מי שמתהלך ברחובות העיר, בעיקר ממרכז העיר ודרומה, לא יכול שלא לשים לב לבזבוז. מכל פינה צצים בתי דירות גדולים ומבנים מפוארים העומדים נטושים, ריקים מדיירים, חלקם מצויים במצב של הזנחה מתקדמת, הרוסים למחצה ומתקלפים, וחלקם מהווים סכנה בטיחותית ותברואתית ומקום מפגש לנרקומנים.
כיום 614 מבנים נטושים בתל אביב, ומספר הנכסים גבוה משמעותית ממספר המבנים, משום שבבניין אחד נטוש, עשויות להיות עשרות דירות, וביקוש כידוע לא חסר.
מבנים נטושים בעיר מצביעים על תופעה חמורה, והעירייה מעודדת את התופעה בפועל ע"י כך שהיא פוטרת את בעלי הבתים מארנונה, עפ"י ההגדרה של מבנה נטוש.
כולם יודעים שערך הקרקע נמצא במגמת עליה בשנים האחרונות ועמו גם ערך הנכס, לאור המצב הזה עדיף לבעלים לחכות עד שערך הקרקע יכפיל את שוויו, ולרבים מבעלי הקרקע לא בוער להשמיש אותם למגורים, הם מעדיפים להמתין להצעה טובה שתגיע מקבלן.
יש בתים נטושים שעוברים מיד ליד ובדרך ערכם מוכפל מבלי שנעשה בהם שימוש מינימלי..
נכון, השמשת המבנים הנטושים לא תפתור את מצוקת הדיור, אבל החזרת מאות יחידות לשוק תשפר את המצב. ומה גם שמעבר להיצע שיגדל, המבנים יפסיקו להיות מטרד סביבתי.
כול עוד משאירים אותם במצב הנוכחי, כולם מפסידים!!
בעיר שבה נלחמים על הזכות לגור בקופסת גפרורים מחולקת, לי יש תחושה של החמצה.
למה לעזאזל אף אחד לא עושה איתם דבר?
הנה כמה דוגמאות למבנים נטושים, שצילמתי סמוך לביתי.
-
-
-
-
-
** הכתבה המלאה התפרסמה ב"העיר"
הוספת תגובה על ""חרדת נטישה" בתל אביב."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה