.
13.9.2010
היום הראשון בשנה החדשה הסתיים בבורסה בתל אביב בהמשך העליות של השנה הקודמת.
במחזור רגיל של 1.5 מיליארד שקל עלה מדד המעוף בחצי אחוז ל- 1179 , בזכות הדחיפה מעלה של טבע ושל מניות הנפט והגז.
היום יושפע מדד זה מהנעשה בעולם, כאשר אירופה תתחיל לסחור כבר בשעה תשע בבוקר.
סביר להניח שהעליות הנאות באסיה, החוזים הירוקים, ופתיחה ירוקה צפויה באירופה, ידחפו לפתיחה חיובית בתל אביב שתביא את מדד המעוף אל מעבר לרמת ה- 1180 נקודות.
השאלה עד להיכן ינוע המדד מעבר ל- 1180 . 1185 הינה התנגדות ראשונה שאתמול לא הצליח המדד לחצות ומשם עשה פרסה לאחור וסיים כאמור ב- 1177 .
הסבירות למעבר לאיזור ה- 1190 נראית די נמוכה , אולם זה עשוי לקרות היום באם המסחר באירופה ובארה"ב ידחוף למעלה.
התחזיות למדד אוגוסט הינן של עליה בשיעור של 0.2 עד 0.3 באחוז דבר שיביא כנראה את פישר להעלאת ריבית של רבע אחוז לרמה של שני אחוז.
המדד יפורסם ביום רביעי בערב, והריבית ביום שני לפני הפקיעה ולפני היציאה לחופשת הסוכות.
הפקיעה מתקרבת (ביום שלישי הבא), ולכן יש חשיבות למה שמראה מפת הפוזיציות הפתוחות . בינתיים המפה מצביעה על איזור 1150-1160 כאיזור מועדף לפקיעה.
הסיכוי היום לראות המשך ירידות כשם שהיה בסוף היום אתמול, מותנה בכך שהעולם דהיינו: אירופה, החוזים העתידיים, ופתיחת המסחר בארה"ב יהפכו להיות אדומים,.קשה להניח שזה יקרה כי סביר שטבע תמשיך לעלות, מניות הגז והנפט ימשיכו לפרוח, ורק הבנקים יקלקלו קצת את החגיגה.
אם בכל זאת נחזה בירידות 1162 הינה תמיכה ראשונה , וירידה מ- 1160 תהווה איתות דובי.
לסיכום: צפי לעוד יום ירוק והתבססות אפשרית מעל 1180 .
.
יום טוב.
הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות בחברה לניהול תיקים,ויתכן והינו משקיע בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.
לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים טל:050-5510082
קיימת אפשרות לקואוצינג בנושא מסחר באופציות מעוף.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר 13.9"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה