טוני סופרנו, הגיבור הראשי בסדרה "הסופרנוס", הוא איש מאפיה אכזרי, אדם אינטליגנט וכריזמטי, נשוי ואב לשניים.
הוא סובל מהתקפי חרדה ופונה לקבל טיפול אצל ד"ר ג'ניפר מלפי (שאותה מגלמת לוריין בראקו המצוינת, אשר זכתה בפרס מהחברה הפסיכואנליטית האמריקאית על הדמות הטיפולית האמינה שהיא מייצגת בסדרה).
טוני מספר לאישתו כרמלה שהוא בטיפול, וזו מאוד שמחה שבעלה דואג לעצמו.
אך טוני מדבר על המטפלת שלו בלשון זכר, ואישתו לא יודעת שלמעשה מדובר במטפלת אישה.
יום אחד ד"ר מלפי מתקשרת לביתו של טוני כדי לבטל פגישה מתוכננת. כרמלה עונה לטלפון וכך היא מגלה שבעלה בעצם הסתיר ממנה שהוא נפגש עם מטפלת אישה. היא מאוד כועסת עליו וחשה פגועה.
כרמלה יודעת שטוני שוכב עם נשים אחרות אך היא לא מייחסת לכך חשיבות רבה משום שלטענתה היא לא יכולה להעניק לו את כל מה שהוא צריך. את הבגידה האמיתית בה היא רואה ביחסים הטיפוליים של טוני עם ד"ר מלפי. היא מקנאה ביחסים האינטימיים ביניהם ובכך שאישה אחרת היא זו שמצליחה לעזור לו. ואכן, ד"ר מלפי היא האדם הכי קרוב לטוני.
חשוב לציין שטוני מתאהב במטפלת, אך היחסים ביניהם נשארים מקצועיים ולא מתפתחים לרומן.
רק לאחרונה התחלתי לצפות בסדרה המעולה הזאת. סצנות רבות בסדרה מתרכזות בטיפול של טוני, והגילוי של אישתו לגבי כך שהוא מטופל אצל אישה עורר בי שאלות לגבי בחירתם של אנשים במין המטפל כשהם מחליטים ללכת לטיפול.
האם מין המטפל/ת חשובים לכם?
האם אתם יכולים להבין את הקנאה של כרמלה במטפלת של טוני?
אני באופן אישי חושבת שאדם לא פונה סתם לטיפול אצל גבר או אישה. יש מקרים שבהם אנשים בוחרים באופן מודע את מין המטפל ויש מקרים שבהם הבחירה היא לא מודעת, אך בהחלט משהו מסתתר מאחוריה.
אני מניחה שיש כאלה שמין המטפל זו לא שאלה שממש העסיקה אותם כשהם החליטו לפנות לטיפול, אבל אין לי ספק שלאחר שהתחילו את הטיפול השאלה הזאת עלתה גם אצלם בהזדמנויות שונות, בפרט בסיטואציות מסוימות בתוך הטיפול. למשל, אישה שמטופלת אצל מטפל גבר, יכולה לחוש שהיא מעדיפה לדבר על נושא מסוים עם מטפלת אישה (בעוד שעל נושאים אחרים נוח לה לדבר עם המטפל שלה).
הוספת תגובה על "מטפל או מטפלת?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה