרה, כי זה בדמם ובנפשם, בשל הצורך הנפשי טוטאלי שלהם להגיע לקהל; ולכן הם (בעלי הגלריות) פשוט מתייחסים אליו כ"סחורה עוברת לקונה", ותו לא; כ"קלף מיקוח", שאפשר גם "לשחוט" אותו, כספית, שהרי ממילא הוא שבוי בידן..
-- זכות העקיפה- מתי יבינו הגלריסטים ויפנימו, שגם עליהם החובה להצהיר אמירה, להשאיר חותם, להיות אחראים לאמנים (למשל: במימון הקטלוגים, בהשתתפות בהוצאות, וכמובן בהקטנת העמלה) וכתוצאה מכך - לההגדיל את חלקו של האמן ב"עוגה"?
שאם לא כן, ימשיכו האספנים לנסות בכל דרך, וזה לגמרי לגיטימי, לנסות ו"לעקוף" את הגלריות, ולקנות ישירות מהאמן. ככה גם האספן משלם פחות, וגם האמן מרוויח יותר, ובעלת הגלריה, יכולה מצידי, למכור שמלות בחלל התצוגה, עד שלמצער, תפנים כבודה את גודל מחוייבותה.
--
הכל כסף ו"מסחרה"? חברים יקרים, בבקשה אמרו לי, שלא נאיבי אנוכי, ואכן יבוא היום, בוא נפסיק סתם לרחף כצרכנים גרידא בחללי תצוגה נבובים, שלעיתים מלאים אמנם ב"סחורה", אבל לגמרי ריקים מעשייה, יצירה ובשורה. --
בא להקיא: אז מה דעתכם? האם תפקיד הגלריות המסחריות – הוא "מסחרה" בלבד?
או שבסופו של דבר, גם בגלריות - הכל כסף, וחבל על הזמן?
הוספת תגובה על "בעלי גלריות או בעלי "באסטות" חמדניים? "
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה