כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (5764)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    sweiss
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Dave L
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    skochavi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אשכר אלדן כהן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    jshekel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    מיקרו מאקרו וכללי

    בפורום זה מתקיימים דיונים במגוון נושאים הקשורים בשוק ההון בישראל

    מה דעתכם שנפתלי (מנדי) מנדלוביץ ימונה לנגיד בנק ישראל???

    26/1/10 09:36
    1
    דרג את התוכן:
    2010-01-27 21:33:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מנדי, חברי הטוב, דווקא מחזיק (הפעם) מהדיבור של אובמה נגד הבנקים. "בשביל מה להסתכן", אומר מנדי, "ולשים את הכסף בבנקים המסוכנים ממילא, ועוד בעד ריבית עלובה שכזו, אם אפשר לעשות עשרים אחוז בשנה על הכסף באג"ח של דוראה, אאורה, דלק נדל"ן, אולימפיה או בסר פרויקטים?"

     

    אז מה אתם אומרים חברים? אולי מישהו מוכן לדבר עם שרה נתניהו, ש"תמליץ" לביבי על מינויו של מנדי לנגיד בנק ישראל? מנדי בטוח יידע מה לעשות עם 60 מליארד הדולר שקנה פרופ' פישר. תסמכו על מנדי, שהוא יקנה בכסף הזה איזה 60 גורדי שחקים במנהטן, בשליש המחיר מהמחיר בו הם עלו לפני שנה; ואחר כך ינפיק - ב"אקזיט של הלייף" - את חברת הנדל"ן "מנדלביץ בילדינג" בוולסטריט.

    --

    זהו, אין אינפלציה יותר? החלטתו של נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, להותיר את הריבית לחודש פברואר ללא שינוי, בשיעורה הנוכחי - 1.25% - מעידה על כך, שפישר חושש מהאטה כלכלית, הרבה יותר מאשר הוא חושש מהאינפלציה. ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינויהחודש, נובעת ממדד דצמבר האפסי ומהצפי לכך שברבעון הראשון של שנת 2010 המדדים אף צפויים לרדת. 

    אם כך, נשאלת השאלה, מדוע בכלל מיהר פישר להעלות את הריבית, ואף העלה אותה 3 פעמים רציפות מאז חודש ספטמבר, דבר שפגע בצמיחה וגם ביצוא בשל הפיחות בשער הדולר. מדוע היה צריך הנגיד לקפוץ בראש נגידי רוב המדינות (ארה"ב, אירופה, בריטניה), שטרם החלו כלל בתהליך העלאת הריבית והותירו אותה ברמה אפסית.

    וכמובן, לאחר שהעלה את הריבית, וגרם בכך לייסוף השקל, נאלץ פישר שוב לקנות מיליארדי דולרים - עד שאפילו ספג "נזיפה חמורה" מ"קרן המטבע הבינלאומית" - ולפיה התערבות המסיבית בשוק המט"ח - "פוגעת באמינות הבנק המרכזי ובפוטנציאל הצמיחה של ישראל".

    מנדי אומר ש"פישר שיכור, ושהוא בחיים  לא היה קונה דולרים - אלא היה בכלל מוכר קולים על אופציות דולר שקל, ובכך היה מממן גם את העלאות השכר של עובדי בנק ישראל המנופחים, שאפילו את בחינות הרשות לא היו עוברים בחיים...",

    . ומנדי כמובן צודק, כי עובדי בנק ישראל קבלו רק אתמול (בזכות הוועד החזק שלהם, שם אף אחד את הבוס שלו פישר מדבר על "האטה במשק")  עוד 5% תוספת רוחבית לשכרם, דבר ההופך את בנק ישראל למוסד הציבורי שמשלם לעובדיו את המשכרות הגבוהות במשק. עובדי חברת חשמל ונמלי ישראל - הם, אשכרא, "ילדים קטנים ומסכנים מהאיטי" ליד עובדי בנק ישראל. 

    לפישר נותרו רק עוד 3 החלטות ריבית עד סוף הקדנציה הראשונה שלו. פישר טרם הודיע אם ירצה להמשיך לכהונה נוספת, וכלל לא ברור גם ששר האוצר, שטייניץ, שרק לאחרונה התבטא ש"גם לפישר יש תחליף", לא ירצה למצוא לו תחליף, בשל הסכסוך האישי המתמשך בניהם, הנסמך על הטעון ה"ממלכתי", לכאורה (אבל הצודק עובדתית), שבכל שנות כהונתו לא הצליח פישר, ולו פעם אחת, להכניס את האינפלציה ליעד שקבעה לו ממשלת ישראל או לשמור על שער הדולר.

    ומנדי אומר ש"פישר צריך להפסיק להתנדנד, להוריד, לעלות, לעלות להוריד, ולעזוב את הריבית ברמה של אפס, כדי שהמניות של טי.אר.די ושל אאורה ודוריאה,  שהחברים קנו בכיני חינם ימשיכו לזנק ולהביא תשואות סולידיות של 700% בשנה..".

    אז מה אתם אומרים? אולי מישהו מתנדב לדבר עם שרה (שמימלא מאוד אוהבת את שטייניץ, ולכן תחליט שלא לחדש לפישר את המינוי לקדנציה נוספות), שתמליץ לביבי על מנדי לתפקיד נגיד בנק ישראל?

     

    בתמונה: נפתלי (מנדי) מנדלוביץ - אז מה אם האנגלית שלו לא משהו

     He knows how to make money

    וחברים, דווקא בגלל שהבורסה היא פירמידה אחת גדולה, כפי שמנדי אומר,

    אז צריך דווקא את מנדי בראש, בראש בנק ישראל, כי אין כמו מנדי

    שמבין בפסיכולוגיה של השוק כדי לפקח על העדר...

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מה דעתכם שנפתלי (מנדי) מנדלוביץ ימונה לנגיד בנק ישראל???"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    26/1/10 10:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-26 10:42:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    דה טרנד איז יור פרינד.

    לך עם המיכללה/מגמה - המגמה והמיכללה.


    --
    ניתן להם טילים על הכיף-כיף-כיפאק.
    26/1/10 12:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-26 12:07:17
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פישר נכנס למלכוד עם הריבית ושער החליפין דולר - שקל.

    לא מפתיע אותי וגם כתבתי שהוא ישאיר את הריבית ללא שינוי.

    המשך עלית הדולר בעולם וירידת מחירי הסחורות יאפשרו לו יותר מרחב תמרון בהמשך.

     

     


    --
    "תנו לי נקודת משען ואניף את העולם"
    (ארכימדס)
    בקרו בבלוג שלי:
    http://tomerp15.wordpress.com
    27/1/10 08:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-27 08:26:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אני לא יודע מה איתכם, אבל אני הייתי בהרצאת מבוא של מנדי בדיוק לפני הנפילה הגדולה, וכל מה שהוא חזה קרה הפוך.

     

    בתחילת 2008 הוא דיבר על כך שאנו נמצאים לפני הזדקרות של השוק, דיבר על גלים של 5-6 שנים ועל כך שבעוד כשנה תתחיל הנפילה בשוק (ז"א 2009) אבל בינתיים ניתן עוד להרוויח מההזדקרות הצפויה.

     

    הוא המליץ על קרן נאמנות בשם פיא היובל שביצועיה פנטסטיים (ומרגיז אותו שהם מצליחים להביא תוצאות יותר טובות ממנו), - תוך שנה הקרן חוותה ירידה של כ 70%.

     

    בקיצור נראה שבן אדם מאד מצליח לעשות לביתו, אבל יש להיזהר מכל ה"מומחים"

    27/1/10 21:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-27 21:33:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    דן חסכן, הרשה לי לתקן אותך:

    מנדי טען מפורשות,  וחזר על כך פעמים רבות, שמחירי המניות מוגזמים במהלך שנת 2007.

    כמו כן הוא המליץ בחום על רכישת אגח"ים  קונצרניים בזמן שלאף אחד כמעט  לא היה האומץ לעשות כן.

    יתרה מזו: עוד לפני שהסתיים המשבר הוא החל להמליץ על רכישת מניות, ורכש עבור עצמו - דבר המעיד יותר מכל על יכולת חיזוי מדהימה.

    את מנדי אני מכיר שנים רבות: הוא שועל השקעות אמיתי שמעטים כמוהו ומן הראוי להאזין לדבריו בתשומת לב.

     



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מה דעתכם שנפתלי (מנדי) מנדלוביץ ימונה לנגיד בנק ישראל???"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה