כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (5764)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Dave L
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    skochavi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אשכר אלדן כהן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    jshekel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    *e
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bfou
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    מדדים, סחורות ומט"ח

    פורום זה עוסק במדדי המניות השונים, בארץ ובעולם

    סקירת בוקר.

    7/1/10 08:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-07 08:28:01
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
     

    זה לא היתה ירידה אתמול ( אפילו סיים בירוק), וזה גם לא ה יה מימוש. זו רק היתה עצירה זמנית. עצירה לשם מה? האם להמשיך לנוע צפונה, או שמא עצירה לביצוע פרסה לאחור?

     

    את התשובה נרצה לקבל במסחר היום לפני סוף השבוע.

     

    לפי הנתונים לעכשיו נראה כי היום תתבצע פרסה לאחור, שתתבטא בירידה של מדד המעוף , כנראה עד רמת ה- 1160 .

     

    אתמול במחזור מעל שני מיליארד שקל, שהפך להיות מחזור רגיל בימים האחרונים, שמר השוק על יציבות, אולם סטיות התקן צנחו למספרים שלא ראינו כבר שנים.14.5 עד 16 בסטיות התקן זה מספר שהיה נדיר במסכינו בשנתיים האחרונות, והוא מבטא ללא ספק את אמון המשקיעים בעליות המתונות אולי, אבל עליות אלה הן העליות שבונות בסופו של שבוע או חודש גל עליות מוצק ובריא.

     

    גם בארה"ב סטיות התקן ירדו בויקס, חזרה אל מתחת ל- 19, ונתון זה מראה גם שם על יציבות ואי חשש מקריסה.

     

    רמת ה- 1170 לא נפרצה אתמול, ובהסתכלות על החוזים האדומים, אסיה שיורדת אחוז, אירופה שצפויה לפתוח אדום, והארביטראז השלילי של 0.13 אחוז אצלנו, הרי שלא נראה שהיום תפרץ רמה זו.הסיכוי לירידה היום ל- 1160 גבוה מהסיכוי לעלות מעל 1170 .

     

    האם ייתכן תיקון תוך יומי כמו אתמול וחזרה לירוק ?

     

    כן זה ייתכן, והפרמטרים שצריך לשים לב אליהם הינם: התנהגות מדד הבנקים, שאתמול ירד יותר מאחוז, ועשוי לתקן היום ולמשוך קדימה. שינוי מגמה אפשרי לירוק באירופה ובחוזים. נתוני דורשי עבודה בארה"ב , שאם יהיו טובים בהרבה מהמצופה אולי יביאו לשינוי בסוף היום, וגם יש להסתכל על גובה המחזור האם הוא יעלה על שני מיליארד או אולי יירד ממנו. מחזור גבוה מראה על סיכוי להיפוך חזרה לירוק, לאו דווקא היום , אבל אולי ביום ראשון.

     

    סך הכל המגמה בבורסה חיובית. המשקיעים מסיטים כספים רבים למניות, מכל אפיק, בהנחה כי השנה תהיה שנת המניות. נכון שיהיו עצירות בדרך, ונכון שהחשש מתיקון מקנן בליבות המשקיעים, אבל אין מה לעשות: חייבים לחיות ולהתקיים עם מגמת העליה, ולנסות ולהרויח ממנה כל עוד היא קיימת.אין זה מן החוכמה רק לצעוק ולזעוק כי בסוף יגיע מימוש. זה ברור שהוא יגיע, והוא יכול להגיע בכל רגע, וכולם ימצאו אחר כך הסבר לכך. אולם כל מי שצעק החל ממדד 800 במעוף חכו השוק יירד, וישב על הגדר שייחשב את הפסדיו. לכן יש לדעתי לרכב על המגמה, תוך חשש ממימוש רציני, ולנקוט בכל אמצעי הזהירות ואמצעי ההגנה המקובלים.

     

    לדעתי, בכדי שנראה מימוש רציני צריך שנתוני הכלכלה העולמיים יבשרו על חזרה  " לצרות" , וכל זמן שהם מראים ההיפך הכיוון הינו למעלה, עם עצירות אדומות, בגובה זה או אחר, ומצב זה יכול להמשך גם שנתיים או שלוש. לכן ההערכה הינה ששוק המניות יעלה השנה, אל עף העובדה שגם שיעור הריבית יעלה השנה בעולם בצורה ניכרת.

     

    לסיכום: צפי ליום של עצירה בגל העליות, וירידה זמנית לאיזור ה- 1160.

     

    הדולר ממשיך להחלש בעולם ובישראל. הוא כבר ב- 3.71,וזאת למרות הגנות פישר,שלדעתי הן חשובות למשק וליצואנים.

    יום טוב.

     

    הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים,(מסדה-פ בע"מ) ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.

     

    לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים   טל:050-5510082

    קיימת אפשרות לקואוצינג בנושא מסחר באופציות מעוף.

    שיעורי השלמה והכנה לבחינות הרשות בנושא אופציות המעוף ואג"ח.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סקירת בוקר."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סקירת בוקר."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה