עם אדם ביקורתי קשה מאוד לחיות בזוגיות כי לא נעים להיות נתון לביקורת שלילית תמידית, זוגיות היא מקום של רוגע ועידוד, אי של שלווה ותמיכה ,וביקורת שלילית היא אנטיתזה לכך, היא מפרה את השלווה, מכעיסה, מורידה אנרגיות, מורידה ביטחון עצמי ונותנת הרגשה רעה.
שאלת מהיכן הביקורתיות נובעת? ובכן לדעתי כל תכונה שפונה כלפי חוץ פונה קודם כל כלפי פנים ולכן הבעיה של אדם ביקורתי וחסר שבע רצון היא כלפי עצמו, מדובר על אדם שלא מרוצה מעצמו ומחייו ותכונה זו פונה החוצה, כשאדם שלם עם עצמו וטוב לו עם עצמו והוא מקבל את עצמו כמו שהוא על חוזקותיו וחולשותיו יקבל זאת אצל אחרים.
אמפאתיה ורצון להבין את מניעי בן הזוג הביקורתי, חשובים לגישה שלנו ללבן את הדברים שמפריעים לנו מולו, אך בסופו של דבר אנחנו לא נוכל לפתור את בעיותיו או לעזור לו, כי זה משהו "שלו", ורק הוא יכול לעזור לעצמו.
הביטוי "ביקורת בונה" הוא שגוי בעיני, משום שאין דבר כזה "ביקורת בונה", הביקורת רק הורסת במיוחד כשאף אחד לא שאל אותך ואתה מתנדב לומר את דעתך השלילית, להבדיל, אם שואלים בעצתך אפשר להביע את דעתנו בעדינות וצריך להיות עדין ולברור את המילים.
האפשרות לשינוי טמונה לדעתי במודעות של אותו צד ביקורתי לבעייתיות של התנהגותו ופגיעתה המצטברת במערכת הזוגית ובבן או בת הזוג והוא צריך רצון גדול מאוד לעשות שינוי בעצמו, יש שיטות שעובדות (ואני מדברת מניסיון) אבל הן מצריכות רצון רב ,והן נרכשות לאורך זמן וזה לא קל לשנות צורת התייחסות והתנהגות.
אדם שלא מודע לבעיה ולא רוצה מספיק את השינוי לא ישתנה והמצב אבוד וכאן נכנס השיקול והשאלה הבאה שאנחנו צריכים להפנות והיא כלפי עצמנו, האם מתאים לנו לחיות עם אותו אדם שמתנהל כך, או לא מתאים לנו, לקחת בחשבון האם היתרונות של אותו אדם בשטחים אחרים בזוגיות עולים על החיסרון ,בסה"כ לכל אדם יש צדדים חיוביים אחרת לא היינו מתחברים איתו, ואז להחליט עבור עצמנו מבלי לצפות לשינוי אצלו.
הוספת תגובה על "האם ניתן להביא לשינוי בהתייחסות של בת/בן זוג?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה