חייבים לסגור את חוות מזור
הבוקר כאשר נסעתי לעבודה היצלתי חוגלות. היה עדיין חושך אפלה, הכביש ועליו רצועות קרח שחור ומבריק מתפתל בין בתי העיירה, תאורת הרחוב כבויה. בקטע פתוח שבין שני אזורי מגורים אני מבחין בכמה נקודות בהירות לרוחב הכביש. כשאני מתקרב הן לובשות צורה של עופות צעירים הנעים בין שולי השלג הגבוהים שלצד הדרך – כמו כלואים בתעלה כשהשלג להם חומה מימינם ומשמאלם הרכב סוגר עליהם מאחור והנתיב הפתוח היחיד הוא הכביש בכיוון נסיעתי. כבר האטתי מעט וכשהתחוור לי שלפני גוזלי חוגלה מגודלים שנקלעו למקום הלא נכון בזמן הלא נכון. עמעמתי אורות בכדי לשחרר אותם מהקרניים המסנוורות והאטתי את הרכב כמעט עד לעצירה. רק אז התעוררו הגוזלים מקפאונם ועופפו במגושם אל מעבר לערימת השלג. אחד עוד המשיך מעט לאורך הכביש ולבסוף גם הוא פנה אל הצד. המשכתי בדרכי וכשפגשתי את הקבוצה הבאה כבר הייתי מוכן וידעתי איך לנהוג.
נזכרתי שבימים האחרונים עשיתי עוד מעשה שבעינינו בעצם עוסק פוסט זה.
כתבתי מכתב לשר הסביבה גלעד ארדן הקורא לסגור לאלתר את חוות מזור.
זה כבר זמן שאני נחרד מקיומה של חווה לגידול קופים לצורכי ניסיונות מעבדה במושב מזור.
קופים בישראל כיצד? מאיפה? למה?
קופים הנתפסים במאוריציוס נשלחים בתנאים קשים (מרחק, קור, צמא, רעב) אל חוות מזור. שם הם מתרבים וכשהגורים מגיעים לגיל שנה הם נמכרים למעבדות ברחבי העולם לצרכי נסיונות. זו התמחותה של החווה- ריבוי קופים שישמשו כחיות ניסוי במעבדות. לא ריבוי למכירה לגני חיות (הרע במיעוטו), לא לצורך הצלת מין נכחד ולא לצורך השבה לטבע. פשוט מסחר באחינו הקופים למטרה ברורה אחת – חיות מעבדה.
מעבדה זה לא פוציניו מוציניו. מעבדה זה כלוב רשת קטן. מעבדה זה ניסור מכסה הגולגולת והחדרת אלקטרודות למוח לבדיקת גירויים. מעבדה זה שעות קשירה על כסא נסיונות לצורך בדיקת הבנת הנקרא והנצפה ויכולת ההקשה. מעבדה זה דעיכה איטית אל הכיליון.
חדשות BBC (רדיו) נפתחו אתמול בידיעה המרעישה שמדענים גילו שקופים מהסוג היותר קרוב לבני אדם נכנים בתכונה אלטרואיסטית. תכונת השיתוף!!! הם משתפים במזון ובמחסה. המדענים גילו את התגלית המרעישה כשבדקו קופי מעבדה שהוכנסו למצב מצוקה (?) וצפו שלמרות המצוקה הקופים החזקים יותר היו נכונים לשתף את החלשים במזון שניתן להם ובאמצעי מחסה שסופקו להם. המדענים לא יודעים להסביר מאין לקופים תכונה זו....
אתם מבינים – המדענים בחלוקים הלבנים ובכסיות הגומי שגילו את מה שכולנו כבר יודעים...לא זזו מטר אחד ממרכז לונדון. ג'ונגל ויער בשבילם זה משהו מחיפוש תמונה בגוגל. אנחנו סיפקנו להם את הקופים. וה-BBC מפרסם (הייתי עושה ניסוי על רמת האינטליגנציה ב- BBC).
טרזן שנאסף וגודל ע"י קופה מגזע "הקופים הגדולים" היה גיבור הילדות שלי. עכשיו יכולים המדענים הדגולים לאשר שהסיפור אכן יתכן.
לפני כשבוע פורסם כאן בקפה שבימים אלה מונח על שולחנו של שר הסביבה – מר גלעד ארדן, נושא הוצאת צו לסגירת החווה. חוות הקופים במזור פועלת ברישיון – אין כאן שום מעשהלא חוקי, אבל כרגע ניתן לעשות מעשה ולעזור לשר הנכבד לקחת החלטה נכונה ולמחוק את הכתם הזה מהרקורד של מדינת ישראל.
חייבים לסגור את חוות מזור
פרטים נוספים ניתן לראות כאן
http://www.invitro.org.il/node/42
ואנא כתבו אל:
גלעד ארדן, השר להגנת הסביבה
sar@sviva.gov.il
פקס: 02-6535958
רח' כנפי נשרים 5, ת.ד 34033, ירושלים מיקוד 95464
טוב לצרף פרטים אישיים כולל, שם מלא, מספר זהות, כתובת וטלפון
הוספת תגובה על "אילו יכולתי להציל קוף"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה