כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    נדל"ן

    עדכונים בזמן אמת, הטרנדים החמים בשוק הנדל"ן בארץ - כל אלה ממתינים לכם מדי יום בקהילת הנדל"ן המחודשת של הקפה, מוזמנים להכנס, להרחיב אופקים ולהגיב :-)

    נדל"ן ואדריכלות

    חברים בקהילה (4920)

    bfou
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אטיוד5
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    SAME ONE
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רני123 השני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    mr.unicorn
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גלור ניקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מכרז להקמת 3 מגדלי מגורים בת"א, עם 300 דירות להשכרה

    18/9/07 20:15
    0
    דרג את התוכן:
    2007-09-19 09:41:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    משרד השיכון הוציא מכרז להקמת 3 מגדלי מגורים בת"א, עם 300 דירות להשכרה ל-25 שנה
    הערכות: ההשפעה על מחירי השכירות בלב העיר צפויה להיות איטית והדרגתית - אם בכלל * ובינתיים, באיזורי הביקוש: שכר דירה לדירת שלושה חדרים בצפון ת"א עלה ב-16% ברבעון הראשון השנה ל-967 דולר, לעומת 815 דולר ברבעון האחרון של 2006
    שירות גלובס 18/9/2007
    בסיומה של שנה שחונה מאוד בחדשות מעודדות לשוכרי הדירות בתל-אביב, ייתכן שהיום (ג') מגיעה אחת כזו: העיתון "מעריב" מדווח, כי משרד השיכון הוציא מכרז במתחם דרום הקריה לבניית מגדלי מגורים בשכירות.

    הפרויקט ייבנה בהדרגה ואמור לכלול, עם השלמתו, שלושה מגדלים למגורים ובהם כ-300 דירות, שיושכרו לפי מחירי השוק לתקופות של חמש עד 25 שנים. זה יהיה, למעשה, ניסיון ראשון משרד השיכון ליישם את חוק הדיור להשכרה, שהוביל שר השיכון הקודם, מאיר שטרית.

    עם הזמן, אמורים מגדלי המגורים להשכרה לטווח ארוך להגדיל את ההיצע לדירות שכורות בת"א ולהוריד את מחירי השכירות בעיר, ששוברים שיאים כמעט מדי חודש. עם זאת, ברור לכל הנוגעים בדבר כי מדובר בתהליך ממושך, שהצלחתו אינה מובטחת.

    שכר הדירה בתל אביב טיפס ב-15% ברבעון הראשון של 2007 והמשיך את מגמת עליות המחירים שאפיינה גם את הרבעון האחרון של 2006. כך, לפי מדד מחירי שכר הדירה של אתר מדס.

    שכר הדירה של דירת שלושה חדרים בצפון תל אביב עלה ב-16% ברבעון הראשון השנה, לרמה של 967 דולר, לעומת 815 דולר ברבעון האחרון של 2006. השכירות בדירות שלושה חדרים במרכז העיר עלתה ב-11% ל-933 דולר בחודש.

    בדרום תל אביב עלה מחיר השכירות לדירות שני חדרים ב-12%, מ-495 דולר ל-557 דולר בתחילת 2007. בצפון העיר התייקרו דירות שני חדרים ב-8% והשכירות הממוצעת היתה 748 דולר. במרכז תל אביב ירד מחיר השכירות הממוצע של דירת שני חדרים ב-1%ל-683 דולר.


    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " מכרז להקמת 3 מגדלי מגורים בת"א, עם 300 דירות להשכרה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    19/9/07 08:40
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-09-19 08:40:18
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שאלה (במידה ואפשר בכלל לענות על השאלה הזו):
    כמה דירות להשכרה צריכות להתווסף לשוק כדי להוריד את המחירים?

    --
    http://www.aviaharon.com
    19/9/07 09:41
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-09-19 09:41:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אין כל כך משמעות למספר הדירות "להשכרה" שמוסיפים לשוק.

    שאלת הביצה והתרנגולת: האם שכ"ד הדירה נקבע לפי התשואה המתבקשת ממחיר הדירה או שמחיר הדירה נקבע על פי התשואה המתבקשת כאשר שכ"ד הדירה הוא נתון?

    כמובן שהתשובה היא איפה שהוא באמצע.

    אבל: לא נראה לי שמישהו פה יתוכח איתי אם אומר שהתשואה על השכרת דירה היא די נמוכה, ולא נראה שאפשר לרדת עוד.

    בנוסף מחירי הדירות וגם שכ"ד נקבעים ע"י היצע וביקוש. הוספת דירות לשוק מגדילה את ההיצע מה שאמור להביא להורדת מחירים גם של הדירות וגם של השכירות. אבל עקב המצב הכלכלי הטוב בשנים האחרונות והריבית הנמוכה על המשכנתאות, הביקוש לדירות גדל בקצב מהיר יותר מההיצע, מה שגרם בסך הכל לעליית מחירים.

    תוספת של 300 דירות היא יפה אבל לא מספיקה.

    והערה נוספת לאוהבים להתלונן: הסיבה העיקרית שהמחירים במרכז גבוהים ואתם לא מצליחים למצוא דירה במחיר נורמלי היא באשמתכם היחידה. מי מכריח אתכם לגור דווקא בתל אביב? צאו קצת מחוץ לתל אביב ותראו איך המחירים יורדים פלאים.

    הערה אחרונה למתלוננים: אני בטוח שלא רחמתם על אף בעל דירה שלפני כ 5-6 שנים, כאשר גירוש העובדים הזרים ביחד עם מצב כלכלי לא הכי טוב גרם לירידה רצינית בביקוש לדירות, וניתן היה למצוא דירות להשכרה במחירים מדהימים. בנוסף אותו בעל דירה היה צריך להמשיך לשלם את המשכנתא שלו וכמובן גם ארנונה למרות שהדירה היתה ריקה למשך מספר חדשים.

    הערה ממש אחרונה: אני די בטוח שכל המתלוננים היום על שכ"ד גבוה ומאשימים את בעלי הבתים "הגנבים" התלוננו אז על הממשלה, ביבי או כל דבר אחר על זה שאין להם כסף לשכ"ד הדירה. מתלונן הוא מתלונן הוא מתלונן. במקום להתלונן כל הזמן על איך שדופקים אתכם תתחילו לנסות למצוא פתרונות למצבכם. גם אתה עמיר פרץ (הייתי חייב, מצטער).



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " מכרז להקמת 3 מגדלי מגורים בת"א, עם 300 דירות להשכרה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה