צטט: מירי7 2010-07-11 19:28:40
בן משפחה כשנמצאים במערכת זוגית, לא חיים יחד ולא הרבה זמן יחד (פחות מחצי שנה). האם בנהזוג יכול להיקרא בן משפחה.?
אם הילדים רוצים מדי פעם לבלות או לחגוג יומהולדת נניח רק לך, ללא הבן זוג.. זה מקובל? יש מקום להיעלב?
ואם תתבטא ותגיד השבת אני רוצה להיות עם משפחתי, ולא מכלילה את בנהזוג, אלא נטו הילדים ואת או אתה? האם זה אמור להפריע לקשר?האם עצם העובדה שאמרתי משפחתי ולא התכוונתי לבנהזוג אמורה לפגוע בו?
ואל תענו לי תלוי בטיב הקשר.. זה ברור..אלא תשובות מהמציאות אם אפשר.
הוא יכול להיקרא בן משפחה אם את מרגישה שהוא בן משפחה. אם לא, גם בן זוג זה תואר לא רע בכלל.
אני בהחלט בעד שכל אחד יבלה בנפרד עם ילדיו ללא בן הזוג, לא רק שאין מה להעלב זו גם חוצפה מסויימת להיעלב לדעתי.
כי גם אם את מרגישה שהוא בן משפחה זה לא אומר שגם הילדים אמורים לחשוב כך. להיפך. זה מאד לא ריאלי לצפות שהם יחושו שמישהו שהם מכירים פחות מחצי שנה נדחף להם לחיים ולא נותן להם יותר זמן איכות לבד עם אמא (וכמובן גם להיפך).
בכלל, אני חושבת שכל מה שהורגלנו בפרק א' מבחינת בן הזוג וההשתייכות המשפחתית, ממש לא תופס בפרק ב. גם כי כבר יש ילדים שמעורבים ואי אפשר ואף אסור לדעתי, לכפות עליהם דברים שלא נוחים להם (ברמת הסביר כמובן), וגם כי כבר יש לנו חיים שלמים שבנינו במו ידינו, יש לנו חבילות שלמות שאנחנו סוחבים, ולערבב הכל זה ממש לא פשוט וגורם להרבה כאב ראש.
במיוחד הדבר נכון אחרי פרק זמן כל כך קצר של היכרות.
תהליך "ההתמשפחות" (מילה שהרגע יצרתי...) הוא תהליך מאד מאד ארוך שקורה בהדרגה איטית מאד ונמשך שנים ואת יודעת מה, לא תמיד הוא קורה במלואו וגם זה בסדר.
ומנסיוני האישי- אני עם בן זוגי קרוב לשלוש שנים מתוכם חיינו יחד חצי שנה ועכשיו שוב חיים בנפרד. אני רוצה לומר לך שאני לא מרגישה שהוא בן משפחה. הוא בן זוגי. בתחושה שלי, הילדים שלו הם לא המשפחה שלי והמשפחה המורחבת שלו אינה המשפחה שלי, למרות שיש לו משפחה מקסימה, ואני לא חושבת שהוא מרגיש שהבנות שלי הן המשפחה שלו. נראה לי שמאד קשה "בגילנו המופלג" להרגיש ממש שייכות למשפחה חדשה.לא צמחנו ביחד, לא התבגרנו ביחד, נחתנו אחד על השני באמצע החיים.
מצד שני, הפריווילגיה של פרק ב' היא שהכל הולך. כל תחושה היא לגיטימית וכל קונספט מתקבל, שהרי את חובתינו לדודתנו הפולניה כבר מילאנו. פרק ב' הוא צ'ופר, נטו בשבילנו ומוטב שנרגיש בו הכי טוב שאפשר ולא משנה באיזו דרך.
הוספת תגובה על "בן משפחה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה