יורם, שלום,
כמדומה שיש להגדיר כל אחד מן המונחים והמושגים שנקטת בהם ובהתאם העניין יובהר היטב.
ראשית, מהו משפט?
ההגדרה המילונית ל"משפט" ברורה והיא "קביעה", גם אם בלשון אחרת, מקור הסמכות למשפט, דבר שכידוע שנוי במחלוקת, אינה משנה לעיקר ההגדרה.
ממילא, כל אשר מצוי בתחום ה"משפט", הינו קביעה אשר לפחות בחלקה שרירותית, לרבות המושג "קניין", לא צריך לקרוא את ספריו של מורי בתחום זה, פרופ' יעקב ויסמן, בכדי להבין.
מכאן שכל "קניין" הינו קביעה שרירותית של החברה, בין אם בקניין אדמה עסקינן, בין אם בקניין החדש, הקניין הרוחני עסקינן וכולם בסופו של דבר מתקנת הציבור.
ברור שלאדמה עצמה כמו גם ל"יצירות" למיניהן, לא מודבק חותם קנייני מתחילת יצירתן, האדמה הייתה קיימת לפני היות האדם, מן הסתם תשרוד גם אחריו, בדיוק כמו כוכבי השמיים.
שנית, בין אם תגדיר את סקנד לייף כמשחק, בין אם תגדירו כ"עולם" וירטואלי, אין ממש הבדל למעשה, נתק נא את החשמל של האינטרנט והכל יוק.
במילים פשוטות אין כאן נכס מוחשי, אומנם ישנם גם נכסים לא מוחשיים אשר הקניין פרס כנפיו עליהם, שוב, אך ורק מתקנת הציבור, איני יודע אם יש לציבור אינטרס ליצירת קניין במשחקים, היינו בתוכם, נו טוף, על עולם וירטואלי...
שלישית, אם לא בדיני קניין מצויים אנו, הרי שנותר לנו רק להימצא בעולם החוזים בלבד, חוזה, יכול שיחול גם על משחקים, ככל חוזה בהסכמה.
נכון שגם עצם מציאות החוזים הינה הסכמה חברתית ומתקנת הציבור, רק שתחום החוזים כנפיו רחבות בהרבה מתחום הקניין ובדין.
חוזה יכול שיצור מחוייבויות, מחוייבות הינה גם וירטואלית, אך קרקע, אין הוא יכול ליצור יש מאין ולכן גם הקניין שיתכן שיצור החוזה אינו על אדמה שאינה קיימת אלא על כללי המשחק שבין השחקנים במשחקים אלה ה"מוקנים" בהסכמה החוזית לשחנים השונים ומכאן המחוייבויות השונות, גם כספיות, הפרתן, ממילא, תיצור פיצוי כספי כזה או אחר.
רביעית, מכאן לעניין הגדרת ה"מוצר", שהינו דבר מוחשי שנוצר בדרך כל שהיא, כבמילון, השימוש במונח זה לעניינינו ממש אינו מדוייק, לא מדובר במוצרים במשחק זה אלא, שוב, במחוייבויות חוזיות בין שחקנים, כמו, למשל, בין שחקני שחמט.
אה כן, גם אני שמעתי שהיו מקומות שהשתמשו בשחמט בשחקנים בשר ודם ו"חייל" שאיתרע מזלו ו"הורד", ראשו גם הורד...
למען הזהירות אוסיף כי איני מצוי בתובענה שהבאת רק שהעלית כאן עניין עקרוני והוא יכול שיהיה מנותק מן המקרה הקונקרטי הנדון.
יש גם להבחין בין מקרה זה לבין מכירת אדמות על הירח, למשל, כאשר מדובר באדמה קיימת, רק שעל הירח ולכן יש שאלות אחרות, מי קנה את הבעלות הראשונית, איך ניתן לממש את הקנייה ועוד, אך שאלות אלה הינן שאלות "טכניות" בלבד ורק מחזירות אותנו למקור הקניין.
סוף דבר, מוצר או קניין, אין כאן, מחוייבויות חוזיות, יתכן מאד.
בברכה,
איציק
הוספת תגובה על "כסף וירטואלי - תביעות אמיתיות"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה