כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    צרכנות ורכב

    הקהילה ממזגת בתוכה מספר נושאים הקשורים לתרבות הצריכה - צרכנות, שירות, רכב ונסיעות.   כצרכנים זו זכותנו לקבל תמורה נאותה בעבור כספנו,שירות אדיב ומוצרים איכותיים. זו זכותנו לשאול, להשוות מחירים ותנאים, לקבל מידע והסברים ולהתלונן (כשזה מוצדק). אתם מוזמנים להעלות שאלות , להתייעץ ולשתף בחוויות צרכניות.   ו... בבקשה להעלות דיונים המותאמים לכותרת הפורום.

    צרכנות ורכב

    חברים בקהילה (2712)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יולילביא
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיסטרK
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפרת ש.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צב מעבדה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לשחוט את הפרה הקדושה שאנחנו אוכלים

    28/1/10 17:28
    2
    דרג את התוכן:
    2010-01-31 09:24:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מזון הוא אחד הרכיבים המשמעותיים של תקציב משפחתי. כ- 20% עד 30% בממוצע מהתקציב החודשי מוקדש למצרכי מכולת, בשר, פירות וירקות וחומרי ניקוי. הקנייה ברשתות השיווק הפכה בימינו לבילוי משפחתי, ליציאה משותפת, לחוויה. לאט לאט אנחנו נסחפים אחר הפרסומות, המבצעים, ההטיות הפסיכולוגיות והמסרים הסמויים וקונים עוד ועוד.

     

    לא פעם כשאני מלווה משפחות בתוכנית ליציאה ממינוס, אני "מבקר" במטבח והעיניים נפקחות בתדהמה. המקרר מפוצץ, ארונות המטבח מלאים בקופסאות והמגירות מלאות בחטיפי במבה, ביסלי ושוקולדים – החיים יפים, אבל עולים, במשקל ובכסף.

     

    במשפחות רבות, מגיעה עלות המזון  ל – 40% - 50% מההכנסה הפנויה – טירוף!!

     

    הפרסים ותענוגות החיים.


    "רובנו לא זוכים בפרסים הגדולים של החיים: פוליצר, נובל, אוסקר, אמי. אך כולנו זכאים לתענוגות הקטנים של החיים. נשיקה, דג שמן בחכה, ירח מלא, טפיחה על השכם, מקום חניה פנוי, ארוחה טובה, שקיעה מרהיבה, מרק חם, בירה קרה. אל תרטנו על כך שלא קיבלתם את הפרסים הגדולים של החיים, תיהנו מהתענוגות הקטנים. יש מספיק לכולם". (מתוך ספרו של ר. שארמה)

     

    כמה כללים לרכישה נכונה של מצרכי מזון:

    1. הגדירו תקציב שלא יעלה על 20% מההכנסה המשפחתית נטו וחלקו אותו ל – 4 (שבועות).

     

    2. בצעו קניותיכם בפעם אחת ואל תפצלו או תעשו "השלמות" במכולת. זכרו, כל כניסה ל"שטח קניה" עולה כסף, לכן המעיטו ככל הניתן להיכנס אליהן. אחת לשבוע – מספיק.

     

    3. ערכו רשימת קנייה מסודרת המתאימה לתקציב, כשהמוטו הוא "אוכלים כדי לחיות ולא חיים כדי לאכול".

     

    4.  אל תתפתו למבצעים כי בהם תמונה החריגה מהתקציב. במרבית המקרים "המבצע" נכנס לארון ללא שימוש. המבצע המומלץ הוא חיסול המלאים שבארונות ובמקפיא... מלחמה, מלחמה, אבל לא צריך להגזים!!!

     

    5.  לסופר הולכים לקנות ולא לבלות עם הילדים, אחרת זה תמיד עולה לנו ביוקר. לא לקנות "כדי שיהיה לנכדים", זה לא בריא, שוכב במגרה ובסוף אנחנו אוכלים או זורקים.

     

    6.  אל תסתכלו רק בגובה העיניים, שם מונחים המוצרים היותר יקרים. למעלה ולמטה נמצאים המוצרים הטובים עם המחיר הזול יותר.

     

    7. אל תתפתו ל"ערמות" הפירות והירקות בסופר, זה אולי נותן תחושה של שוק אך המחירים גבוהים מהשוק האמיתי. למי שאין בעיה לקנות בשוק ססגוני – מומלץ.

     

    8. הגעתם לקופה עם עגלה מלאה ותקציב מוגדר, הוציאו בתחילה את המוצרים החשובים וההכרחיים ביותר ואחר כך הניחו את המוצרים בסדר חשיבות יורד. הקופאית מתקתקת עד הסכום המוקצב לקנייה, אותתו לה להפסיק ואת המוצרים הנותרים, הפחות חשובים, השאירו בחנות.

     

    9. לא להתפתות לקנות את המוצרים שליד הקופה. הם מפתים אך לעיתים מיותרים....

     

    10.בידקו את החשבון. לעיתים תגלו טעויות. נחשו מי בדרך כלל מרוויח?... נכון. וזאת הסיבה שצריך לחזור לתחילת הסעיף.

     

     

    עזרא שמיר

     

    מנכ"ל חברת הון משפחתי

     

    ייעוץ כלכלי, ליווי השקעות וכלכלת המשפחה

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לשחוט את הפרה הקדושה שאנחנו אוכלים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    28/1/10 23:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-28 23:55:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לא רק שאנחנו משקיעים באוכל שלנו הרבה מאוד כסף, אנחנו גם רוצים לדעת שהאוכל שאנחנו קונים ואוכלים הוא טרי ובריא! אם יש משהו בחיינו שאנחנו מקפידים עליו זה המזון שאנחנו מכניסים לפה, 

     מבדיקה פשוטה באינטרנט עולה שבשנת 2008 המכירות של תעשיית המזון בישראל היו 56.1 מיליארד. זה לא מעט כסף, יש לומר אפילו הרבה, ועל הכסף הזה אנחנו רוצים את הכי טוב שאפשר.

    השאלה היא איך מספקים לנו את מלוא האינפורמציה על האוכל שאנחנו קונים.  אני לא בטוחה שאנחנו באמת יודעים מה הגלגול שעברה אותה חתיכת דג או קרטון ביצים ולא פעם אני נוטה לחשוב שיש מי שמותח את תאריכי התפוגה של המוצרים

    רוצים לדעת באילו מוצרים "מסתתרים" תוספים שממש לא התכוונתם לאכול?

    הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק

    משמר הטריות

    http://www.facebook.com/group.php?gid=234229738729&ref=nf

    הצטרפו, קראו והביעו דעתכם

    29/1/10 09:47
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-29 09:47:24
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    החישוב הכולל, שלא נתבלבל, הוא על סך כל ההוצאות על אוכל בכל מקום: בבית, בעבודה, בטייק אוויי וכו'.

    ההוצאה מפלצתית ליחיד ולמשפחה ואיך שלא הופכים אותה.

    אני מתקשה להביןאיך שורדים אנשים בעלי הכנסה נמוכה במיוחד.

     

    חולצה ב-300 שקלים נראית מופרזת אבל 30 שקלים לכל ארוחת צהריים בעבודה (150 שקלים בשבוע) נראים לנוכמו מציאה או לפחות הוצאה הכרחית. הטיפ שלי: הכינו אוכל בבית, הביאו אוכל שנותר מארוחות המשפחה. גם כך אין ארוחות גורמה בסביבת העבודה שלכם.

    29/1/10 14:49
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-29 14:49:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כבר שנים שאני נוהגת לערוך קניות בסופר במזומן, ועל גב רשימת הקניות שלי אני מסכמת את הקניה - כל פריט שנכנס לעגלה מיד מתווסף לחשבון ( כמובן, בעיגול - בד"כ כלפי מעלה -  ולא במדויק) וכך אין לי הפתעות כשהגעתי לקופה, לא צריך לוותר על כלום, ופעמים רבות עליתי על טעויות של הקופאית, כשהסכום הסופי היה גדול בהרבה מההערכה שלי. כמו כן, בגלל שאני שמה לב לכל מחיר של כל פריט, אני עולה מהר על טעויות כשהמחיר במחשב של הסופר שונה ממה שכתוב על המדף.שלא לדבר על ההתעמלות המוחית שזה מספק, בדור המחשבונים, שיש כאלו שלו יכולים לחשב 2+2 בלי מחשבון.
    30/1/10 10:34
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-30 10:34:00
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    סביר להניח שכקוטן התקציב - כך יגדל הנתח שיתפוס בו תקציב המזון.

    גם אנשים שמרויחים מעט- עדיין צריכים לאכול. 

    31/1/10 08:40
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-31 08:40:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: הון משפחתי 2010-01-30 10:34:00

    לשחוט את הפרה הקדושה שאנחנו אוכלים

    מזון הוא אחד הרכיבים המשמעותיים של תקציב משפחתי. כ- 20% עד 30% בממוצע מהתקציב החודשי

    כמה כללים לרכישה נכונה של מצרכי מזון:

     

    1. הגדירו תקציב שלא יעלה על 20% מההכנסה המשפחתית נטו וחלקו אותו ל – 4 (שבועות).

     

    7. אל תתפתו ל"ערמות" הפירות והירקות בסופר, זה אולי נותן תחושה של שוק אך המחירים גבוהים מהשוק האמיתי. למי שאין בעיה לקנות בשוק ססגוני – מומלץ.

     

    עזרא שמיר

     

     

    עיצות טובות מאד למי שנמצא במינוס - אבל כמה הערות:

     

    1. ההוצאה הממוצעת למזון היא 18.5% לחודש ולא 20. ראו נתוני הלמ"ס - אם כי שימו לב שמדובר באחוז מתוך סף ההוצאות ולא ההכנסות. אולם בחמישון התחתון מוצאים  על מזון 26%. ובעליון הרבה פחות. אז נסו להיות מתחת לממוצע לפי הכנסתכם. כי הממוצע כולל בזבזנים רבים.

    2. לא כתבת על השוואת מחירים לפני כל בחירה בין מותגים.

    3. השוק לא תמיד יותר זול מהסופר - אבל בטוח שהפירות וירקות שם יותר איכותיים.

    4. החרדים משלמים פחות. סעו לרשתות שלהם ותחסכו. ואם אתם נגד כפיה חרדית - מצווה לרכוש בשפע שוק שהחרדים מחרימים.

     

     

    31/1/10 09:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-01-31 09:24:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תודה על פוסט מעניין ומועיל.

    --
    רק אהבה תנצח...


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לשחוט את הפרה הקדושה שאנחנו אוכלים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה