"לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמיים עת לחשות ועת לדבר" (קהלת ג, ז)
משבר תקשורתי עלול להביא לקריסה מוחלטת של הארגון. תהליך ניהול משבר תקשורתי הוא תהליך מורכב, ובמסגרתו קיימת חשיבות רבה לכל שלב וצעד. מהי מהירות התגובה? האם במסגרת החשיפה הראשונית של הטענות שהועלו כנגד הארגון, כבר הספיק הארגון לגבש תגובה שמתפרסמת לצד ההאשמות שהועלו נגדו?
האם אותה תגובה מכילה אינפורמציה מקיפה ומדויקת אודות מידת האחריות שנוטל הארגון על הכשלים שבהם הוא מואשם, וכיצד הוא מביע אמפתיה ורצון להטיב עם מצבם של הנפגעים?
השעות הראשונות הן קריטיות, והן אלו שיקבעו את אופי הסיקור בתקשורת. הן אלו שיכריעו מה תהיה מידת הנזק שייגרם לארגון מבחינה תדמיתית ועסקית.
כאשר פורץ משבר תקשורתי, ישנו פרק זמן קריטי לניהול נכון של המשבר מול התקשורת.
יש ללמוד את מהות המשבר, את מערך האינטרסים של הארגון, לגבש סל מסרים רלוונטי וליצור סיקור מתאים.
אירגון שחווה משבר, כדאי שילוו אותו אנשי מקצוע אחראים, מנוסים, דיסקרטיים ומחויבים לארגון. אנשי המקצוע שלנו יודעים לנתח בזמן אמת את השתלשלות המשבר ולהעריך במקצועיות רבה מה הפוטנציאל התקשורתי שלו, תוך נקיטת פעולות מהירות להנמכת האש המופנה אל הארגון, ובמקרים רבים אף להובילו כהזדמנות להעצמה וצמיחה של הארגון.
אתן דוגמא למספר המלצות בנושא משבר תקשורתי.
מה אסור לנו לעשות עם פריצת משבר:
רשימת הלא לעשות:
- קבלת החלטות איטית מדי.
- כשל בתיקשור עם כל קהלי היעד.
- אי החזרת פניות טלפוניות למדיה.
- חוסר התייחסות לאנשי תקשורת בכבוד ובהערכה.
- לשקר, להוליך שולל, לא לומר את האמת.
- לא לתקשר ולהשיב ב-"אין תגובה" לשאלות המדיה.
- ליצור רושם כמתחמק, לא מודע לבעיה או מתנער מאחריות.
- נותנים לחדשות הרעות לטפטף לאורך זמן.
- לתקשר מסרים מבלבלים.
- להאמין שתקשורת סודית ופנימית, היא אכן סודית ופנימית.
- להקשיב לאנשים הלא נכונים.
- לא לאסוף מידע, תגובות או שאלות מהציבור.
- לא להקים ערוצים לקבלת פניות - רעיונות, הצעות, ביקורות, שאלות.
- חוסר נכונות לבצע שינויים נדרשים.
עוד על משבר תקשורתי וייעוץ תקשורת: www.libermanpr.co.il
הוספת תגובה על "משבר תקשורתי פרץ. כולם מדברים עלזה. מה לעשות?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה