חברה מאוד טובה שלי, שלא עבדה תקופה ארוכה, זומנה לראיון עבודה באחת מהחברות המובילות בארץ .
מכיוון שזמן רב היא לא הייתה בראיונות עבודה והיא רצתה לרענן את זיכרונה, היא פנתה למכון נועם שידוע בהכנה לקראת מבחני מיון ולראיונות עבודה. חברתי, שהיא אישה מאוד מוכשרת עם הרבה מאוד ניסיון בתחומה הכולל רזומה עשיר המלא באתגרים והצלחות,
הגיעה למכון נועם ושלמה 550 ₪ לצורך ביצוע סימולצית ראיון עבודה . היא הוכנסה לחדר שבו ישב היועץ, שהוא גם פסיכולוג בהכשרתו. למרבה ההפתעה, הוא לא טרח לקחת לעצמו אפילו רגע על מנת לקרוא את קורות החיים שלה, וישר ביקש ממנה לספר על עצמה.
חברתי , שקצת התרגשה, וכמו שציינתי, הרבה זמן לא הייתה בראיון עבודה, ספרה על עצמה, יכול להיות שטוב יותר או טוב פחות. הרי המטרה היא שתקבל כלים כיצד להעצים ולמנף את עצמה בראיון העבודה, לפחות כך היא חשבה. כאשר היא סיימה לתאר את קורות החיים הוא אמר לה, הראיון היה לא טוב, את ילדותית, לא מבינה את המציאות ולא מבינה מה אומרים לך ועוד סופרלטיבים בוטים ומעליבים שבאופן מפתיע אפילו הניר אינו יכול לספוג. חברתי שהיא אישה בוגרת, משכילה ומאוד מוערכת בכל מקום בו היא עבדה, נכנסה להלם . לרגע היא עוד חשבה שהכוונת הדברים היא טובה. אך מכיוון והראיון רק הלך והידרדר היא עצרה ואמרה. לא באתי אליך לניתוח פסיכולוגי, ששילמתי 550 ₪ בשביל שתתן לי את הכלים להציג עצמי בראיון עבודה בצורה הטובה ביותר. הוא העיף מבט נוסף בקורות החיים שלה ואמר, טוב כנראה שאת לא תביני על מה אני מדבר ולכן נעבור למה שעליך להגיד בראיון. בתגובה, חברתי קמה ויצאה .. מה אני חושבת על כך?
- יש דרכים לומר ביקורת בונה
ישנם נימוסים והליכות. אפשר לומר דברים מבלי להעליב ולפגוע מי שמגיע לייעוץ שכזה הוא חושף עצמו בפני המראיין למצב של פגיעות מתוך כוונה ללמוד ולהתקדם. לא יתכן שמראיין שהוא גם פסיכולוג ינצל מצב שכזה המקצועיות של הראיון הייתה גבולית ביותר אם בכלל האם עבד כי ימלוך?
הוספת תגובה על "לא יאומן כי יסופר"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה