בירחון החדש של IT של הדה-מארקר התפרסמה הכתבה הבאה, שבשל חשיבותה אני מביא אותה כאן כלשונה:
מחקר חדש מגלה: משתפי הקבצים נמצאים תחת מעקב מתמיד
משתפים קבצים? מישהו צופה בכם | צלם: TheMarker
חוקרים גילו כי משתמשי תוכנות שיתוף שלא משתמשים ברשימת חסימת כתובות, נמצאים תחת מעקב 100% מהזמן. עם זאת, שימוש בחסימה משפר את המצב דרמטית
11.10.07 | 16:00 עודד ירון
Internet
משתפי קבצים שאינם משתמשים בתוכנות לחסימת כתובות IP, נמצאים תחת מעקב 100% מהזמן בו הם משתמשים בתוכנת השיתוף, כך גילה צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה -ריוורסייד (למחקר המלא).
ב-arstechnica.com נכתב כי החוקרים, אנירבאן בנרג'י, מיכליס פלאוטסוס ולקשמי בהויאן, אספו וניתחו יותר מ-100 ג'יגה בייט של מידע. מהמחקר עולה כי 12-17% מכתובות ה-IP בתוכנת השיתוף שייכות לחברות וארגונים כמו SafeNet או BayTSP העוקבים אחרי הפעילות של המשתפים.
"משתפי קבצים שאינם משתמשים בתוכנה החוסמת את טווחי כתובות ה-IP של ארגונים להגנת זכויות יוצרים, משתפים את קבציהם גם עם משתמשים מלאכותיים שתפקידם לאסוף מידע על זהות המשתמשים ברשת"
משתפי קבצים שאינם משתמשים בתוכנה החוסמת את טווחי כתובות ה-IP של ארגונים להגנת זכויות יוצרים כמו ה-RIAA או ה-MPAA, משתפים את קבציהם גם עם משתמשים מלאכותיים שתפקידם לאסוף מידע על זהות המשתמשים ברשת. בצורה כזו אוספים הארגונים השונים הוכחות נגד משתפי קבצים כמו ג'יימי תומאס, שעירערה השבוע על על הקנס הכבד שקיבלה בשל הרשעתה בהפרת זכויות יוצרים.
אולם החוקרים מצאו גם כי אין זה מסובך להתחמק מהמרגלים האוטומטים ברשתות השיתוף. אם אכן עושים שימוש בחסימה של כתובות כמו שמציעה תוכנה כמו PeerGuardian, הסיכוי שיעקבו אחרי המשתמש יורד ל-1%. בנוסף גילו החוקרים כי חברות המעקב עושות כמיטב יכולתן להסוות את פעילותן - רק 0.5% מהכתובות המזויפות היו קשורות ישירות לחברות כאלה. שאר הכתובות עשו שימוש בטווחי כתובות IP שכלל לא אמורות להיות בשימוש באינטרנט הציבורי. מתוך 15 הרשימות לחסימה, 12 עשו שימוש במה שמכונה BOGON IP, כתובות שלא הוקצו לציבור הרחב.
הוספת תגובה על "מעקב אחר משתפי קבצים"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה