האם נעצר התירון ושבים לעליות?
נתוני המקרו הטובים שפורסמו אתמול בארה"ב, והאוירה החיובית שם, עשתה את שלה לגבי סוף המסחר אתמול בישראל שהביאה את מדד המעוף ל- 1005.
היום ברקע למסחר בתל אביב נגלה את פרשת הדחת יו"ר דיסקונט, פרשת האג"ח של צים שעדיין לא הסתיימה, והערכה החדשה שהצמיחה בישראל ב- 2010 תהיה מעל 3 אחוז.
בעולם באוסטרליה העלו שוב ריבית, בארה"ב מצפים לעוד נתון מקרו טוב בתחום ההזמנות מהמפעלים (צפי לעליה של אחוז), הבורסה בסין עולה למרות ששאר הבורסות במזרח יורדות.
הארביטראז בישראל עומד על אפס, הויקס ירד מה- 30, וסטיות התקן באופציות המעוף בישראל ירדו ל- 27 .
כל זאת מצביע על יציבות באיזור האלף נקודות במעוף, כאשר רק שבירה מטה של 995, או שבירה מעלה של 1020 תאותת על כיוון לטווח הקצר.
במסחר אתמול שהיה במחזור בינוני, שכך צפוי גם היום, לא ראינו פריצת דרך קדימה, אלא מסחר מהוסס מאוד עם נטיה לעליות. סביר מאוד שגם היום נראה מסחר דומה עם נטיה קלה לעליות, אולם עם ציפיות כנראה לטריגר להמשך התיקון.
השוק נראה במהלך תיקון וכאילו מצפה לטריגר שיורידו מ- 1000 נקודות, ולכן העין צריכה להיות צופיה ולראות האם אנו חוזרים לירידות או שמא מדשדשים עד רמת ה- 1020 ומעלה.
בארה"ב כל זמן שהאס אנד פי לא שובר מטה את רמת ה- 1000 , והדאו מעל 9500 קיימת האפשרות שהתיקון הינו תיקון לצורך עליה שכולם מצפים שתגיע עד לסוף השנה.
בינתיים היום הראשון למסחר בארה"ב בנובמבר עבר בשלום, נראה איך יימשך היום.
צפי להיום: אפשרות להגיע לרמת ה- 1010, תוך חשש מטריגר,כגון הפיכת החוזים העתידיים לאדום, שיביא לשבירה מטה של רמת האלף.
הדולר מתחיל לרדת מ- 3.77 עקב אי המשך ההתחזקות בעולם.
יום טוב.
הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים,(מסדה-פ בע"מ) ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.
לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון , ולניהול תיקים טל:050-5510082
קיימת אפשרות לקואוצינג בנושא מסחר באופציות מעוף.
שיעורי השלמה והכנה לבחינות הרשות בנושא אופציות המעוף ואג"ח.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה