מרכזי תעשיית ההייטק במחוז הפלמי
תעשיית ההייטק וטכנולוגיית המידע דורשות כיום מחברות לעבוד בשיתוף פעולה כדי להגיע ליעדים ולפיתוחים חדשים בתחום. חברות על כן מחליפות ביניהן מידע ומומחים כדי לבצע מחקרים חדשניים שיועילו לתעשייה כולה. החברות הפועלות במחוז הפלמי בבלגיה מנצלות כיום מספר מרכזים משותפים הזוכים למוניטין בינלאומי. בניהם– Flanders Multimedia Valley בעיר Hasselt, Flanders Graphic Valley בעיר Turnhout, ו- Flanders DSP Valley ב- Leuven.
Flanders Graphic Valley
מזה מספר עשורים משמשת העיר Turnhout כמרכז תעשיית ההדפוס והגרפיקה של המחוז הפלמי. המסורת נמשכת גם היום, עם הנוכחות של חברות בעלות שם עולמי מהתחום כגון Proost, Group Joos, וכן Carta Mundi. הימצאותן של החברות הפכו את העיר הזו למרכז חשוב בתחום התקשורת הגראפית, ולהקמה בעיר של מרכז פלמי ייחודי המתמחה בנושא. מרכז החדשנות הפלמי לתקשורת גראפית עוסק בתחום הדיגיטלי של ניהול צבעים, מסחר אלקטרוני, וכן אוטומציה. הוא מכיל את כל הדרוש עבור חברות העוסקות בגרפיקה או תקשורת גראפית –מתן הכשרות בתחומים שונים וקורסים, הנערכים במרכז, כמו גם שיתוף של מידע עדכני המיועד לייעל ולשפר את המוצרים של החברות הפועלות במרכז.
Flanders Multimedia Valley
מרכז הטכנולוגיה הפלמי נחנך בשנת 1999 בעיר Hasselt. במרכז פועלים 100עסקים וחברות העוסקות בהפקות מולטימדיות שונות, פיתוח תוכן ואפליקציות, שירותי אינטרנט, ממשקים דיגיטליים ברשת המחברים בין ממשל לאוכלוסיות, וכן שירותים עסקיים באינטרנט.
מטרת המרכז היא לקדם את תעשיית המולטימדיה הפלמית באזור וכן במדינות נוספות . המרכז מציע שיתופי פעולה במחקר ופיתוח העוסק במגוון תחומים, מאלקטרו-אופטיקה ועד טלוויזיה דיגיטלית.
DSP Valley
תעשיית עיבוד האותות הדיגיטליים צברה התקדמות גדולה בשנים האחרונות. לכן, הצורך בהחלפת מידע וניסיון בין החברות השונות דרך שיתופי פעולה הפך לדבר הכרחי,. DSP Valley, מרכז שהוקם ע"י אוניברסיטת Leuven, הופךאת שיתופי הפעולה והחלפת המידע ליעילים יותר בזכות נוכחותן של חברות מובילות רבות הפועלות במקום.
מוקד התעשייה הזו הוא עיצוב של טכנולוגיות חומרה ותוכנה למערכות של עיבוד אותות. במרכז פעילות אוניברסיטאות, מכוני מחקר, וכן חברות מסחריות העוסקות בתחום. מבין החברות הפועלות שם ניתן למנות את Barco, Philips, Siemens וכן IMEC – מרכז בין אוניברסיטאי העוסק במיקרואלקטרוניקה, ונחשב לאחד ממוקדי המחקר הגדולים ביותר בעולם בתחום של מיקרו וננו אלקטרוניקה, וכן טכנולוגיות דומות.
לאזור הפלמי כל היתרונות לסביבה תומכת לחברת הטכנולוגיה או ה- ICT שלך. כפי שקבעו מספר סקרים בין לאומיים, האזור מוביל באירופה בהשקעה פנימית. סיבה מרכזית לכך היא האמצעים הפיננסיים המעודדים חברות להקים או להרחיב את פעילותן באזור, לבצע מחקר ופיתוח ועוד. לכך יש להוסיף את העובדה שעלויות הנדל"ן באזור הפלמי הן מהנמוכות באירופה. כל הגורמים האלה מספקים סביבה תומכת ומעודדת עבור כל חברה זרה.
זאת ועוד. הודות לגודלו הקטן יחסית ולריכוז הגבוה של חברות הייטק, האזור הפלמי מהווה מקום אידיאלי לפעילויות טכנולוגיות. שיתוף הפעולה ההדוק בין התעשייה עם האוניברסיטאות הפלמיות ומוסדות להשכלה גבוהה אחרים מהווה מרכיב מרכזי במאמץ מתמשך זה ליצירת עוצמה של חדשנות באזור.
הנספחות המסחרית הפלמית בשגרירות בלגיה בישראל מסייעת לחברות ישראליות המעוניינות במידע בנוגע לפיתוח פעילותן בבלגיה ומשם, ברחבי אירופה
מייל ליצירת קשר: jacob.lempert@fitagency.com
הוספת תגובה על "קידום חברות הייטק במחוז הפלמי - למה? "
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה