כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אקטואליה

    קהילת אקטואליה - המקום לדון בענייני היום, בארץ ובעולם. פוליטיקה, כלכלה, חברה, דעות והגות. אנא שמרו אל התבטאות נאותה!

    אקטואליה

    חברים בקהילה (5572)

    amnonti
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rayshc
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    42 דוגמאות: כפיה וחוסר השוויון בין דתיים ל-לא דתיים בישראל

    10/2/10 18:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 18:55:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: רנון 2010-02-10 09:55:56

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 08:43:04

    כדאי שתבין שהחוק האוסר ללכת בטופלס (למרות שאני מתנגד לוקריצה) הוא חוק המבטא את הערכים והרצון של כלל החברה ולא של סקטור ספציפי. בעוד שאם יהיה חוק (ויש חוקים כאלה למשל בכותל שהוא של כולנו) המחייב נשים לבוא עם שרולים זו כפיה סקטוריאלית).גם החוק לא להרעיש  בין 2 ל 4 הוא אינטרס כללי ומייצג אינטרס כללי (למרות תכנית הג'ז  שאני אוהב לשמוע בין 2 ל4), ואני מקבלאותו כחוק טוב.

     

     זה חוק שכופה עאת עצמו עלי בניגוד לרצוני.

    מי קבע שאלו ערכי כלל החברה? ברוב מדינות העולם המתקדם מותר אף מותר להשתזף טופלס בים

    להמ אני צריך לסוע לחול ולא לעשות זאת במדינה שלי?

    החוק בין 2 ל-4 הוא טוב כי אין לו קונוטציה דתית, ובכך יש לך את האשליה של חופש.

     

    כולכם חושבים שאדן חילוני הוא אינדיבדואליסט יותר מדתי, ופה הטעות הגדולה.

     

    על האמת אני יכול לחזור 1000 פעם, רק אם יש לי כוח וסבלנות.

    או שאנחנו מדברים על העקרון של כפייתו של החוק הסקטוריאלי על הכלל או שאנחנו מדברים על חוק בכלל?

    מי שקבע שזה חוק שמבטא את כלל החברה הוא המחוקק, ועובדה שאיש (חוץ ממני קריצה), לא מתנגד לו. אבל החוק שמחייב נשים להיכנס לאתר ציבורי לאומי עם צעיף על כתפיהן, או נישואים דתיים - ויש הרבה מאד מאד אנשים שמתנגדים לו (מצייתים לו אבל מתנגדים לו) זה סימן שהוא לא מבטא את דעת הכלל. (הכלל הם לאו דווקא כולם).

    ומכיון שלשמחתי מתפתח לו פה דיון רציני - אז אני מציע שיהיה לנו סבלנות (כל עוד יש לנו כוח) כדי שהדיון הזה יהיה מעמיק (אפילו שהוא מרגיז).

     


    --
    המילים שלך הם לא רק הסגנון, הם הראי שלך
    10/2/10 19:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 19:07:26
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יוהידן 2010-02-10 11:17:32

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 08:43:04

    צטט: רנון 2010-02-09 16:28:46

    צטט: פנג'לה 2010-02-09 15:37:17

     רנון , נראה לי שפיספסת את התגובה שלי לדבריך מאתמול....

    אז הנה , בשבילך .

    אשמח אם תתייחס רק לפתרון המוצע.

     

     קודם כל, הדיון הוא עקרוני ולא פרטני. לא נראה לי שלתת פתרון כרגע לכל בעיה היא הדרך אלה לברר את הסוגיה לעומקה.

    ובקשר למה שהצעת - יש בעית יהדות למי שלא התחתן כמו יהודי. או לא נימול וכו'. מעבר לכך יש והיו פה כבר דיונים על אופיה היהודי של מדינת ישראל.

    נראה לי שזה דיון אחר.

    לי נראה , שגם אם החוק שאסור להרעיש בין 2 ל-4 היה לו ניצוץ יהודי - גם הוא היה ברשימה (הטיפשית יש לציין) לעיל.

    :) 

     

     

    כדאי שתבין שהחוק האוסר ללכת בטופלס (למרות שאני מתנגד לוקריצה) הוא חוק המבטא את הערכים והרצון של כלל החברה ולא של סקטור ספציפי. בעוד שאם יהיה חוק (ויש חוקים כאלה למשל בכותל שהוא של כולנו) המחייב נשים לבוא עם שרולים זו כפיה סקטוריאלית).גם החוק לא להרעיש  בין 2 ל 4 הוא אינטרס כללי ומייצג אינטרס כללי (למרות תכנית הג'ז  שאני אוהב לשמוע בין 2 ל4), ואני מקבלאותו כחוק טוב.

     

     

    מה יש לך לחפש בכותל?יש אתרי ארכואולוגיה הרבה יותר מרשימים בתל מגידו..זה מתחיל לענין אותי, מה יש לאתאיסתים, בחומת אבנים לחפש שם.... זוהי עמדה פולמסית(עמדתך) למען הפולמוס. אם מרוקנים מן הכותל משמעותו הדתית, אין מה לחפש שם משום בחינה.

    הכותל הוא סמל בהסטוריה היהודית. גם יהודי ירושלים לדורותיהם ראו בו סמל שלהם. בית המקדש (הראשון והשני) היה מרכז פולחני של העם שלי, והוא מעניין אותי כי אני יודע שהוא היה חשוב לבני העם שלי. להבדיל מהמקדש המאיה שהיה מאד מעניין אותי, לא כל כך הזדעזעתי (אני מודה) מרצח האינדיאנים שם ע"י הספרדים - כמו שהזדהיתי מרצח יהודים על מדרגות המקדש בידי הרומאים. למה? כי זה חלק מהסיפור, חלק מה"נראטיב" של העם שלי. אמרתי לך "מיליון" פעם: אני לא מתכחש ולא מתכון להתכחש לעם שלי ושייכות לעם שלי, למרות שאני לא דתי.

    אני לא מבין איך אתה לא יכול להבין את זה, ועוד פעם כושל בקביעה מה שייך לך ומה לא שייך לי.

    אני סבור שהכותל הוא המקום הכי קרוב לבית המקדש היהודי שהיה קיים. זה לא הופך אותו לרכוש היהודים הדתיים בלבד. (במיוחד שכל היהודים חוץ מהחרדים נתנו את חייהם להחזיר את האתר הלאומי הזה לידינו).

    הנח לי להתקרב לסמלים היהודים שלי בדרכי. למה הדת חייבת לבלוע הכל? 

     


    --
    המילים שלך הם לא רק הסגנון, הם הראי שלך
    10/2/10 19:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 19:12:00
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יוהידן 2010-02-10 11:09:29

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 10:47:30

    42 דוגמאות: כפיה וחוסר השוויון בין דתיים ל-לא דתיים בישראל

     Calvero  אסף ( ב 19/1/10) 23 דוגמאות של כפיה דתית בישראל.

    הוא החל במלאכה זו כאשר בני שיחו הדתיים כפרו בתופעה של כפיה דתית כלשהי.

    ברוח זו הוספתי על תופעות הכפיה הללו, גם תופעות של חוסר שויון בזכויות וחובות בין האוכלוסיה הדתית לבין האוכלוסיה החילונית או המסורתית-ממלכתית.

    מוטי, חברי הקרוב לחוגי הדת, עוד הוסיף לפני הערות ושאלות חשובות שנראות לי עוד יותר ישירות בשאלת חוסר השוויון בין דתיים לחילוניים.

    רשימה זו פתוחה בפני כל הקוראים כדי לתקן או לדייק, וכן כדי להוסיף דוגמאות רבות שלא נכללו ברשימה מרשימה ומרגיזה זו. 

    והרי דוגמאות לכפיה דתית וחוסר שוויון בזכויות וחובות הדתיים מול החילונים  

    1.מי שרוצה להינשא חייב לעשות זאת בנשואים דתיים בלבד. אין אפשרות שווה להינשא בנישואים אזרחיים או רפורמים כדי להיות מוכר כזוג נשוי כדין.

    2. מי שרשום כיהודי לא יוכל להינשא כדין למי שרשום כנוצרי.

    3. מי ששם משפחתו כהן או כץ ודומיהם, אינו יכול להתחתן כדין עם גרושה.

    4. מי שנולד לאישה נשואה ולאיש שאינו בעלה ("ממזר") אינו יכול להינשא כדין.

    5. אין אפשרות להתגרש אלא באישור ובטקס דתי.

    6. חברת התעופה הלאומית "אל על" לא טסה בשבת.

    7. מוסדות תרבות ציבוריים רבים אינם פועלים בערבי שישי ובימי שבת (מתנסים, תאטראות, בתי ספר, אולמות קונצרטים, אולמות ספורט ועוד).

    8.אין תחבורה ציבורית בשבת ברוב המקומות.

    9. אין קבורה חילונית למעוניינים בכך מטעם המדינה בבתי הקברות של המדינה.

    10. בתי מלון שזקוקים לתעודת כשרות לא יכולים לבשל אוכל בשבת או אפילו להכין קפה כמו שצריך.11. יש הגבלה מצד הרבנות על אולמות השמחה, מלונות, מסעדות  בפעילות שאיננה קשורה באוכל (כמו איסור על ריקודי בטן או שימוש באולם ע"י לא יהודים).

    12. איסור על פרסום מודעות רחוב שאינן לטעמם של היהודים הדתיים החרדים.

    13. אילוץ הציבור לחיות לפי שעון קיץ וחורף בהתאם לנוחות המתפללים ולא בהתאמה לחסכון באנרגיה (למשל).

    14. איסור פתיחת בתי אוכל וחלק ממקומות הבילוי בימי צום דתיים שלא משמעותיים לרוב הציבור (צום גדליה תשעה באב).

    15. איסור כניסה לאתרים לאומיים או היסטוריים (כמו הכותל המערבי) ללא כיפה, ולנשים ללא שרוולים.16. איסור הצגת חמץ בפסח.

    17. איסור יבוא חזיר ו/או בשר חזיר.

    18. איסור של רשויות מקומיות על ממכר בשר חזיר בשטחיהן.

    19. עבודה בשבתות ובחגים במוסדות ממשלתיים ובחברות ממשלתיות מחויבת אישורים מיוחדים מהשלטונות. האישורים ניתנים במשורה, תוך פגיעה בכלכלה ובשרות לאזרח (אין מתקנים כבישים, אסור להעביר ציוד כבד של חברת החשמל...)

    20. האפליה על בסיס דתי שעושה החוק במתן רשות לפתיחת חנויות בשבת (ליהודים אסור, לערבים מותר).

    21. אפלייה בקבלת עובדים או מורים במוסדות דתיים המוחזקים עי המדינה באי קבלת עובדים או מורים לא דתיים וכפיית לבוש הולם עליהם.

    22. העסקת יהודים דתיים בלבד ביצור יין ביקבים רבים (הרוצים בתעודת הכשר כדי להתמודד בשויון עם היקבים הדתיים). העסקת עובדים דתיים במפעלים אלה אינה משפיעה ואינה קשורה כהוא זה על כללי הכשרות של המזון.

    23. דרוש אישור מיוחד לפתיחת עסק בשבת.

    24. צהל ומוסדות מדינה גדולים כקטנים לא קונים ממי שאין לו תעודת כשרות אורתודוכסית. זוהי פגיעה קשה בעסקים שונים רק בגלל האידיאולוגיה ואורח חייו של בעל המפעל.

    25. איסור על חייל חילוני להחזיק באופן פרטי לחם בפסח או לבשל לעצמו ארוחה חמה בשבת. (ציטוט מפקודות מטכל: "אין להוסיף בשבת מים בלתי רתוחים לתוך מיחם העומד על האש...")

    26. ציטוט מפקודות מטכל: "מדי שנה בשנה ייערך בכל יחידה בצהל מסע התעורות על ידי הרבנות הצבאית הראשית בתקופה שבין ראש חודש אלול ויום הכיפורים, ובו יוסברו ערכי הימים הנוראים ומועדי ישראל. השתתפות במסע ההתעוררות הזה היא חובה על כל חיילי צהל".

    27. יש חוסר שויון מוחלט בין השקעות בחינוך בבתיס ממלכתיים לבין בתיה"ס הדתיים או התורניים באשר הם מחלקים את התלמידים לבנים ולבנות לחוד וכל כיתה שם קטנה יותר. כמו כן הם מקבלים תקציבי ענק על תגבור לימודי יהדות באשר הם מלמדים תפילות וכד' בעוד בתי הספר הממלכתיים המלמדים יהדות על פי ועדת שנער (ברוח היהדות הפלוראליסטית והציונית) לא מקבלים תקציבי ענק אלו.

    28. חיילי ישיבות לומדים תוך כדי שרותם בצבא והם מקבלים , בנוסף לכך, את כל הזכויות כחיילים חילוניים רגילים.

    29. חלק ניכר מהחרדים לא מתגייסים לצבא כלל ("תורתם אומנותם").

    30. רוב מוסדות הדת אשר משרתים מעוט מהעם נבנים ומוחזקים ע"י המדינה. זרמים דתיים אחרים או מוסדות אידיאולוגים אחרים אינם מוחזקים ע"י המדינה.

    31. ברוב המקרים הקהילות הדתיות (בעיקר החרדיות) אינן תורמות תרומות למוסדות שאינם דתיים. בעוד שהם פונים ומתרימים גם חילוניים למוסדות דתיים בלבד.

    32. חילוני לא יכול ללמוד בית ספר דתי אלא אם הוא משנה את אורח חייו, לבושו, ומנהגיו. תלמיד דתי יתקבל ללא מגבלה וכפיה כלשהי לכל בי"ס ממלכתי כרצונו.

    33. המדינה מחזיקה בתקציבה אלפי בעלי משרות דתיות ממלכתיות או מוניציפליות שתפקידם לספק שרותים דתיים לקבוצות אלו (תוך חלוקה כפולה לזרמים השונים שלא מסתפקים בנהלי הרבנות הראשית – למשל), וזאת בנוסף לתשלומים שהאזרחים או היצרנים צריכים לשלם להם בנוסף (למשל שומרי/משגיחי כשרות המוחזקים ע"י היצרנים).

    34. המדינה מחזיקה בכספי כל אזרחיה את בתיה"ס החרדיים מבלי שהם ילמדו את מקצועות הליבה: מקצועות יסוד שהמדינה החליטה שהם ילמדו.

    35. המדינה מחזיקה בכספה את  בתי הספר החרדיים אשר אינם מכינים את תלמידיהם לקראת השתלבותם במעגל העבודה, במקצועות לימוד הנדרשים מבעלי מקצוע שונים בתקופתינו.

    36. הארגונים הדתיים (בעיקר החרדים) הם האירגונים היחידים אשר אינם מקבלים כעקרון, ובמוצהר את ריבונותה של המדינה ובציות לחוקיה, באשר הם מכריזים כי החוק הקובע לגביהם הוא חוק התורה (אפילו האזרחים הערבים לא מכריזים על כך).

    37. תלמידי ישיבות הסדר מקבלים פטור מצהל על לימודיהם ואינם משרתים שרות מלא בצהל. אך נהנים מכל הטבות של יוצאי צבא. אני חשבתי שאהבת המולדת היא אהבה ללא תנאי ובודאי לא בתנאים שמביאים רווח כזה לפטריוטים. מדוע לא יקבל פטור כזה גם מתישב באזורי הנגב בגלל תרומתו, או עובד חקלאות שמפריח את הארץ? ואם ביהדות עסקינן, אז למה לא יקבלו פטור מחלק תקופת הגיוס כל הסטודנטים הלומדים באונירסיטאות תנ"ך או תלמוד??? אין ספק שעניין זה לא מפורסם שהרי זוהי פריבילגיה סקטוריאלית פוליטית בלבד.

    38. הצעירים החרדים הבריאים לא מגויסים לצהל בצילה של הוראת "תורתם אומנותם". ז"א שמה שהם לומדים משחר אותם משמירה על המדינה. מדוע מקצוע מסוים משחר מחובות הגיוס ומקצועות אחרים לא.מילא. נניח שהם לומדים מתוך תורתם אומנותם. רוב הלומדים יעברו אחרי לימודיהם בחינה ויקבלו תואר של רב ויקבלו מהמדינה או מהעירייה משכורת על לימודיהם. מדוע, אם כך מי שלומד הנדסה ויקבל משכורת על כך לא ישוחרר מגיוס לצבא?

    39. בתוך קווי התחבורה הציבוריים (המסובסדים ע"י מדינת ישראל במיסי כולם) יש את ה"קו למהדרין" שבו נוסעים חרדים (לחרדים אין קוים כאלה בחו"ל) וקו זה זול יותר מקווים אחרים. (סטודנטים לא דתיים מעדיפים לנסוע בו משכונות חרדיות בגלל מחירו הזול).

    40. המועצות הדתיות מאוכלסות בבעלי ג'ובים לדתיים בלבד משום שהחוק מחייב את כולם לקבל את שרותיהן של המועצות הללו. יתר על כן: עלתה הצעה שמועצות דתיות חזקות (שמנוהלות ביעילות כלשהי) יחזיקו את המועצות החלשות (שמחלקות יותר ג'ובים ממה שמתוקצב ע"י המדינה).

    41.אחד הבלופים הגלויים הוא "קי"ץ" – קצבת יוצאי צבא. מכיוון שהחרדים לא מתגיסים אז לא מגיעה להם קצבת יוצאי צבא מהביטוח הלאומי (כמו לערבים). על מנת להתחכם, מגייסים את הפרזיטים האלה (שאינם תורמים דבר ר' סעיף 38) ליום אחד, מקבלים את פרטיהם ומשחררים אותם תוך יום לחזור ל"תורתם אומנותם", וכל זה כדי שיקבלו קצבת יוצאי צבא מורחבת. 

    42. היום קראתי שאסור לייבא פרוות לישראל – חוץ מאשר לתעשיית השטריימלעך לחרדים.

    וסתם שאלה מתוך סקרנות (או מחוסר ידיעה):יודעי דבר הציעו לי לשאול הכיצד  מותר לחרדים ללכת ברחוב ואף לבית הכנסת) עם מעיל פרוה של חיה טמאה (הצ'ינצ'ילה). האם זה לא כמו ללכת עם כובע מעור חזיר? 

    לא הייתי מייגע אתכם ואת עצמי ברשימה זו, אילולא יחסם  של הדתיים (ובעיקר החרדים שביניהם) כלפי תרבותם ותרומתם של הלא דתיים שבשתיקה ראויה לשבח, ממשיכים לשאת על גבם את חוסר השוויון הזה. 

    אני חוזר ומבקש מכל המשתתפים להתיחס אך ורק לכתוב (ולא לכותבים עצמם) על מנת למנוע עיוותים ופרטים לא נכונים ברשימה זו.

     

    ואיך שכח מר פלג את חוסר השויון העיקרי?...באיזה זכות מר פלג שולל עליה והתאזרחות מסיבית של נוצרים ומוסלמים למדינת ישראל?(אם שולל בכלל)...כי הוא במלכוד עפ" רשימתו. אם רוצה מר פלג להיות הומניסט ובעד שויון טוטאלי בין בני האדם החיים על הפלנטה הזאת, יואיל להודיע כי איננו נגד עליה ללא הגבלה כלל, ממדינות האסלם(מוסלמים) ונוצרים מכל רחבי העולם הרוצים לחיות כאן. כמו כן, אינם חיבים נוצרים ומוסלמים אלה להיות בעד יהודים, או לקשור גורלם עם יהודים.אל תכפה זאת עליהם בבואך לבחון בקשתם לאזרחות, כי שוים הם לך בזכותם לחשוב ולהרגיש ולהאמין במה שירצו  ואין לך זכות לכפות,,  היה נאור אמיתי , אמיץ  ובעד שויון בין בני אדם עד הסוף(המר). מצפה לתשובתו.. זאת עוד לפני שהתיחסתי למגילה שהביא מר פלג.

    אני שבת שלום ואני יכול לדבר בשם עצמי.

    הנה:חוק השבות שפוגע בשוויון בין אזרחי מדינת ישראל הוא שמאחד את כל היהודים כבני לאום=עם אחד (עד שיתעקשו האורתודוכסים להכניס בחוק זה את המילה כ"הלכה"....

    זו דוגמא מצוינת בשבילי להבהיר מה זה יהודי בלאומיותו מול יהודי בדתיותו.

     


    --
    המילים שלך הם לא רק הסגנון, הם הראי שלך
    10/2/10 19:16
    0
    דרג את התוכן:
    2010-02-10 19:25:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יוהידן 2010-02-10 11:26:01

    צטט: פנג'לה 2010-02-09 18:03:23

    צטט: רנון 2010-02-09 16:28:46

    צטט: פנג'לה 2010-02-09 15:37:17

     רנון , נראה לי שפיספסת את התגובה שלי לדבריך מאתמול....

    אז הנה , בשבילך .

    אשמח אם תתייחס רק לפתרון המוצע.

     

     קודם כל, הדיון הוא עקרוני ולא פרטני. לא נראה לי שלתת פתרון כרגע לכל בעיה היא הדרך אלה לברר את הסוגיה לעומקה.

    ובקשר למה שהצעת - יש בעית יהדות למי שלא התחתן כמו יהודי. או לא נימול וכו'. מעבר לכך יש והיו פה כבר דיונים על אופיה היהודי של מדינת ישראל.

    נראה לי שזה דיון אחר.

    לי נראה , שגם אם החוק שאסור להרעיש בין 2 ל-4 היה לו ניצוץ יהודי - גם הוא היה ברשימה (הטיפשית יש לציין) לעיל.

    :) 

     

     

    תראה רנון, אני באמת לא מבין למה ההתחמקויות וההתפתלויות האלה.

    בו תהיה "דוגרי" ותגיד ישר "זאת מדינת היהודים ולכן רק חוקי ההלכה צריכים להיות תקפים פה ואנחנו הדתיים נחליט פה גם לחילוניים מה לעשות !!!"  ובא לציון גואל...

    יש אנשים במדינה שלא מאמינים באלוהים או כאלה שמאמינים אבל ולא רוצים לחיות לפי חוקי ההלכה ומוכנים, מצד שני, לאפשר לך לחיות באמונה באלוהך ובתורתך, פתרון כזה לא נראה לך אבל משום מה נראה לך שבשם הדת זה נכון יותר להחליט להם כיצד יחיו ,יתחתנו או מה יאכלו.

    חביבי, לזה בדיוק קוראים כפיה דתית.

     

     

    אני אגיד לך למה אתה מכנה כפיה דתית. זאת מכיון  שילדים בעליה הראשונה, נלקחו  כמגמה לבתי ספר חילונים ופאויתיהם קוצצו. האם זה נכון? אני שואלותך..האם המדינה לא כפתה חילון ואחכ", באו אחרים לזעוק על כפיה דתית?...שאלה מתוך ענין שאין בה הבעת דיעה...(אדרבא למדני..אולי אני טועה... 

    עזוב הסטוריה מה גם שזה נראה לי סיפור של מישהו שרוצה לעשות הון על מאמצי המדינה המקועקעת בבעיות של שנות ה40 וה 50)  ודבר על חטיפת ילדים אתיופים ואיום עליהם שאם לא ילכו לבתי ספר דתיים הם לא יחשבו כיהודים כשרים.

    בכל מקרה: ילד שלומד בבית ספר ממלכתי לומד הכל(כולל יהדות ומסורת ישראל) ואיש לא אוסר עליו להיות דתי, לעומת הילד שנחטף לבית ספר דתי שלא מפגישים אותו עם כל מבני הדעת הקיימים בעולם הגדול (לצד היהדות), לפחות לא רואה מורה חילוני (אלא במקצוע שבו חסרים מורים דתיים). זה גם כפיה וגם חוסר שוויון

     


    --
    המילים שלך הם לא רק הסגנון, הם הראי שלך
    10/2/10 19:20
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 19:20:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    לא.!..מה שאני אומר זה..שלדעתי,המדינה מיצרת דור חילוני בצורה מגמתית ואני לא נכנס כרגע אם זה טוב או רע. אני רק אומר שאחרי שהמדינה "מיצרת" במרכאות דור חילוני,באים אותם החילונים תוצאת היצירה וטוענים לכפיה דתית.לפיכך,,מאחר שגם בדבריך יש משו..ומאחר ואני נגד הבערות, אני בעד מרצים חילונים במגון דיעות כולל אתאיסתים, המרצים דעותיהם בישיבות  החרדיות והדתיות של בני עקיבא  ומרצים דתיים חרדים ודתיים לאומיים בבתי הספר החילונים. כך יסתתמו טענות שנינו על כפיה.מה דעתך?

    גם פה אתה טועה.

    המדינה כבר שנים מספר נותנת תחת נימוקים דתיים (שמע טוב - דתיים) לבתי הספר הדתיים והחרדים כספים רבים מעל לתקציבים הרגילים בגלל לימודי היהדות הדתיים, בגלל הצורך בתפילה (עוד משרות) בגלל הצורך המודרני בהפרדת בנים מבנות (רחמנא ליצלן) ועוד סיבות.

    שוב דוגמא לחוסר שוויון

     


    --
    המילים שלך הם לא רק הסגנון, הם הראי שלך
    10/2/10 19:26
    0
    דרג את התוכן:
    2010-02-10 19:31:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 19:20:08

     

    לא.!..מה שאני אומר זה..שלדעתי,המדינה מיצרת דור חילוני בצורה מגמתית ואני לא נכנס כרגע אם זה טוב או רע. אני רק אומר שאחרי שהמדינה "מיצרת" במרכאות דור חילוני,באים אותם החילונים תוצאת היצירה וטוענים לכפיה דתית.לפיכך,,מאחר שגם בדבריך יש משו..ומאחר ואני נגד הבערות, אני בעד מרצים חילונים במגון דיעות כולל אתאיסתים, המרצים דעותיהם בישיבות  החרדיות והדתיות של בני עקיבא  ומרצים דתיים חרדים ודתיים לאומיים בבתי הספר החילונים. כך יסתתמו טענות שנינו על כפיה.מה דעתך?

    גם פה אתה טועה.

    המדינה כבר שנים מספר נותנת תחת נימוקים דתיים (שמע טוב - דתיים) לבתי הספר הדתיים והחרדים כספים רבים מעל לתקציבים הרגילים בגלל לימודי היהדות הדתיים, בגלל הצורך בתפילה (עוד משרות) בגלל הצורך המודרני בהפרדת בנים מבנות (רחמנא ליצלן) ועוד סיבות.

    שוב דוגמא לחוסר שוויון

     

     

     


    אם יש בדבריך על חוסר שויון, אני נגד חוסר שויון. ואולם בהגדרת חוסר השויון, צריך לשאול כמה תלמידים בכיתה חרדית וכמה בכיתה חילונית. כי מה  משנה הפרדת בנות מבנים (לענין רבוי המשרות), אם בכיתת בנות או בנים דתיים ממוצעת, יושבים יותר ילדים בממוצע מבית ספר חילוני ממלכתי או פרטי, אשר מקבל תקציבים? כמו כן,,לא לענין זה התיחסתי בתגובתי הקודמת.נב. אני בעד שהמדינה המממנת בית ספר חרדי, תתנה בחוק של 70 חכ"ים, לימוד מדעים ברמה סבירה לילדים הדתיים, בנוסף ללימודי התורה.כמו כן,,ללמדם אזרחות וכבוד למדינת ישראל ולא לאפשר בדלנות המגיעה לבוז  לסמלי הלאום הישראלי.

    --
    רוח חרישית.
    10/2/10 22:00
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 22:00:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 18:55:14

    מי שקבע שזה חוק שמבטא את כלל החברה הוא המחוקק, ועובדה שאיש (חוץ ממני קריצה), לא מתנגד לו.

    אני מתנגדת לו רק בחורף...

    --
    Cogito ergo sum
    10/2/10 22:10
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 22:10:48
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 19:25:12

    צטט: יוהידן 2010-02-10 11:26:01

    צטט: פנג'לה 2010-02-09 18:03:23

    צטט: רנון 2010-02-09 16:28:46

    צטט: פנג'לה 2010-02-09 15:37:17

     רנון , נראה לי שפיספסת את התגובה שלי לדבריך מאתמול....

    אז הנה , בשבילך .

    אשמח אם תתייחס רק לפתרון המוצע.

     

     קודם כל, הדיון הוא עקרוני ולא פרטני. לא נראה לי שלתת פתרון כרגע לכל בעיה היא הדרך אלה לברר את הסוגיה לעומקה.

    ובקשר למה שהצעת - יש בעית יהדות למי שלא התחתן כמו יהודי. או לא נימול וכו'. מעבר לכך יש והיו פה כבר דיונים על אופיה היהודי של מדינת ישראל.

    נראה לי שזה דיון אחר.

    לי נראה , שגם אם החוק שאסור להרעיש בין 2 ל-4 היה לו ניצוץ יהודי - גם הוא היה ברשימה (הטיפשית יש לציין) לעיל.

    :) 

     

     

    תראה רנון, אני באמת לא מבין למה ההתחמקויות וההתפתלויות האלה.

    בו תהיה "דוגרי" ותגיד ישר "זאת מדינת היהודים ולכן רק חוקי ההלכה צריכים להיות תקפים פה ואנחנו הדתיים נחליט פה גם לחילוניים מה לעשות !!!"  ובא לציון גואל...

    יש אנשים במדינה שלא מאמינים באלוהים או כאלה שמאמינים אבל ולא רוצים לחיות לפי חוקי ההלכה ומוכנים, מצד שני, לאפשר לך לחיות באמונה באלוהך ובתורתך, פתרון כזה לא נראה לך אבל משום מה נראה לך שבשם הדת זה נכון יותר להחליט להם כיצד יחיו ,יתחתנו או מה יאכלו.

    חביבי, לזה בדיוק קוראים כפיה דתית.

     

     

    אני אגיד לך למה אתה מכנה כפיה דתית. זאת מכיון  שילדים בעליה הראשונה, נלקחו  כמגמה לבתי ספר חילונים ופאויתיהם קוצצו. האם זה נכון? אני שואלותך..האם המדינה לא כפתה חילון ואחכ", באו אחרים לזעוק על כפיה דתית?...שאלה מתוך ענין שאין בה הבעת דיעה...(אדרבא למדני..אולי אני טועה... 

    עזוב הסטוריה מה גם שזה נראה לי סיפור של מישהו שרוצה לעשות הון על מאמצי המדינה המקועקעת בבעיות של שנות ה40 וה 50)  ודבר על חטיפת ילדים אתיופים ואיום עליהם שאם לא ילכו לבתי ספר דתיים הם לא יחשבו כיהודים כשרים.

    בכל מקרה: ילד שלומד בבית ספר ממלכתי לומד הכל(כולל יהדות ומסורת ישראל) ואיש לא אוסר עליו להיות דתי, לעומת הילד שנחטף לבית ספר דתי שלא מפגישים אותו עם כל מבני הדעת הקיימים בעולם הגדול (לצד היהדות), לפחות לא רואה מורה חילוני (אלא במקצוע שבו חסרים מורים דתיים). זה גם כפיה וגם חוסר שוויון

     

     

     


    אין בחינוך הממלכתי העברת היהדות האמונית כחויה.  אני גם חולק על דבריך, כאילו הנוער לומד ממש יהדות. הנוער נבער (מבלי להכליל),בנושא זה, למרות דבריך. יכול להיות שאתה ראית במקום עבודתך מציאות שאינה מיצגת.

    --
    רוח חרישית.
    10/2/10 22:26
    0
    דרג את התוכן:
    2010-02-10 22:29:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 19:12:00

    צטט: יוהידן 2010-02-10 11:09:29

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 10:47:30

    42 דוגמאות: כפיה וחוסר השוויון בין דתיים ל-לא דתיים בישראל

     Calvero  אסף ( ב 19/1/10) 23 דוגמאות של כפיה דתית בישראל.

    הוא החל במלאכה זו כאשר בני שיחו הדתיים כפרו בתופעה של כפיה דתית כלשהי.

    ברוח זו הוספתי על תופעות הכפיה הללו, גם תופעות של חוסר שויון בזכויות וחובות בין האוכלוסיה הדתית לבין האוכלוסיה החילונית או המסורתית-ממלכתית.

    מוטי, חברי הקרוב לחוגי הדת, עוד הוסיף לפני הערות ושאלות חשובות שנראות לי עוד יותר ישירות בשאלת חוסר השוויון בין דתיים לחילוניים.

    רשימה זו פתוחה בפני כל הקוראים כדי לתקן או לדייק, וכן כדי להוסיף דוגמאות רבות שלא נכללו ברשימה מרשימה ומרגיזה זו. 

    והרי דוגמאות לכפיה דתית וחוסר שוויון בזכויות וחובות הדתיים מול החילונים  

    1.מי שרוצה להינשא חייב לעשות זאת בנשואים דתיים בלבד. אין אפשרות שווה להינשא בנישואים אזרחיים או רפורמים כדי להיות מוכר כזוג נשוי כדין.

    2. מי שרשום כיהודי לא יוכל להינשא כדין למי שרשום כנוצרי.

    3. מי ששם משפחתו כהן או כץ ודומיהם, אינו יכול להתחתן כדין עם גרושה.

    4. מי שנולד לאישה נשואה ולאיש שאינו בעלה ("ממזר") אינו יכול להינשא כדין.

    5. אין אפשרות להתגרש אלא באישור ובטקס דתי.

    6. חברת התעופה הלאומית "אל על" לא טסה בשבת.

    7. מוסדות תרבות ציבוריים רבים אינם פועלים בערבי שישי ובימי שבת (מתנסים, תאטראות, בתי ספר, אולמות קונצרטים, אולמות ספורט ועוד).

    8.אין תחבורה ציבורית בשבת ברוב המקומות.

    9. אין קבורה חילונית למעוניינים בכך מטעם המדינה בבתי הקברות של המדינה.

    10. בתי מלון שזקוקים לתעודת כשרות לא יכולים לבשל אוכל בשבת או אפילו להכין קפה כמו שצריך.11. יש הגבלה מצד הרבנות על אולמות השמחה, מלונות, מסעדות  בפעילות שאיננה קשורה באוכל (כמו איסור על ריקודי בטן או שימוש באולם ע"י לא יהודים).

    12. איסור על פרסום מודעות רחוב שאינן לטעמם של היהודים הדתיים החרדים.

    13. אילוץ הציבור לחיות לפי שעון קיץ וחורף בהתאם לנוחות המתפללים ולא בהתאמה לחסכון באנרגיה (למשל).

    14. איסור פתיחת בתי אוכל וחלק ממקומות הבילוי בימי צום דתיים שלא משמעותיים לרוב הציבור (צום גדליה תשעה באב).

    15. איסור כניסה לאתרים לאומיים או היסטוריים (כמו הכותל המערבי) ללא כיפה, ולנשים ללא שרוולים.16. איסור הצגת חמץ בפסח.

    17. איסור יבוא חזיר ו/או בשר חזיר.

    18. איסור של רשויות מקומיות על ממכר בשר חזיר בשטחיהן.

    19. עבודה בשבתות ובחגים במוסדות ממשלתיים ובחברות ממשלתיות מחויבת אישורים מיוחדים מהשלטונות. האישורים ניתנים במשורה, תוך פגיעה בכלכלה ובשרות לאזרח (אין מתקנים כבישים, אסור להעביר ציוד כבד של חברת החשמל...)

    20. האפליה על בסיס דתי שעושה החוק במתן רשות לפתיחת חנויות בשבת (ליהודים אסור, לערבים מותר).

    21. אפלייה בקבלת עובדים או מורים במוסדות דתיים המוחזקים עי המדינה באי קבלת עובדים או מורים לא דתיים וכפיית לבוש הולם עליהם.

    22. העסקת יהודים דתיים בלבד ביצור יין ביקבים רבים (הרוצים בתעודת הכשר כדי להתמודד בשויון עם היקבים הדתיים). העסקת עובדים דתיים במפעלים אלה אינה משפיעה ואינה קשורה כהוא זה על כללי הכשרות של המזון.

    23. דרוש אישור מיוחד לפתיחת עסק בשבת.

    24. צהל ומוסדות מדינה גדולים כקטנים לא קונים ממי שאין לו תעודת כשרות אורתודוכסית. זוהי פגיעה קשה בעסקים שונים רק בגלל האידיאולוגיה ואורח חייו של בעל המפעל.

    25. איסור על חייל חילוני להחזיק באופן פרטי לחם בפסח או לבשל לעצמו ארוחה חמה בשבת. (ציטוט מפקודות מטכל: "אין להוסיף בשבת מים בלתי רתוחים לתוך מיחם העומד על האש...")

    26. ציטוט מפקודות מטכל: "מדי שנה בשנה ייערך בכל יחידה בצהל מסע התעורות על ידי הרבנות הצבאית הראשית בתקופה שבין ראש חודש אלול ויום הכיפורים, ובו יוסברו ערכי הימים הנוראים ומועדי ישראל. השתתפות במסע ההתעוררות הזה היא חובה על כל חיילי צהל".

    27. יש חוסר שויון מוחלט בין השקעות בחינוך בבתיס ממלכתיים לבין בתיה"ס הדתיים או התורניים באשר הם מחלקים את התלמידים לבנים ולבנות לחוד וכל כיתה שם קטנה יותר. כמו כן הם מקבלים תקציבי ענק על תגבור לימודי יהדות באשר הם מלמדים תפילות וכד' בעוד בתי הספר הממלכתיים המלמדים יהדות על פי ועדת שנער (ברוח היהדות הפלוראליסטית והציונית) לא מקבלים תקציבי ענק אלו.

    28. חיילי ישיבות לומדים תוך כדי שרותם בצבא והם מקבלים , בנוסף לכך, את כל הזכויות כחיילים חילוניים רגילים.

    29. חלק ניכר מהחרדים לא מתגייסים לצבא כלל ("תורתם אומנותם").

    30. רוב מוסדות הדת אשר משרתים מעוט מהעם נבנים ומוחזקים ע"י המדינה. זרמים דתיים אחרים או מוסדות אידיאולוגים אחרים אינם מוחזקים ע"י המדינה.

    31. ברוב המקרים הקהילות הדתיות (בעיקר החרדיות) אינן תורמות תרומות למוסדות שאינם דתיים. בעוד שהם פונים ומתרימים גם חילוניים למוסדות דתיים בלבד.

    32. חילוני לא יכול ללמוד בית ספר דתי אלא אם הוא משנה את אורח חייו, לבושו, ומנהגיו. תלמיד דתי יתקבל ללא מגבלה וכפיה כלשהי לכל בי"ס ממלכתי כרצונו.

    33. המדינה מחזיקה בתקציבה אלפי בעלי משרות דתיות ממלכתיות או מוניציפליות שתפקידם לספק שרותים דתיים לקבוצות אלו (תוך חלוקה כפולה לזרמים השונים שלא מסתפקים בנהלי הרבנות הראשית – למשל), וזאת בנוסף לתשלומים שהאזרחים או היצרנים צריכים לשלם להם בנוסף (למשל שומרי/משגיחי כשרות המוחזקים ע"י היצרנים).

    34. המדינה מחזיקה בכספי כל אזרחיה את בתיה"ס החרדיים מבלי שהם ילמדו את מקצועות הליבה: מקצועות יסוד שהמדינה החליטה שהם ילמדו.

    35. המדינה מחזיקה בכספה את  בתי הספר החרדיים אשר אינם מכינים את תלמידיהם לקראת השתלבותם במעגל העבודה, במקצועות לימוד הנדרשים מבעלי מקצוע שונים בתקופתינו.

    36. הארגונים הדתיים (בעיקר החרדים) הם האירגונים היחידים אשר אינם מקבלים כעקרון, ובמוצהר את ריבונותה של המדינה ובציות לחוקיה, באשר הם מכריזים כי החוק הקובע לגביהם הוא חוק התורה (אפילו האזרחים הערבים לא מכריזים על כך).

    37. תלמידי ישיבות הסדר מקבלים פטור מצהל על לימודיהם ואינם משרתים שרות מלא בצהל. אך נהנים מכל הטבות של יוצאי צבא. אני חשבתי שאהבת המולדת היא אהבה ללא תנאי ובודאי לא בתנאים שמביאים רווח כזה לפטריוטים. מדוע לא יקבל פטור כזה גם מתישב באזורי הנגב בגלל תרומתו, או עובד חקלאות שמפריח את הארץ? ואם ביהדות עסקינן, אז למה לא יקבלו פטור מחלק תקופת הגיוס כל הסטודנטים הלומדים באונירסיטאות תנ"ך או תלמוד??? אין ספק שעניין זה לא מפורסם שהרי זוהי פריבילגיה סקטוריאלית פוליטית בלבד.

    38. הצעירים החרדים הבריאים לא מגויסים לצהל בצילה של הוראת "תורתם אומנותם". ז"א שמה שהם לומדים משחר אותם משמירה על המדינה. מדוע מקצוע מסוים משחר מחובות הגיוס ומקצועות אחרים לא.מילא. נניח שהם לומדים מתוך תורתם אומנותם. רוב הלומדים יעברו אחרי לימודיהם בחינה ויקבלו תואר של רב ויקבלו מהמדינה או מהעירייה משכורת על לימודיהם. מדוע, אם כך מי שלומד הנדסה ויקבל משכורת על כך לא ישוחרר מגיוס לצבא?

    39. בתוך קווי התחבורה הציבוריים (המסובסדים ע"י מדינת ישראל במיסי כולם) יש את ה"קו למהדרין" שבו נוסעים חרדים (לחרדים אין קוים כאלה בחו"ל) וקו זה זול יותר מקווים אחרים. (סטודנטים לא דתיים מעדיפים לנסוע בו משכונות חרדיות בגלל מחירו הזול).

    40. המועצות הדתיות מאוכלסות בבעלי ג'ובים לדתיים בלבד משום שהחוק מחייב את כולם לקבל את שרותיהן של המועצות הללו. יתר על כן: עלתה הצעה שמועצות דתיות חזקות (שמנוהלות ביעילות כלשהי) יחזיקו את המועצות החלשות (שמחלקות יותר ג'ובים ממה שמתוקצב ע"י המדינה).

    41.אחד הבלופים הגלויים הוא "קי"ץ" – קצבת יוצאי צבא. מכיוון שהחרדים לא מתגיסים אז לא מגיעה להם קצבת יוצאי צבא מהביטוח הלאומי (כמו לערבים). על מנת להתחכם, מגייסים את הפרזיטים האלה (שאינם תורמים דבר ר' סעיף 38) ליום אחד, מקבלים את פרטיהם ומשחררים אותם תוך יום לחזור ל"תורתם אומנותם", וכל זה כדי שיקבלו קצבת יוצאי צבא מורחבת. 

    42. היום קראתי שאסור לייבא פרוות לישראל – חוץ מאשר לתעשיית השטריימלעך לחרדים.

    וסתם שאלה מתוך סקרנות (או מחוסר ידיעה):יודעי דבר הציעו לי לשאול הכיצד  מותר לחרדים ללכת ברחוב ואף לבית הכנסת) עם מעיל פרוה של חיה טמאה (הצ'ינצ'ילה). האם זה לא כמו ללכת עם כובע מעור חזיר? 

    לא הייתי מייגע אתכם ואת עצמי ברשימה זו, אילולא יחסם  של הדתיים (ובעיקר החרדים שביניהם) כלפי תרבותם ותרומתם של הלא דתיים שבשתיקה ראויה לשבח, ממשיכים לשאת על גבם את חוסר השוויון הזה. 

    אני חוזר ומבקש מכל המשתתפים להתיחס אך ורק לכתוב (ולא לכותבים עצמם) על מנת למנוע עיוותים ופרטים לא נכונים ברשימה זו.

     

    ואיך שכח מר פלג את חוסר השויון העיקרי?...באיזה זכות מר פלג שולל עליה והתאזרחות מסיבית של נוצרים ומוסלמים למדינת ישראל?(אם שולל בכלל)...כי הוא במלכוד עפ" רשימתו. אם רוצה מר פלג להיות הומניסט ובעד שויון טוטאלי בין בני האדם החיים על הפלנטה הזאת, יואיל להודיע כי איננו נגד עליה ללא הגבלה כלל, ממדינות האסלם(מוסלמים) ונוצרים מכל רחבי העולם הרוצים לחיות כאן. כמו כן, אינם חיבים נוצרים ומוסלמים אלה להיות בעד יהודים, או לקשור גורלם עם יהודים.אל תכפה זאת עליהם בבואך לבחון בקשתם לאזרחות, כי שוים הם לך בזכותם לחשוב ולהרגיש ולהאמין במה שירצו  ואין לך זכות לכפות,,  היה נאור אמיתי , אמיץ  ובעד שויון בין בני אדם עד הסוף(המר). מצפה לתשובתו.. זאת עוד לפני שהתיחסתי למגילה שהביא מר פלג.

    אני שבת שלום ואני יכול לדבר בשם עצמי.

    הנה:חוק השבות שפוגע בשוויון בין אזרחי מדינת ישראל הוא שמאחד את כל היהודים כבני לאום=עם אחד (עד שיתעקשו האורתודוכסים להכניס בחוק זה את המילה כ"הלכה"....

    זו דוגמא מצוינת בשבילי להבהיר מה זה יהודי בלאומיותו מול יהודי בדתיותו.

     

     

    חוק השבות, אינו מאחד אותי עם אפ אחד ידידי. אני הולך ברחוב ורואה עונדי צלבים  רבים(מה שלא היה בעבר) עולים מכוח חוק השבות .אני לא נגדם. אני רק חושב שהמכנה המשותף נעלם ועוד מעט ואיננו דבר המסכן את עצם קיומנו הפיזי, לא כמטאפורה. 2000 שנות חיכינו ומשהגיע לישנו וניתנה לנו הזדמנות להקים מדינה יהודית שהיתה בחלומם ועל דל שפתיהם של יהודי הדורות..אנו  מאבדים אותה במו ידינו. אולי לא מגיע ליהודים מדינה?אני שואל...אולי נחלק את הארץ בנינו...בקריאה של משה רבנו.."מי לשם אלי"..ואז יחיו 2 הקבוצות את חייהם בשלום?..אני שואל..לא מציע..(מכיון שאנו לעול על צוארכם  ואתם לעול על צוראינו. 


    --
    רוח חרישית.
    10/2/10 22:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 22:39:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יוהידן 2010-02-10 19:31:40

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 19:20:08

     

    לא.!..מה שאני אומר זה..שלדעתי,המדינה מיצרת דור חילוני בצורה מגמתית ואני לא נכנס כרגע אם זה טוב או רע. אני רק אומר שאחרי שהמדינה "מיצרת" במרכאות דור חילוני,באים אותם החילונים תוצאת היצירה וטוענים לכפיה דתית.לפיכך,,מאחר שגם בדבריך יש משו..ומאחר ואני נגד הבערות, אני בעד מרצים חילונים במגון דיעות כולל אתאיסתים, המרצים דעותיהם בישיבות  החרדיות והדתיות של בני עקיבא  ומרצים דתיים חרדים ודתיים לאומיים בבתי הספר החילונים. כך יסתתמו טענות שנינו על כפיה.מה דעתך?

    גם פה אתה טועה.

    המדינה כבר שנים מספר נותנת תחת נימוקים דתיים (שמע טוב - דתיים) לבתי הספר הדתיים והחרדים כספים רבים מעל לתקציבים הרגילים בגלל לימודי היהדות הדתיים, בגלל הצורך בתפילה (עוד משרות) בגלל הצורך המודרני בהפרדת בנים מבנות (רחמנא ליצלן) ועוד סיבות.

    שוב דוגמא לחוסר שוויון

     

    אם יש בדבריך על חוסר שויון, אני נגד חוסר שויון. ואולם בהגדרת חוסר השויון, צריך לשאול כמה תלמידים בכיתה חרדית וכמה בכיתה חילונית. כי מה  משנה הפרדת בנות מבנים (לענין רבוי המשרות), אם בכיתת בנות או בנים דתיים ממוצעת, יושבים יותר ילדים בממוצע מבית ספר חילוני ממלכתי או פרטי, אשר מקבל תקציבים? כמו כן,,לא לענין זה התיחסתי בתגובתי הקודמת.נב. אני בעד שהמדינה המממנת בית ספר חרדי, תתנה בחוק של 70 חכ"ים, לימוד מדעים ברמה סבירה לילדים הדתיים, בנוסף ללימודי התורה.כמו כן,,ללמדם אזרחות וכבוד למדינת ישראל ולא לאפשר בדלנות המגיעה לבוז  לסמלי הלאום הישראלי.

    המדינה לא צריכה לממן בתי ספר חרדיים, בדיוק כמו שהיא לא מממנת בתי ספר לטבע, למוסיקה או לציור...

     


    --
    Cogito ergo sum
    10/2/10 23:25
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 23:25:28
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: שינשין. 2010-02-10 22:39:59

    צטט: יוהידן 2010-02-10 19:31:40

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 19:20:08

     

    לא.!..מה שאני אומר זה..שלדעתי,המדינה מיצרת דור חילוני בצורה מגמתית ואני לא נכנס כרגע אם זה טוב או רע. אני רק אומר שאחרי שהמדינה "מיצרת" במרכאות דור חילוני,באים אותם החילונים תוצאת היצירה וטוענים לכפיה דתית.לפיכך,,מאחר שגם בדבריך יש משו..ומאחר ואני נגד הבערות, אני בעד מרצים חילונים במגון דיעות כולל אתאיסתים, המרצים דעותיהם בישיבות  החרדיות והדתיות של בני עקיבא  ומרצים דתיים חרדים ודתיים לאומיים בבתי הספר החילונים. כך יסתתמו טענות שנינו על כפיה.מה דעתך?

    גם פה אתה טועה.

    המדינה כבר שנים מספר נותנת תחת נימוקים דתיים (שמע טוב - דתיים) לבתי הספר הדתיים והחרדים כספים רבים מעל לתקציבים הרגילים בגלל לימודי היהדות הדתיים, בגלל הצורך בתפילה (עוד משרות) בגלל הצורך המודרני בהפרדת בנים מבנות (רחמנא ליצלן) ועוד סיבות.

    שוב דוגמא לחוסר שוויון

     

    אם יש בדבריך על חוסר שויון, אני נגד חוסר שויון. ואולם בהגדרת חוסר השויון, צריך לשאול כמה תלמידים בכיתה חרדית וכמה בכיתה חילונית. כי מה  משנה הפרדת בנות מבנים (לענין רבוי המשרות), אם בכיתת בנות או בנים דתיים ממוצעת, יושבים יותר ילדים בממוצע מבית ספר חילוני ממלכתי או פרטי, אשר מקבל תקציבים? כמו כן,,לא לענין זה התיחסתי בתגובתי הקודמת.נב. אני בעד שהמדינה המממנת בית ספר חרדי, תתנה בחוק של 70 חכ"ים, לימוד מדעים ברמה סבירה לילדים הדתיים, בנוסף ללימודי התורה.כמו כן,,ללמדם אזרחות וכבוד למדינת ישראל ולא לאפשר בדלנות המגיעה לבוז  לסמלי הלאום הישראלי.

    המדינה לא צריכה לממן בתי ספר חרדיים, בדיוק כמו שהיא לא מממנת בתי ספר לטבע, למוסיקה או לציור...

     

     

    ואת בתי הספר המוסלמים גם לא צריכה לממן?


    --
    רוח חרישית.
    10/2/10 23:31
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-02-10 23:31:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: shabat shalom 2010-02-10 23:25:28

    42 דוגמאות: כפיה וחוסר השוויון בין דתיים ל-לא דתיים בישראל

     Calvero  אסף ( ב 19/1/10) 23 דוגמאות של כפיה דתית בישראל.

    הוא החל במלאכה זו כאשר בני שיחו הדתיים כפרו בתופעה של כפיה דתית כלשהי.

    ברוח זו הוספתי על תופעות הכפיה הללו, גם תופעות של חוסר שויון בזכויות וחובות בין האוכלוסיה הדתית לבין האוכלוסיה החילונית או המסורתית-ממלכתית.

    מוטי, חברי הקרוב לחוגי הדת, עוד הוסיף לפני הערות ושאלות חשובות שנראות לי עוד יותר ישירות בשאלת חוסר השוויון בין דתיים לחילוניים.

    רשימה זו פתוחה בפני כל הקוראים כדי לתקן או לדייק, וכן כדי להוסיף דוגמאות רבות שלא נכללו ברשימה מרשימה ומרגיזה זו. 

    והרי דוגמאות לכפיה דתית וחוסר שוויון בזכויות וחובות הדתיים מול החילונים  

    1.מי שרוצה להינשא חייב לעשות זאת בנשואים דתיים בלבד. אין אפשרות שווה להינשא בנישואים אזרחיים או רפורמים כדי להיות מוכר כזוג נשוי כדין.

    2. מי שרשום כיהודי לא יוכל להינשא כדין למי שרשום כנוצרי.

    3. מי ששם משפחתו כהן או כץ ודומיהם, אינו יכול להתחתן כדין עם גרושה.

    4. מי שנולד לאישה נשואה ולאיש שאינו בעלה ("ממזר") אינו יכול להינשא כדין.

    5. אין אפשרות להתגרש אלא באישור ובטקס דתי.

    6. חברת התעופה הלאומית "אל על" לא טסה בשבת.

    7. מוסדות תרבות ציבוריים רבים אינם פועלים בערבי שישי ובימי שבת (מתנסים, תאטראות, בתי ספר, אולמות קונצרטים, אולמות ספורט ועוד).

    8.אין תחבורה ציבורית בשבת ברוב המקומות.

    9. אין קבורה חילונית למעוניינים בכך מטעם המדינה בבתי הקברות של המדינה.

    10. בתי מלון שזקוקים לתעודת כשרות לא יכולים לבשל אוכל בשבת או אפילו להכין קפה כמו שצריך.11. יש הגבלה מצד הרבנות על אולמות השמחה, מלונות, מסעדות  בפעילות שאיננה קשורה באוכל (כמו איסור על ריקודי בטן או שימוש באולם ע"י לא יהודים).

    12. איסור על פרסום מודעות רחוב שאינן לטעמם של היהודים הדתיים החרדים.

    13. אילוץ הציבור לחיות לפי שעון קיץ וחורף בהתאם לנוחות המתפללים ולא בהתאמה לחסכון באנרגיה (למשל).

    14. איסור פתיחת בתי אוכל וחלק ממקומות הבילוי בימי צום דתיים שלא משמעותיים לרוב הציבור (צום גדליה תשעה באב).

    15. איסור כניסה לאתרים לאומיים או היסטוריים (כמו הכותל המערבי) ללא כיפה, ולנשים ללא שרוולים.16. איסור הצגת חמץ בפסח.

    17. איסור יבוא חזיר ו/או בשר חזיר.

    18. איסור של רשויות מקומיות על ממכר בשר חזיר בשטחיהן.

    19. עבודה בשבתות ובחגים במוסדות ממשלתיים ובחברות ממשלתיות מחויבת אישורים מיוחדים מהשלטונות. האישורים ניתנים במשורה, תוך פגיעה בכלכלה ובשרות לאזרח (אין מתקנים כבישים, אסור להעביר ציוד כבד של חברת החשמל...)

    20. האפליה על בסיס דתי שעושה החוק במתן רשות לפתיחת חנויות בשבת (ליהודים אסור, לערבים מותר).

    21. אפלייה בקבלת עובדים או מורים במוסדות דתיים המוחזקים עי המדינה באי קבלת עובדים או מורים לא דתיים וכפיית לבוש הולם עליהם.

    22. העסקת יהודים דתיים בלבד ביצור יין ביקבים רבים (הרוצים בתעודת הכשר כדי להתמודד בשויון עם היקבים הדתיים). העסקת עובדים דתיים במפעלים אלה אינה משפיעה ואינה קשורה כהוא זה על כללי הכשרות של המזון.

    23. דרוש אישור מיוחד לפתיחת עסק בשבת.

    24. צהל ומוסדות מדינה גדולים כקטנים לא קונים ממי שאין לו תעודת כשרות אורתודוכסית. זוהי פגיעה קשה בעסקים שונים רק בגלל האידיאולוגיה ואורח חייו של בעל המפעל.

    25. איסור על חייל חילוני להחזיק באופן פרטי לחם בפסח או לבשל לעצמו ארוחה חמה בשבת. (ציטוט מפקודות מטכל: "אין להוסיף בשבת מים בלתי רתוחים לתוך מיחם העומד על האש...")

    26. ציטוט מפקודות מטכל: "מדי שנה בשנה ייערך בכל יחידה בצהל מסע התעורות על ידי הרבנות הצבאית הראשית בתקופה שבין ראש חודש אלול ויום הכיפורים, ובו יוסברו ערכי הימים הנוראים ומועדי ישראל. השתתפות במסע ההתעוררות הזה היא חובה על כל חיילי צהל".

    27. יש חוסר שויון מוחלט בין השקעות בחינוך בבתיס ממלכתיים לבין בתיה"ס הדתיים או התורניים באשר הם מחלקים את התלמידים לבנים ולבנות לחוד וכל כיתה שם קטנה יותר. כמו כן הם מקבלים תקציבי ענק על תגבור לימודי יהדות באשר הם מלמדים תפילות וכד' בעוד בתי הספר הממלכתיים המלמדים יהדות על פי ועדת שנער (ברוח היהדות הפלוראליסטית והציונית) לא מקבלים תקציבי ענק אלו.

    28. חיילי ישיבות לומדים תוך כדי שרותם בצבא והם מקבלים , בנוסף לכך, את כל הזכויות כחיילים חילוניים רגילים.

    29. חלק ניכר מהחרדים לא מתגייסים לצבא כלל ("תורתם אומנותם").

    30. רוב מוסדות הדת אשר משרתים מעוט מהעם נבנים ומוחזקים ע"י המדינה. זרמים דתיים אחרים או מוסדות אידיאולוגים אחרים אינם מוחזקים ע"י המדינה.

    31. ברוב המקרים הקהילות הדתיות (בעיקר החרדיות) אינן תורמות תרומות למוסדות שאינם דתיים. בעוד שהם פונים ומתרימים גם חילוניים למוסדות דתיים בלבד.

    32. חילוני לא יכול ללמוד בית ספר דתי אלא אם הוא משנה את אורח חייו, לבושו, ומנהגיו. תלמיד דתי יתקבל ללא מגבלה וכפיה כלשהי לכל בי"ס ממלכתי כרצונו.

    33. המדינה מחזיקה בתקציבה אלפי בעלי משרות דתיות ממלכתיות או מוניציפליות שתפקידם לספק שרותים דתיים לקבוצות אלו (תוך חלוקה כפולה לזרמים השונים שלא מסתפקים בנהלי הרבנות הראשית – למשל), וזאת בנוסף לתשלומים שהאזרחים או היצרנים צריכים לשלם להם בנוסף (למשל שומרי/משגיחי כשרות המוחזקים ע"י היצרנים).

    34. המדינה מחזיקה בכספי כל אזרחיה את בתיה"ס החרדיים מבלי שהם ילמדו את מקצועות הליבה: מקצועות יסוד שהמדינה החליטה שהם ילמדו.

    35. המדינה מחזיקה בכספה את  בתי הספר החרדיים אשר אינם מכינים את תלמידיהם לקראת השתלבותם במעגל העבודה, במקצועות לימוד הנדרשים מבעלי מקצוע שונים בתקופתינו.

    36. הארגונים הדתיים (בעיקר החרדים) הם האירגונים היחידים אשר אינם מקבלים כעקרון, ובמוצהר את ריבונותה של המדינה ובציות לחוקיה, באשר הם מכריזים כי החוק הקובע לגביהם הוא חוק התורה (אפילו האזרחים הערבים לא מכריזים על כך).

    37. תלמידי ישיבות הסדר מקבלים פטור מצהל על לימודיהם ואינם משרתים שרות מלא בצהל. אך נהנים מכל הטבות של יוצאי צבא. אני חשבתי שאהבת המולדת היא אהבה ללא תנאי ובודאי לא בתנאים שמביאים רווח כזה לפטריוטים. מדוע לא יקבל פטור כזה גם מתישב באזורי הנגב בגלל תרומתו, או עובד חקלאות שמפריח את הארץ? ואם ביהדות עסקינן, אז למה לא יקבלו פטור מחלק תקופת הגיוס כל הסטודנטים הלומדים באונירסיטאות תנ"ך או תלמוד??? אין ספק שעניין זה לא מפורסם שהרי זוהי פריבילגיה סקטוריאלית פוליטית בלבד.

    38. הצעירים החרדים הבריאים לא מגויסים לצהל בצילה של הוראת "תורתם אומנותם". ז"א שמה שהם לומדים משחר אותם משמירה על המדינה. מדוע מקצוע מסוים משחר מחובות הגיוס ומקצועות אחרים לא.מילא. נניח שהם לומדים מתוך תורתם אומנותם. רוב הלומדים יעברו אחרי לימודיהם בחינה ויקבלו תואר של רב ויקבלו מהמדינה או מהעירייה משכורת על לימודיהם. מדוע, אם כך מי שלומד הנדסה ויקבל משכורת על כך לא ישוחרר מגיוס לצבא?

    39. בתוך קווי התחבורה הציבוריים (המסובסדים ע"י מדינת ישראל במיסי כולם) יש את ה"קו למהדרין" שבו נוסעים חרדים (לחרדים אין קוים כאלה בחו"ל) וקו זה זול יותר מקווים אחרים. (סטודנטים לא דתיים מעדיפים לנסוע בו משכונות חרדיות בגלל מחירו הזול).

    40. המועצות הדתיות מאוכלסות בבעלי ג'ובים לדתיים בלבד משום שהחוק מחייב את כולם לקבל את שרותיהן של המועצות הללו. יתר על כן: עלתה הצעה שמועצות דתיות חזקות (שמנוהלות ביעילות כלשהי) יחזיקו את המועצות החלשות (שמחלקות יותר ג'ובים ממה שמתוקצב ע"י המדינה).

    41.אחד הבלופים הגלויים הוא "קי"ץ" – קצבת יוצאי צבא. מכיוון שהחרדים לא מתגיסים אז לא מגיעה להם קצבת יוצאי צבא מהביטוח הלאומי (כמו לערבים). על מנת להתחכם, מגייסים את הפרזיטים האלה (שאינם תורמים דבר ר' סעיף 38) ליום אחד, מקבלים את פרטיהם ומשחררים אותם תוך יום לחזור ל"תורתם אומנותם", וכל זה כדי שיקבלו קצבת יוצאי צבא מורחבת. 

    42. היום קראתי שאסור לייבא פרוות לישראל – חוץ מאשר לתעשיית השטריימלעך לחרדים.

    וסתם שאלה מתוך סקרנות (או מחוסר ידיעה):יודעי דבר הציעו לי לשאול הכיצד  מותר לחרדים ללכת ברחוב ואף לבית הכנסת) עם מעיל פרוה של חיה טמאה (הצ'ינצ'ילה). האם זה לא כמו ללכת עם כובע מעור חזיר? 

    לא הייתי מייגע אתכם ואת עצמי ברשימה זו, אילולא יחסם  של הדתיים (ובעיקר החרדים שביניהם) כלפי תרבותם ותרומתם של הלא דתיים שבשתיקה ראויה לשבח, ממשיכים לשאת על גבם את חוסר השוויון הזה. 

    אני חוזר ומבקש מכל המשתתפים להתיחס אך ורק לכתוב (ולא לכותבים עצמם) על מנת למנוע עיוותים ופרטים לא נכונים ברשימה זו.

     

     

     בא קבל את רעיון שתי המדינות כפי שהובא--ב--http://cafe.themarker.com/view.php?t=1451582&p=2#d10020049



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "42 דוגמאות: כפיה וחוסר השוויון בין דתיים ל-לא דתיים בישראל"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה