כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    זירת התעסוקה

    ברוכים הבאים ל"זירת התעסוקה". הקהילה הגדולה בקפה, קהילה תוססת ועדכנית הדנה בנושאי עבודה וניהול קריירה, וכן החלפת מידע על משרות פנויות במגוון תחומים ומקצועות ועובדים המעוניינים במשרה חדשה בתחום התמחותם. כאן תמצאו את התשובות לכל השאלות הכי מעניינות וחשובות בתחום התעסוקה. הנכם מוזמנים להצטרף לקהילה, להשתתף בדיונים הפוריים העולים חדשות לבקרים ואף להעלות נושאים חדשים לדיון.כל חברי הקהילה מוזמנים להיות חברינו בקפה.בהצלחה! שלכם, מיכל כרמי והילה יוסט  

    עבודה ולימודים

    פורום

    מיתוג אישי

    ב- 1997 היה זה גורו השיווק טום פיטרס שפרסם מאמר מהפכני בשם ה\"מותג שנקרא אתה\" - ואף אחד לא הבין על מה הוא מדבר.\r\nמאז עבר יותר מעשור וכיום כמעט כולם יודעים מה זה Personal Branding.\r\nשילוב של התפתחות האינטרנט יחד עם העולם התחרותי בו אנו חיים,, גרמו לכך שה\"מיתוג האישי\" רלוונטי יותר מתמיד לכל מי שמחפש עבודה, מעוניין בקידום קריירה, הסבת מקצוע ובאופן כללי להיות מפורסם, מוכר וממותג כמומחה בתחומו.\r\n

    חברים בקהילה (7922)

    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    josh r
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רני123 השני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ford-forcus
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יוסי בר-אל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גלור ניקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אבישי ל.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Zvi Hartman
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אסטרטגיות מכירות ומשא ומתן למתחילים

    30/12/09 16:43
    0
    דרג את התוכן:
    2009-12-30 17:11:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    המשא ומתן עם הלקוח מתחיל למעשה מרגע הפניה הראשונית שלכם אליו (גם כאשר מדובר בפרסומת בטלוויזיה), ונמשך לכל אורך הקשר שלכם עם הלקוח, לרבות לאחר השלמת העסקה, כאשר אתםמעוניינים לשמר את הלקוח ולעשות איתו עסקאות נוספות בעתיד.

     

    משא ומתן הוא בדרך כלל תחילת הקשר העסקי (ולעתים גם קשר חברתי) שלכם עם הלקוח, ובסיס לבניית יחסים ארוכי טווח עימו. לכן מומלץ שבכל משא ומתן עםלקוחות תשאפו למצב בו שני הצדדים יצאו מרוצים בסיום המשא ומתן (מצב זה מכונה בשם" Win win – מנצח-מנצח"). במידה והלקוח ירגיש שהפסיד ו"נדפק" מביצוע העסקה עמכם, חלקו בביצוע העסקה בפועל יהיה בהתאם – הוא לא יתאמץ להשביע את רצונכם!

     

    מניסיוני בייעוץ רב שנים לחברות ולגופים המנהלים משאים ומתנים שונים – עסקיים, פוליטיים, משפטיים ובטחונים – להלן שני עקרונות בסיסיים שעליכם ליישם על מנת לנהל משא ומתן מוצלח עם לקוחות.

     

    הכנה למשא ומתן

    חלק מהותי בהכנה מקצועית למשא ומתן הוא השגת מידע מקסימלי על הצד השני במשא ומתן.

    במשא ומתן עם לקוח מסוים, עליכם להשיג מקסימום מידע על אותו לקוח – למשל, בהנחה שהלקוחהינו חברה גדולה -  שמות העובדים בחברה, מספרהסניפים שבבעלות החברה ומיקומם, מטרות ומבנה החברה, לקוחות ומתחרים עיקריים שלהחברה, תחומי העבודה של החברה.

     

    המידע הזה מעניק לכם כוח רב, במידה ותשתמשו בו – הוא מעניק לכם יתרון משמעותי על הצדהשני למשא ומתן, ומרחיב את כושר התמרון שלכם במשא ומתן.

    כשם שבהכנה לפגישה עם לקוח עליכם להגדיר מטרות, ולהכין נושאי שיחה ומסר מרכזי, גם במשא ומתן עליכם להגדיר לעצמכם מטרות ויעדים ברורים – מה אתם מעוניינים להשיג במשא ומתן, מהי תוצאה אופטימלית עבורכם, ועוד. ללא הגדרת מטרות ויעדים ברורים, לא תוכלולבחון בסיום המשא ומתן האם השגתם תוצאה רצויה מבחינתכם או לא, והאם הצלחתם או נכשלתם!

    הכנה חשובה נוספת במשא ומתן הינה הגדרת "קווים אדומים" – עליכם להחליט מראש, עוד לפני תחילת המשא ומתן, על מה אתם מוכנים לוותר, על מה אתם לא מוכנים לוותר בשום מקרה, ועל מה אתם מוכנים להתפשר.

     

    חשיבות המלה הכתובה במשא ומתן

    כאשר הנכם מציעים ללקוח הצעה כלשהי, הגישו לו הצעה מוגדרת ומסודרת בכתב, ואל תאמרו לו רק רעיון כללי בעל פה. הלקוח יתנגד ויתווכח פחות עם הצעה מוגדרת ומסודרת שתוגש לו בכתב, מאשר עם רעיון כללי שיוצע לו בעל פה.

    הסיבה לכך כפולה – ראשית, הגשת הצעה בכתב משדרת ללקוח שהשקעתם זמן ומחשבה בגיבוש, ניסוח וכתיבתההצעה (ולא רק חשבתם על רעיון מופשט כלשהו רגע לפני שנפגשתם איתו!).

    הסיבההשנייה היא שללקוח יהיה קשה יותר מבחינה פסיכולוגית להתנגד למלה כתובה, מאשרלדברים שנאמרים בעל פה. אם ניקח את הצגת המחיר כדוגמה, הרי שכאשר תכניסובמסגרת ההצעה הכתובה מחירים שונים או מחירון – הלקוח יתווכח פחות לגביו.

     

    "כוחה של המלה הכתובה" נכון גם לגבי הסכמים וחוזים שנחתמים בסיום משא ומתן. אם בכוונתכם להחתים את הלקוח על הסכם כלשהו, מומלץ שתביאו את אותו הסכם מוכן ובכתב למשא ומתן, ולא תנסחו אותו ביחד עם הצד השני למשא ומתן. זאת מאחר ולצד השני יהיה קשה יותר מבחינה פסיכולוגית להתנגד להסכם כתוב גמור ומוכן.

     

    להרחבת הידע שלכם בשכנוע במסגרת משא ומתן, אתם מוזמנים לבקר באתר שלי – www.yanivzaid.com – והירשמו לרשימת התפוצה.

     

    נ.ב.בשבוע הבא תפתח סדנת "אמנות השכנוע" לקהל הרחב. לאור ההתעניינות החלטתילאפשר הרשמה נוספת, ולכן נשארו מקומות אחרונים. ההרשמה כאן: bit.ly/yanivzaid

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אסטרטגיות מכירות ומשא ומתן למתחילים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אסטרטגיות מכירות ומשא ומתן למתחילים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה