.
26.5.2010
4 מיליארד שקל של מחזור עירני הורידו אתמול את מדד 25 לשער של 1088.16 , כאשר הוא סוגר מעל התמיכה של 1086 .
כל זאת כהכנה ליום המסחר הגדול היום שיסתיים בשעה חמש אחר הצהריים, ואשר יהווה סיום לשבוע סוער, שבו ישראל עוברת ממדד המדינות המתפתחות למדד המדינות המפותחות.
חשוב לזכור כי מדובר בכ- 2 מיליארד דולר שיוצאים ממדד המדינות המתפתחות , וכ- 5 מיליארד דולר , אשר נכנסים לישראל כהשקעה בהתאם למדד המדינות המתפתחות. נכון שחלק ניכר מה- 5 מיליארד (כ- 2.2 מיליארד) יילך לטבע ויבוצע בארה"ב, אבל גם כך , זהו סכום גדול שעוד נשאר להשקיע בישראל.
כל זאת המספרים המיידים והקשורים לשינויים המתחייבים בגין השקעות קרנות חו"ל כהשקעה פסיבית. מעבר לכך צפויה השקעה נוספת בישראל כתוצאה מכניסה למדד המדינות המתפתחות ול-OECD.
סכומי העתק האלה של מכירות וגם קניות הביאו את המחזור לשיא שלא נודע כמוהו ביום מסחר רגיל.
קשה להעריך מה יגבר היום, הקניות או המכירות, כי ייתכן ויש זרם מוגבר של מכירות לקראת סוף המעבר היום, וקניות תתפרסנה על זמן ארוך מעט יותר , עקב מצב השווקים. מאידך ייתכן מאוד וכל השינוי חייב להסתיים היום כי התוצאה הסופית , הפסיבית של השקעה במדדים בהתאם לאחוזים צריכה להתבטא היום בשעה חמש.
כך או כך , אין למעשה אפשרות ממשית לחזות היכן יהיה השוק היום בערב, או מחר בפקיעה.
היום נוכח הסיום הנאה בארה"ב, העליות באסיה, והארביטראז החיובי של 0.42 אחוז, סיכוי רב שנראה ירוק, אולם בתנודתיות כה גבוהה ייתכן ונראה עליות ומורדות במשך כל היום, והכל יכול לקרות לקראת סוף היום.
סביר מאוד שנראה פתיחה חיובית שתחזיר אותנו לאיזור ה- 1100 , ובכלל נראה לי שאת רמת ה- 1120 כלפי מעלה לא נפרוץ, אבל סיכוי רב שגם את רמת ה- 1080 כלפי מטה כנראה שלא נפרוץ.
חריגה מעל 1120 שפירושה עליה של מעל 3 אחוז במדד המעוף, אפשרית גם אפשרית היום, ואילו ירידה מתחת ל- 1080 גם היא אפשרית עד לרמה של 1050 .
נראה , נכון לעכשיו, שאם נפרוץ אזי נפרוץ למעלה, עקב עודף קניות של משקיעים זרים, ואז תפרץ מעלה רמת ה- 1120 .
אירופה תהווה איתות ראשון בהתאם להתנהגות שלה החל משעה 10 בבוקר, וארה"ב שנראית כמושיעת העולם הפיננסי תשפיע על ידי מצב החוזים.
בסך הכל שסטיות התקן הינן מעל 30 אחוז הכל יכול לקרות בתנודתיות מטורפת ובמהפכים תוך יומיים.
מי שיכול שלא לפעול היום שיישב ויסתכל.
הדולר התקדם כבר ל- 3.84, אבל שיתייצב המצב יחזור חזרה ל- 3.8 .
יום טוב.
הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים,(מסדה-פ בע"מ) ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.
לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים טל:050-5510082
קיימת אפשרות לקואוצינג בנושא מסחר באופציות מעוף.
שיעורי השלמה והכנה לבחינות הרשות בנושא אופציות המעוף ואג"ח.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה