כותרות TheMarker >
    ';

    פרטי קהילה

    מחקר ופיתוח

    ביקורת קפה מו"פ: דבר בחזותו הסטנדרטית של בית קפה יחודי זה אינו מסגיר את היותו מקום מפגש יומי קבוע של האנשים העסוקים ברחבי המדינה – אנשי המו"פ. יחודיות המקום המותאם לדרישות הקהל שלו הוא בראש וראשונה באיכות הבלתי מתפשרת של הקפה המפותח מתערובת יחודית המיוצרת מפולי ג'אווה ועוד זנים יחודיים שיובאו מהודו,סין וארצות הבלקן. המקום עוצב כך שיתאים גם לאנשים עסוקים הממהרים לשגרת יומם ובו שולחנות גבוהים המשמשים לשיחות עמידה מהירות, וכן כורסאות נוחות לקריאה ודיונים טכניים עמוקים וארוכים יותר. בין הטיפוסים המגיעים לכאן ניתן למצוא מנהלי מו"פ, אנשי מוצר, בדיקות, מהנדסי פיתוח ואפילו אנשי אקדמיה.   אז – בואו לבקר. קפה ומאפה על חשבון הבית. טיפים טובים יתקבלו בברכה!

    אינטרנט והייטק

    פורום

    מו"פ - כללי

    דיונים בכל נושא הקשור למו\"פ

    חברים בקהילה (1519)

    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Tuli Gilai
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ששת שצ
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אביאן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אמיר לשם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    zin7
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפרת....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    kobi345
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    משה ,
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מעבר ל-#C

    28/10/07 00:02
    0
    דרג את התוכן:
    2007-10-28 00:06:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    עוד כמה הערות - VB.NET אמנם אמורה להיות "שדרוג" ל-VB6 ה"קלאסי", אבל המרת האפליקציות ל-VB.NET הוא עסק לא פשוט בכלל (בחברה אחת שעבדתי בה זה הלך ממש קשה). למרות זאת, לדעתי מיקרוסופט כן רואה ב-VB.NET פלטפורמת פיתוח מרכזית, כמו c# (לעומת c++/cli שהוא מין יצור כלאיים שמיקרוסופט לא ממש השקיעה בו, לפחות לא בגרסת ה-2.0) ואפשר לראות זאת בכמות הדוגמאות שיש ב-MSDN (שוב לעומת c++/cli או J#).

     

    עדי - אני אישית לא מאמין בפרוייקטי תרגול, אבל מאוד מאמין בעבודה עם מפתח מנוסה והרבה code review (משותף, לא offline). לגבי threads ו-ADO - אלה משותפים לכל .NET ועד כדי התחביר של השפה צריכים להיות דומים. לגבי design patterns - זה כמובן נושא חשוב, אבל לא צריך להלחיץ את המפתחים עם זה. אני חייתי בשלום עם עצמי וכתבתי קוד במשך שנה שלמה עד שבכלל קראתי את הספר. ואחרי שקראתי גיליתי (וגם היום אני חושב כך) שצריכים להכיר היטב רק כמה מהנפוצים (נגיד 5), שגם פותרים בעיות נפוצות - אנשים כבר בטח משתמשים בהם ואז רק נשאר להכיר אותם בשמם (אני לא אומר שלא צריך להכיר את האחרים כמובן).


    --
    מנהל קהילת מחקר ופיתוח:
    http://randd.cafe.themarker.com
    28/10/07 00:08
    0
    דרג את התוכן:
    2007-10-28 00:08:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    צטט: arnonrgo 2007-10-27 22:20:48

     

    design patterns הם לא מטרה בפני עצמה צריך להיזהר משימוש יתר שנובע מחוסר הבנה 

    העקרונות של OO הן אחרים (Single Responsibility Principle, Liskov substitution principle ועוד - אפשר לקרוא מאמר שכתבתי על כמה מהם כאן )

    מאמר מאוד מעניין! (מקווה לקרוא את הכל מחר)


    --
    מנהל קהילת מחקר ופיתוח:
    http://randd.cafe.themarker.com
    28/10/07 10:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-28 10:33:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    צטט: arnonrgo 2007-10-27 22:20:48

     


    לא כל התוכניתנים מרוצים מהמעבר ל #C, אני מניחה שעם הניסיון בשפה החדשה תגבר האהבה אליה.

    כרגע יש המתלוננים על סרבול כתוצאה מ-OO. אני אישית חוששת שתוכניתנים שהפעם האחרונה שנתקלו ב-OO היתה בקורס באוניברסיטה יעשו טעויות בעלות מחיר כבד מבחינת שימוש לא נכון או אי שימוש ב-design patterns.

    הקורס הראשוני ב-#C לא מתייחס ל threads, design patterns, ADO וכו', וללא ידע בתחומים אלו עלולה להיות בעיה בפיתוח.

    הדרך לפתור את זה לדעתי היא עיצוב ו-code review ע"י מפתחים מנוסים יותר ואולי פיתוח פרוייקטים קטנים ופחות חשובים כתרגול.

     אני אישית מאד בעד OO - אבל אף אחד לא   מכריח אותכם לכתוב OO גם ב#C (ולחליפין ניתן לכתוב OO גם בVB.NET)

     

     

    design patterns הם לא מטרה בפני עצמה צריך להיזהר משימוש יתר שנובע מחוסר הבנה 

    העקרונות של OO הן אחרים (Single Responsibility Principle, Liskov substitution principle ועוד - אפשר לקרוא מאמר שכתבתי על כמה מהם כאן )

     

    נושא threads לא קשור לOO בכלל ולפי המגמה לריבוי ליבות גם מפתחים שמפתחים UI בלבד כדאי שיתחילו להכיר אותם 

     

     

     

    המאמר מעניין וכתוב היטב - כל הכבוד!

    לא התכוונתי שלהשתמש בdesign patterns זו מטרה בפני עצמה. ברור שיש מקרים שזה רק מסבך, וזהו לא יותר מאמצעי. עם זאת, לדעתי הכרת התחום משפרת את יכולות הפיתוח בכלל, גם אם אתה לא משתשמש בהם ישירות. הרי בסופו של דבר הם מדגימים ובאים לממש את העקרונות שאתה מציין, והם גם עוד דרך להבנת העקרונות האלו.

     

    31/10/07 05:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 05:24:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היי,

     

    משהו פה לא ברור לי... הרי ניתן לשלב בקלות בין VB.NET ל C#.

    כלומר אין צורך לשכתב את הקוד הישן (אלא רק לתחזק אותו).

    קוד חדש ייכתב יכול להכתב ב C# ולהשתלב בצורה חלקה עם הקוד הישן.

     

    לגבי מהירות הלמידה - כל מי שמתכנת ב Java יוכל בקלות להתחיל לעבוד עם C#.

    כל מי שמתכנת ב VB.NET מכיר כבר את הספריות שמסופקות עם הפלטפורמה (שהן אותן ספריות כמו ב C#. כך שמתכנת שמכיר את שתיהן היטב, המעבר ל C# צריך להיות חלק.

     

    לגבי כדאיות, מה הכוונה "להתיישר" עם מיקרוסופט.

    האם המעבר ל C# יקצר את זמן הפיתוח לטווח הארוך?

    האם יש לקוחות או ספקים שדורשים את המעבר הזה?

    מהי התועלת האמיתית???

     

    איתי

    31/10/07 15:24
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 15:24:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    צטט: נועם גולד 2007-10-27 15:12:33

    שפת  C# נכתבה לאחר ידע שנצבר בJAVA והבעיות שבה (שנות התשעים), וכן כמובן הידע ב C (שנות השבעים) או ב ++C (שנות השמונים) או בממשק הגראפי של VB מגרסאות קודמות 6 ומטה.

    כלומר C# נוצרה על בסיס רחב של ידע בהנדסת תוכנה.

     

    מבלי להכנס לתכונותיה של C# - אני פשוט לא מכיר אותן מספיק - אני חושב שהמשפט הזה מסתיר משהו מהמניע העיקרי להולדתה של C#. והמניע הזה הוא מלחמת החורמה של מייקרוסופט ברעיון המרכזי של ג'אווה, רעיון ה-platform independence.

     

    מעט אחרי שיצאה ג'אווה, מייקרוסופט ניסו להחדיר שפה שנקראה J++.  הרעיון היה פשוט: לעשות שפה שנראית "כמו ג'אווה", לגרום למפתחי ג'אווה לכתוב ב-J++, ואז לגלות להם שהם כבולים למייקרוסופט בלי שחרור בערבות. אבל הטריק הזה, שעבד למייקרוסופט מצויין עם HTML והשינויים שהם דחפו בו לאט אך בעקביות, לא עבד עם J++. אנשים תפסו את זה וכל הקסם של ג'אווה היה דווקא חוסר התלות בפלטפורמה.

     

    לאחר מכן, במשך תקופה ארוכה, שררה איבה בין קונסורציום הג'אווה, המובל ע"י סאן, לבין מייקרוסופט. למשל, בנסיונות הכושלים לפתח את ג'אווה ככלי ל-RealTime (רעיון מוזר בבסיסו), וגם באגפים צדדים ולכאורה לא קשורים, כמו אופן אופיס.

     

    C# מבחינה זו היא בסך הכל עוד קרב שמייקרוסופט נותנת, והפע בהצלחה רבה, ככל הנראה. אם זה גם כולל שיפורים שנלמדו מטעויות - אהלן וסהלן. אבל זה לא היה המניע לכתיבתה, להבנתי.


    --
    Miqe - הרצאות וייעוץ בתחומי הנדסת תוכנה.
    Qliqa - לגלוש 2.0.
    31/10/07 16:47
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 16:47:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קלעת בול

    --
    גיא גליל - Guy Galil
    31/10/07 16:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 16:55:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רק להוסיף לשם הפיקנטריה שהשמועות גורסות שהארכיטקט הראשי של delphi עבר לmicrosoft לצורך היותו הארכיטקט הראשי של דוט נט (אולי זה כמו מכבי ת"א בכדורסל, שלוקחת שחקנים אחרי שהשתפשפו אצל אחרים...)
    31/10/07 20:56
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 20:56:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מה שאתה אומר מעניין, מפני שככה בדיוק מייקרוסופט שברה את בורלנד בהתחלה - פעם, מי זוכר, קומפיילרים טובים היו עם הפרפיקס "TURBO". אני עוד זוכר איך צחקו על מי שעבד בוויזואל במקום בבורלנד. ואז מייקרוסופט פשוט רכשה את כל המפתחים הראשיים של בורלנד...


    --
    Miqe - הרצאות וייעוץ בתחומי הנדסת תוכנה.
    Qliqa - לגלוש 2.0.
    31/10/07 23:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-10-31 23:24:13
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    miqe - אני חושב שצריך להסתכל על זה בראיה יותר רחבה - במיקרוסופט הבינו שהעולם מוכן לפלטפורמות שמבוססות על virtual machine כמו Java. לפני כן השפות והסביבות האחרות היו לא יעילות מספיק בשביל ה"עולם האמיתי" (מה שזה לא אומר) ו-VB6 כנראה התחיל להתיישן. גם כל הנסיונות של מיקרוסופט עם ה-COM/DCOM/COM 2.5 לא היו פלא טכנולוגי וגם זעקו לשדרוג.

     

    כן, מיקרוסופט למדו היטב את סביבת ושפת ה-Java והפיקו כמה לקחים לגבי סביבת ה-.NET . אני חושב שהמטרה העיקרית שלהם הייתה לשמר את קהילת המפתחים "שלהם" (בשביל כמובן להמשיך למכור עותקים של windows). לכן לדעתי באותה תקופה לא הייתה ממש מלחמה בין Java ל-.NET, ו-Java עדיין היתה צריכה להצדיק את עצמה בעיקר מול c/c++. .NET היה יותר מיועד למפתחי c/c++/vb. הסיפור עם ה-J++ היה לדעתי די שולי למרות כל הרעש שהוא עשה (לא הכרתי אז ואני לא מכיר היום אף אחד שעובד עם J++/J#). עם זאת במשך תקופה די ארוכה, ה-JVM של מיקרוסופט על windows היה הרבה יותר מהיר מזה של סאן.

     

    ולגבי בורלנד - אני זוכר שגרסת ה-windows של הסביבה שלהם לא היתה ממש נוחה לשימוש. האם זה בגלל שגנבו להם מפתחים? האם בגלל שהם היו תקועים עם טכנולוגית DOS שלא ממש התאימה ל-windows? (מישהו זוכר את ה-debugger ל-windows שעבד ב-dos?)


    --
    מנהל קהילת מחקר ופיתוח:
    http://randd.cafe.themarker.com
    1/11/07 10:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-11-01 10:39:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    miqe - מה שאמרתי היה סה"כ פרט שניתן לקרות בויקיפדיה על מהנדס התוכנה הדני - http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Hejlsberg. אני דווקא חושב שmicrosoft היא חברה טובה שבשורה התחתונה עושה מוצרים שכולנו משתמשים בהם, ולא התכוונתי לומר שחברה זו או אחרת "גונבת מתכנתים".

     

     

     

    1/11/07 12:17
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2007-11-01 12:17:31
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לא צריך לקחת את הדברים "קשה". אני מנחש שיש פה עובדי מייקרוסופט, אני מנחש שגם קיים סיכוי תיאורטי שאני עצמי אעבוד שם. אני לא חושב שהם קרימינלים.

     

    מייקרוסופט היא חברה גדולה, ונוקטת באמצעים שונים כדי להצליח. והאמצעים האלה חורגים -- מאוד -- מתחומי ה"פיתוח". אני מניח שכל אחד שהיה במקומם היה מתנהג בצורה דומה, בסך הכל (וגוגל "Dont be evil" שמתחילה להיראות דומה לזה תוכיח). גם "טבע", למשל, שממלאת את החזה הישראלי בהרבה אוויר וגאווה, נוקטת בשיטות דומות.

     

    אז אין צורך להיפגע בשמם - כולנו היינו מעדיפים להיות ביל גייטס ושידברו עלינו ככה :-)


    --
    Miqe - הרצאות וייעוץ בתחומי הנדסת תוכנה.
    Qliqa - לגלוש 2.0.
    3/1/09 15:26
    0
    דרג את התוכן:
    2009-01-03 15:27:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    WPF . אחת הסיבות?

    --
    מעצב ממשקים עיצוב תוכנות GUI
    WPF Silverlight BLEND


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מעבר ל-#C"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה