האם שאול שני התרשם מהמשבר זוטא שיצרה ההודעה על מכירת מכתשים- אגן לסינים ומכאן כנראה אינו מכחיש כי ממשלת רוסיה מתעניינת ב ECI?
אז כמה נקודות למחשבה. ממשלת רוסיה ונשיא רוסיה אינם קונים חברות, אלא מנסים לבנות ברוסיה תעשיית היטק מתוחכמת , כתוספת הכרחית ליצוא הרוסי המסורתי של נפט, גז, מחצבים ונשק.
מי שעשוי להתענין ב ECI זו חברה ממשלתית כמו גזפרום שהיא בעלת תשתיות תקשורת גדולות . יתכן והתקשורת מבלבלת בין מדוודב נשיא רוסיה לבין סמנכ"ל גז פרום אלכסנדר מדוודב שאומר היום על השקעות החברה בישראל:
"אנחנו בוחנים את ההזדמנות הזו מקרוב, ובזהירות. אנחנו חברה גלובלית ובוחנים ובודקים הזדמנויות היכן שהן נמצאות". משלחת של חברת גזפרום ביקרה בישראל בימים האחרונים ודנה בנושאים שונים .
כידוע מהווה חברת גזפרום זרוע השקעות גלובלית חשובה לממשלת רוסיה, שהחליפה את ההשקעות במדינות סוציאליסטיות ובעולם השלישי בתקופת המשטר הקומוניסטי. יש לציין כי יושב הראש של חברת גזפרום מאז שנת 2000 ועד מינויו לנשיא היה דמיטרי מדבדב, ששימש באותו זמן גם כסגנו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
בחודש מרץ 2010 ביקר בישראל האוליגרך אנטולי צ'ובאייס, יו"ר הנהלת חברת האנרגיה הממשלתית הרוסית, המחזיקה בגזפרום ויו"ר חברת ההשקעות הרוסית הממשלתית לננוטכנולוגיה, רוסננו (rusnao). זהו אינו ביקור ראשון לצ'ובאייס, שבחן בעבר שיתופי פעולה עם חברות ישראליות בתחומי הטכנולוגיה.
ל

גז פרום משקיעה בקבוצת הכדורגל שאלקה 04, יריבתה של הפועל תל אביב בגביע האלופות.
עשר שנים אחרי שחברת ECI הימרה על שאול שני וחברת התקשורת שלו GVT בברזיל, ולקחה סיכונים פיננסים גדולים, בעיצומו של משבר הבועה בהייטק העולמי, ניסה שאול שני, יושב ראש מועצת המנהלים של ECI, להמר על באר שבע ולשפר עמדות. מה שהממשלה לא עשתה עד עכשיו, עשו כנראה הסינים החביבים מחברת הוואי והפרויקט הענק של החברה הבריטית הממשלתית לשעבר BT. המאה מיליון שקל פלוס שממשלת ישראל נתנה כנראה אינם מספיקים ומישהו אולי שולף את הקלף הרוסי ויש גם פיטורים בחברה.
כל אלו לא יחליפו החלטות כואבות על אסטרטגיה חדשה. ECI צריכה למצא את הדרך לאיחוד תשתיות הטלקום והמחשוב. היא צריכה למצא את הדרך להשתלב בקואליציות הענן של העתיד ולהיכנס לפעילות בתחום הדטה סנטר. אם היא תרכוש היום חברות כמו וולטיר ומלנוקס , יתכן ובעתיד הקרוב היא תמצא חן בעיני IBM, אורקל ,דל או אחרים.

האם הוא יזניק את החברה ? מנכ"ל ECI רפי מאור על רקע פארק ההייטק בבאר שבע. צילום: צביקה טישלר
נראה לי ששאול שני לא ימלט מהחלטות המחיבות לקיחת סיכונים גדולים, שבצדם גם הזדמנות להזניק קדימה את ספינת הדגל של ההיטק הישראלי משנות ה 90 .
הוספת תגובה על "האם גזפרום הרוסית מתעניינת ב ECI?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה