בקושי עלה: מתחילת השנה - עלו כמעט כל מדדי הבורסה בתשואות דו ספרתיות, להוציא את מדד הבנקים עלה בכ- 5% בלבד. האם הגיע הזמן ללכת על הבנקים?
--
איתנים אך מפגרים: השנה בלט ענף הבנקים באיתנות יחסית, וכיום נסחר מדד הבנקים במכפיל הון ממוצע (משוקלל) של כ-1.05 (לאחר עדכון ההון העצמי של הבנקים שפירסמו בדו"חות). איתנות זו נתמכה בפרסום דו"חות כספיים מצוינים לבנק הפועלים ולבנק מזרחי, ולמרות זאת תשואת הענף מפגרת משמעותית מאחורי המדדים.
--
הזרים רוכשים: הבנקים בישראל נסחרים בתשואה על הון של כ- 10%, רובם ככולם מחלקים דיבידנדים - וככאלה מצטיירים גם כאלטרנטיבה להשקעה באג"ח. האם מדד הבנקים הולך לתקן ובגדול בשנת 2011. אחד הסימנים החיוביים לכך הוא המשקיעים הזרים, שבחודשים האחרונים, חוזרים ורוכשים את הבנקים הישראלים - שזה סימן טוב, כי הם בדרך כלל יודעים מה שהם עושים.
--
בישראל אף בנק לא נפל:אז נכון, שלאחר המשבר 2008 שמקורו בענף הפיננסים, ושהביא לנפילת ענקי הבנקאות ליהמן ברדרס, ביר סטרנס ורבים אחרים - ההשקעה בבנקים נראית מסוכנת. מצד שני, בישראל - עד היום אף בנק בישראל לא פשט את הרגל (להוציא את הבנק למסחר, אבל זה בזכות הגברת אתי אלון, וגם במקרה זה המדינה הוכיחה את מחוייבותה לכספי המשקיעים).
--
הקש על החמש: חמשת הבנקים הגדולים בישראל: לאומי, הפועלים, דיסקונט, מזרחי טפחות והבינלאומי - כולם מציגים איתנות, שינוי מערכתי ותשואות יפות על ההון. וחוץ מזה בשנה הבאה צפויות תמורות נוספות: גרעין השליטה בלאומי יוצא למכירה, בפועלים כל הזמן משתפרים, בבנק דיסקונט ובמזרחי - מבטיחים פריצה עסקית ותחרות של ממש למול הגדולם והבינלאומי לקחו את אסי כהן כפרזנטור - בקיצור: כל החמישה הראשונים שווים להשקעה, פחות או יותר, כפי משקלם היחסי בענף.
כך שעדיף פשוט לרכוש את אחת מתעודת הסל - קסם בנקים מבט ת"א בנקים או תכלית בנקים הכוללות בעיקר את חמשת הגדולים ועוד קצת מהקטנים.
--
אסי (בנק אימפריה) כהן משקיע
בלבד - חרא של בד, בקושי נושם....

http://www.youtube.com/watch?v=QK2jUdJwksc&feature=player_embedded
הוספת תגובה על "מניות הבנקים כאלטרנטיבות לאג"ח. "
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה