גובה שכר הטירחה, שיש לשלם למנהל פרסום בגוגל או לחברה, בנוסף לעלות של פרסום בגוגל
אם תקציב הפרסום בגוגל הוא הנתח המרכזי בעוגה, המרכיבה עלות פרסום בגוגל, הרי ששכר הטירחה הוא סעיף רגיש מאין כמוהו. גובה שכר הטירחה משקף את האמונה שלך כמפרסם ביכולתו המקצועית של מנהל הפרסום בגוגל להביא לך את התוצאות, שאתה רוצה: יותר פניות רלוונטיות, יותר מכירות בפועל.
בשוק מקובלים כמה סוגי תשלומים למנהלי פרסום בגוגל:
א.תשלום עבור ניהול קמפיין כאחוז מתקציב פרסום.
ב. תשלום עבור ניהול קמפיין כריטיינר (Retainer).
ג. תשלום עבור תוצאות בלבד.
א.תשלום עבור ניהול קמפיין כאחוז מתקציב פרסום
זוהי השיטה הפופולרית ביותר. בשיטה זו מנהל הפרסום בגוגל יקבל ממך אחוז מתקציב הפרסום הכולל, או אחוז בנוסף לתקציב הפרסום, המועבר לגוגל. יתרונות השיטה ברורים למדי – גובה שכר הטירחה עולה ככל שעלות פרסום בגוגל, המועברת לגוגל עצמה, עולה ולהפך. בד"כ משתמשים בשיטה זו משרדי פרסום בגוגל, שרוצים לגדול עם תקציבי הלקוחות, וכדי שלא להעמיס על לקוחות, שמתחילים עמם תהליך פרסום.
חסרונותיה של השיטה ברורים: בטווח הקצר מנהל הפרסום בגוגל, אינו יכול להשקיע שעות עבודה על לקוח עם תקציב פרסום קטן כפי שהוא משקיע בלקוח עם תקציב פרסום גדול. חרב הפיפיות כאן, היא שבמידה ומנהל הפרסום אינו יכול להשקיע יותר מזמנו, ו/או אינו מאמין ביכולת הגדלת התקציב מצד המפרסם רמת העבודה שתסופק, והתוצאות בעקבותיה יהיו מוגבלים.
ב.תשלום עבור ניהול קמפיין כריטיינר (Retainer)
זוהי שיטה פחות פופולרית. כאן עלות הפרסום בגוגל משפיעה על הערכת השעות שמנהל הפרסום בגוגל חושב, שיש להשקיע על הקמפיין של המפרסם ומתוך המכפלה של ערך שעת עבודה מוסכם בכמות השעות נקבע המחיר לתשלום.
יתרונות השיטה:
- * מנהל הפרסום מקבל כתגמול, מה שהוא מסכים להאמין, שהקמפיין שווה בו השקעה. לפיכך ההשקעה במהלך התקופה הזו היא ביחס ישר לתגמול.
* המפרסם מקבל כמות מכירות ו/או פניות שהיא בלתי תלויה בתגמול שלו את מנהל הפרסום בגוגל.
חסרונות השיטה:
- * ברגע שמנהל הפרסום מקבל מלקוחות אחרים תגמולים גבוהים יותר לשעה, הוא רוצה להשיג יותר מהמפרסם כדי למקסם את הכנסותיו. במצב זה הוא עלול לבצע עבודה טובה פחות עקב חוסר האיזון בתגמול מהלקוחות.
- * המפרסם יודע, שמנהל הפרסום יקבל סכום קבוע כל חודש, ולכן אין לו מוטיבציה להשיג יותר מעבר להשגים שהצליח להגיע אליהם עבור השעות שהגדיר לעצמו. לפיכך חשבון המפרסם נוטה "להחסם" ברמת הביצועים, שהוא מקבל.
ג. תשלום עבור תוצאות בלבד
בשיטה זו אתה מעביר את כל הסיכונים למנהל הפרסום קרי: רק מנהל הפרסום הוא זה שמשקיע כספים כדי להשיג תוצאות. אתה משלם למנהל הפרסום כל אימת שהוא מספק לך מכירה ו/או הפניה. התשלום יכול להעשות כאחוז מעסקה או כסכום קבוע ונקוב מראש.
יתרונות השיטה:
- * אתה כלקוח משלם רק עבור התוצאות. אין לך (כמעט) הוצאות על תוצאה עסקית חסרת חשיבות בעיניך, כגון הקלקה סתמית וכו'.
- * אתה כלקוח יכול לבקש שלא לשלם עבור תוצאות לא איכותיות: למשל פניה שלא מולאו בה כל הפרטים בצורה נאותה (כגון שם, דוא"ל וטלפון).
- מנהל הפרסום מרגיש מתומרץ כי הוא מקבל תגמול גבוה יחסית לתוצאות.
חסרונות השיטה:
- * מנהל הפרסום עלול להרים קמפיין שהוא כישלון ידוע מראש מבחינה כלכלית ולא להיות מסוגל לספק את הסחורה המובטחת בגלל מיעוט תגובות או מאידך תגובות לא איכותיות. אז לא קיבלת – לא שילמת, אבל כל הרעיון היה בעצם כן לקבל, לא ככה?
זה נראה מסובך לקבוע את עלות הפרסום בגוגל – איך מפשטים את התהליך?
קביעה של עלות הפרסום בגוגל היא באמת דבר לא פשוט, כשחושבים עליו ברצינות. לפיכך אני ממליץ לך בחום לשבת עם מנהל פרסום בגוגל, שיש לו כבר ניסיון בכמה וכמה קמפיינים, ולגבש יחד איתו את העלויות הנכונות כדי להגיע לתוצאות המקוות. חשוב, שבתהליך תתנתק, ממה שאתה מרגיש או חושב על איך לעשות דברים בתהליך הפרסום עצמו – זה ענין שאתה צריך לבנות בשיתוף עם מנהל הפרסום וללכת בגישה שהיא סינרגטית לשניכם. כמו כן חשוב לתאם עימו ציפיות – לקבוע מדדים ברורים להצלחה, להצלחה יתרה ולאי הצלחה.
מה שכן צריך לענין אותך כמפרסם הוא דבר אחד – האם במהלך הצפי, שהוגדר לקמפיין, קיבלת את מה שסיכמת עם מנהל הפרסום, ובהתאם לכך לקבוע את תואי ההתקדמות, וכל התהליך השתלם מבחינה כלכלית ועסקית.
אז אם אתה בוחר להשקיע בפרסום בגוגל – שיהיה לך בהצלחה,
שרון
באיזו שיטה היית אתה מעדיף לעבוד עם מנהל קמפיינים מקצועי לפרסום בגוגל?
הוספת תגובה על "עלות פרסום בגוגל : כך תקבע את תקציב הפרסום בגוגל על באמת (חלק 3)"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה