אתר האינטרנט אתרוג, הינו אתר שעלה לאוויר בסך הכל לפני כחצי שנה, בתקופה הקצרה (הייתי אומר אפילו המאוד קצרה) הפך האתר להיות האתר החרדי הגדול. בגדול, אין כיום אתרים חרדים בסדר גודל הזה, יש את הפורום הפופולארי בחדרי חרדים, ויש את אתרוג.
כל האתרים האחרים אינם בסדרי גודל משמעותיים כלל.
השבוע התלוותי להרצאה של מנכ"ל החברה המחזיקה באתרוג, בה הוא פרס את היריעה וחשף את הבריף המסודר של אתרוג, וצורת המיתוג והשיווק שלהם.
אני חושב שהדברים מתאימים לפרסום כאן, כי גם אתם יכולים להנות מהם. אין לי בדיוק את הכח לפרט הכל, אבל אעשה זאת בקצרה.
א. אתר כשר. אין היום אתר כשר אחד ברשת, אתר שרבנים יכולים להזדהות עם כל מילה שכתובה בו, אין היום כזה דבר. אתרוג הלכה על קו של הזדהות מלאה עם הרבנים והגברדיה של המנהיגות, ובכך אתרוג הפך להיות האתר היחיד שיש לו איזושהיא לגיטימציה רשמית. בסופו של דבר, בציבור החרדי הרבנים הם שקובעים.
ב. העיצוב של האתר, ממש לא חדשני. פשוט נקי ומשדר שמרנות
ג. בניגוד לאתרים אחרים שהתמקדו בנושאים פנים חרדיים צהובים - נטו. אתרוג פנתה לקהל יעד איכותי יותר, קהל שמחזיק בעיקר הכסף במגזר. ולכן כאתר שאמור לשרת את החברה המכובדים, האתר מביא את כל החדשות העיקריות ממש כמו הפורטלים המובילים בציבור שאינו חרדי. ידיעות מקור בנושאים מדיניים וצבאיים, ידיעות מקור בנושאים פנים חרדיים אבל לא צהובים.
ד. צוות האתר, הצוות מזוהה כולו עם אנשים רציניים, לא מדובר בצעירים חסרי ניסיון, לדוגמא לעורך החדשות מינו את בצלאל קאהן אדם שנמצא בתחום 15 שנים, וכן הלאה.
ה. תכנים תורניים והיסטוריים, האתר הינו האתר החרדי היחיד שמביא שלל תכנים כאלו לצד חדשות ועדכוני שטח, לא מדובר באתר שהתמקד במשהו אחד.
כל אלו הביאו לבידול טוטאלי בין אתרוג לאחרים, וזה מה שהביא אותו להיות במקום הראשון.
חזרנו לשם המשחק הישן של שיווק - בידול.
אתרוג
הוספת תגובה על "מאתר חדש לאתר מוביל, הסוד - בידול"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה