כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    יחסי ציבור

    יחסי ציבור הינם כלים אסטרטגיים וטקטיים שמטרתם להעביר את המסרים התקשורתיים והשיווקיים אל קהלי היעד הרלוונטים אם באמצעות שימוש בתקשורת ואם באמצעים ישירים. קהילת יחסי ציבור בקפה עוסקת בתחום יחסי הציבור, התקשורת, יעוץ תקשורתי, מיתוג, יחסי ציבור באינטרנט, מיתוג אישי, אסטרטגיה ועוד.   הנכם מוזמנים לקחת חלק, לשאול, לענות להתייעץ, לחפש ולמצוא.     נא לפתוח דיונים בנושא יחסי ציבור, מיתוג, יחסי ציבור באינטרנט. דיונים ופוסטים שמהווים יחסי ציבור לנושאים אחרים ימחקו

    שיווק פרסום ומדיה

    פורום

    הצעות עבודה, חיפוש עבודה והזדמנויות בענף התקשורת ויחסי הציבור

    במקום לפרסם מודעות במאות שקלים באתרים אחרים (ואם אתם לא מכירים את האתרים האלה...אז מקומך לא איתנו), זהו המקום להציג את המשרות הכי לוהטות בשוק.\r\nכמו כן מחפשי עבודה יוכלו להציג את עצמם.\r\nזה גם המקום להציג ולשתף במידע של הזדמנויות יח"צ

    חברים בקהילה (3266)

    יוסי בר-אל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נאוה :-)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    "ידוע מראש"
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אבישי ל.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקו א-ל התקווה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    י.קדר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    tal..fr
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רמי הסמן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    למה בכלל צריך לדעת לשכנע?

    16/12/09 12:43
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-16 12:43:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


     

    בסדנאות ובקורסים שאני עורך אני נתקל שוב ושוב במנהלים, בעובדים ובאנשי שיווק ומכירות הטוענים: "למה בכלל צריך להשקיע כל הזמן בשיווק ובשכנוע?", "אני לא צריך לדבר, אני צריך לעשות" "אם אעבוד קשה מספיק, המנהלים שלי יראו אותי, יעריכו זאת ויקדמו אותי" "הלקוחות יודעים שהמוצר שלי טוב", וכו'. המצדדים בגישה זו טוענים שהמנהל, העובד או היצרן צריכים להתמקד בעשייה, בפיתוח ובהשבחה של המוצר, ההצעה או השירות, ואם הם יהיו טובים, הלקוחות כבר יגיעו, כי "הלקוחות כבר יודעים מה טוב בשבילם". גישה זו נכונה באופן חלקי בלבד.

    אני טוען שהדיבור אינו בא במקום העשייה - הוא משלים אותה. אין ספק שדיבור ריק מתוכן אינו מחזיק מים ולא יחזיק מעמד לאורך זמן, אך גם הצד השני של המטבע - עשייה, ללא דיבור המלווה את העשייה - אינו טוב מספיק.

     

    אתן שתי דוגמאות מחיי היום יום שלנו לשימוש הכרחי ביכולות השכנוע -

     

    ראשית, ראיון עבודה. מתראיינים ישראלים נוטים להגיע לראיונות עבודה לא מוכנים, ללא מידע על מקום העבודה, ללא מטרה ברורה של מה שהם רוצים להשיג מאותו מקום עבודה (תפקיד, שכר וכו'), וללא הגדרה טובה של היתרון היחסי שלהם. ואז, כאשר הם נשאלים, לדוגמה,  במהלך הראיון את השאלה הראשונה שעוברת בראשו של המראיין - "למה לי לקחת דווקא אותך?" הם לא מגיבים בצורה מהירה ויעילה מספיק, ומפסידים את העבודה. עליכם להתכונן בצורה טובה לכל ראיון שאתם הולכים אליו, כאילו הוא הראיון החשוב ביותר בחייכם, ולהגדיר לעצמכם בשלב ההכנה "כרטיס ביקור אישי" המכיל שלוש תכונות שלכם המהוות את היתרון היחסי שלכם - במה אתם טובים באופן יחסי ממתמודדים נוספים על העבודה- זה המסר המרכזי אותו תעבירו בשיחה.

     

    שנית, קידום במקום העבודה הנוכחי. רוב האנשים סולדים ממושגים כמו "שיווק", "שיווק עצמי", "פוליטיקה ארגונית" וכו' (כי זה מתקשר להם לקונוטציות שליליות, כגון של איש מכירות המוכר "קרח לאסקימוסים"), וחושבים שאין להם צורך "לדחוף את עצמם" מדי פעם, ושהעבודה הקשה והמסורה שלהם בלבד תצדיק את עצמה לאורך זמן ותקדם אותם בארגון. התוצאה בדרך כלל, היא שעובדים אחרים, גם כאלה בעלי וותק פחות משלהם, "עוקפים אותם בסיבוב" ומקודמים, והתסכול שלהם ממקום העבודה ש"לא מעריך אותם" רק הולך וגובר. זכרו, ש"צדק צריך להיראות, לא רק להיעשות" - אם אתם עושים דברים טובים בארגון, דאגו שידעו על כך - בשיחות עם קולגות ומנהלים, במיילים, בכתיבת הקרדיט שלכם בפרסום הפרוייקט וכו'. כמובן, יש לשמור על מינון נכון, ולא להיות שחצנים, אגוצנטריים ובוטים, אך אתם אלו שחייבים לדאוג לכך שמנהליכם ידעו על תרומתכם הממשית לארגון.

     

     

    אז מה עושים? כיצד לומדים את הכללים והעקרונות הנדרשים לצורך שיווק, שיווק עצמי ושכנוע במגוון הסיטואציות בהן אנו נתקלים בחיי היום יום?

    בחודש ינואר תיפתח סדנה ייחודית בנושא "אמנות השכנוע". לפרטים נוספים לחץ כאן.

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "למה בכלל צריך לדעת לשכנע?"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "למה בכלל צריך לדעת לשכנע?"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה