סקירת שוק יומית 1.11.09
המסחר בשוק ההון היום מסיים בירידות חדות של 2.15% על רקע הירידות שחתמו את המסחר בנאסדק בסוף השבוע האחרון.
בידיוק כפי שכתבתי בסקירות האחרונות שלי, נדרשת זהירות רבה בשוק כי העצבנות חוזרת למסחר ואכן כך היה, המסחר שפתח בירידה של 2% ביום חמישי וסיים בירידה של רק 0.9% יורד היום 2.15% כאשר רמת ה-1000 נקודות משמשת כרמת תמיכה חזקה מאוד כפי שרשמתי בכל הסקירות בשבוע שעבר.
אפשר היה לראות שבכל פעם כאשר "נגענו" ברמת ה1000 נקודות ישר באו הקונים והרימו את השוק בנקודות בודדת , עוד דבר מעניין שבמחציתו הראשונה של יום המסחר המחזור היה גבוה מאוד יחסית אך את סוף יום המסחר אנחנו מסיימים במחזור סביר ליום ראשון של 1,579,063.
טכנית השוק קיבלת איתות שורט ראשון (זניח) כאשר שבר קו מגמה עלה, RSI עבר למגמה דובית, אך כל עוד השוק מעל 1000 נקודות הוא עדיין שורי.
לסיכום היום:
מדד 75 ירד 3.06% ל-723.54 מדד 100 ירד 2.33% ל-931.01 ומדד 25 ירד 2.15% ל-1000.19
התרחיש הירוק
חזרת למגמה עולה וסגירת הגאפ ב-1032 נקודות כתחנה ראשונה, תחנה שניה 1052
התרחיש האדום
שבירה של איזור ה1000 ירידה ל-988 נקודות כתחנה ראשונה ומשם ל-942
התרחיש כחול (דידוש)
דישדוש בין רמת ה1000 נקודות ל-1050 (כרגע קשה לדעת מה יהיה הגבול העיליון של הדישדוש)
דעתי האישית
קשה מתמיד ולכן לא אתן תשובה ברורה. מצד אחד מאמין בתרחיש הירוק כי ראינו שרמת ה1000 נקודות נבדקה היום מספר פעמים ונמצאה חזקה ויציבה, בנוסף אני לא מוצא שום סיבה הגיונית לירידות המוגזמות האלה,
מצד שני קיבלנו איתות שורט השוק כרגע עצבני מאוד ואנחנו יושבים על רמת ה-1000 , אפשרי מאוד שנרד מהר מאוד ל988 (אילו החוזים מחר יהיו אדומים)
אבל בגדול ביגלל כל הבילבול ... התרחיש הכחול הכי הגיוני עד שנימצא כיוון ברור נמשיך לדשדש בין 2 רמות כאשר הרמה התחתונה היא 1000 נקודות.
אחזור על מה שאמרתי ביום חמישי השוק הופך להיות מאוד עצבני רצוי לא לעשות פעולות פזיזות ומנגד לא למכור בפניקה, רצוי לקנות "ביטוחים" לתיק המניות על ידי אופציות מעוף(מסוכן מאוד! רק למי שמכיר את עולם המעוף) או קסם שורט
בהצלחה לכולם
מחר סקירה חדשה
הסקירה היומית עלת לראשונה באתר
הוספת תגובה על "סקירת שוק ההון יומית 1.11.09"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה