נטוורקינג מקובל בהרבה ארגונים בהם התשתית והתהליך הם לרוב כמותיים, מדידים ומתוארים במספרים : מספר הקבוצות בארץ ( להערכתי נע בין 30-50 ), מספר החברים בכל קבוצה (לרוב 20-30-40), מספר המפגשים בחודש (לרוב אחת לשבוע), משך הזמן שאורך מפגש (לרוב כשעתיים), משך הזמן שמשתתף מציג עצמו ( כ 90 שניות), משך הזמן של הפרזנטציה ה"גדולה" במפגש (לרוב חצי שעה), מספר בעלי התפקידים המסודרים בהירארכיה מעמדית ברורה ומחייבת ( 3-5 בעלי תפקידים. בערך), עלות המפגשים לחבר למפגש ( 20-40 ₪), עלות המפגשים לחבר לארגון ( 1000-2500 לשנה. לעיתים אין דמי חבר לארגון) מספר המפגשים להם ניתן להגיע כאורח ( 3-5).
התפוקות של הקבוצה גם הן כמותיות, מדידות ומתוארות במספרים : מספר החברים הקבועים, מספר האורחים שכל חבר הביא לקבוצה, מספר החברים שכל חבר גייס לקבוצה, מספר ההפניות בקבוצה, מספר ההפניות שכל חבר עשה, מספר ההפניות שכל חבר קיבל, הערך הכספי של ההפניות בקבוצה.
המסר העסקי בנטוורקינג הכמותי הוא אסופה של מספר כללים פשוטים :
אם נרשם לקבוצה, אם נשלם את דמי החברות, אם נתמיד בהגעה למפגשים
אם נשקיע בהפניות לחברים, אם נתמיד במפגשים של אחד לאחד, אם נגיע לאירועים העסקיים של החברים האחרים, אם נשדרג את הצגת ה 90 שניות שלנו, אם נעשה פעולות לחיזוק והגדלת הקבוצה. אזי - נצליח לקדם את העסק שלנו.
לי נראה שהדברים הרבה יותר מורכבים. קידום העסק שלנו הוא מעשה מרכבה הרבה יותר מורכב מסדרה של 8 כללים או אפילו 16.
הובלת קבוצות הנטוורקינג בהתנדבות או שלא בהתנדבות בוודאי נותנת למובילים תגמול רב שלא מופיע ברשימת התפוקות ה"רשמית" : תחושת מנהיגות, תחושת יוזמה, תחושת שליטה, עניין בחיים העסקיים, שילוב של חיים עסקיים וחיי חברה, תחושת מומחיות לענייני נטוורקינג ושיווק, תחושת העצמה שמקורה בקשרים עם "החלונות הגבוהים" של הארגון, תחושת אפקטיביות מספירת התפוקות של הקבוצה, תחושת עוצמה הישרדותית כשלא מוותרים גם כשהקבוצה מתנדנדת. ואולי יש עוד.
לחברים בקבוצה יש גם תגמולים שלא מופיעים ברשימת התפוקות ה"רשמית": הפגת הבדידות העסקית, מפגשים חברתיים, תחושה של עשייה שיווקית, תחושה של שייכות למבנה מארגן. ואולי יש עוד.
לדעתי, אחד הגורמים החשובים ביותר לקביעת ההשתייכות וההתמדה בנטוורקינג כמותי היא אישיות בעל העסק. ישנם עוסקים שעל פי חינוכם העסקי, ניסיונם ובמיוחד על פי נטיית הלב שלהם יעדיפו מפגשים מסוג זה ויזהו בעיקר את יתרונותיה של השיטה. ישנם עוסקים שעל פי חינוכם העסקי, ניסיונם ובמיוחד על פי נטיית הלב שלהם יחפשו חלופה.
ב"מקומי" אני מפתחת מודל נטוורקינג חלופי.
מקומי – המקום שלי למטרות שלך. מקומי ממוקם בקרית טבעון ומשמש למפגשי למידה, חוויה ושיח. מקומי מתאים לקבוצות קטנות עד 25 איש ומאובזר בהתאם. בערך אחת לחודש אני מקיימת ב"מקומי" מפגשי נטוורקינג.
למפגשים הנטוורקינג ב"מקומי" אני מזמינה חברים/ות עצמאיים שאני מכירה כבר זמן וחברים/ות חדשים. אני מבקשת מכל מוזמן להביא איתו אורח נוסף. הנוספים גם הם יוזמנו בפעם הבאה וגם הם יתבקשו להביא איתם אורח נוסף.
מספר המשתתפים במפגשי הרישות ב"מקומי" הוא 15- 20. לא יותר. וגם בקבוצה קטנה יותר מרגישים מצויין. כל משתתף מקבל זמן גמיש להצגת עצמו והעסק שלו. המשתתף מרגיש שהוא באמת מציג את עצמו והמקשיבים לומדים על המציג, על העסק על עולם התוכן העסקי.
בכל מפגש לו"ז גמיש הכולל : התכנסות, הצגות עיסקיות, הפסקת קפה/תה, סדנא או הרצאה שמטרתה לקדם ולהעצים את כולנו מבחינה עסקית.
המשתתפים נחשפים לתערוכה אומנותית של אחד המשתתפים. תערוכה המשדרגת את המקום ואת השהייה בו והופכת את "מקומי" למשך המפגש לגלריה מלהיבה. מבחינתי סיום המפגש הוא עד אחרון האורחים. אין לי בעיה שישבו , ישתו , ידברו. זה רק לטובת העניין.
לפני המפגש יש פעילות שיווקית ופרסומית של המפגש, בעיקר מול רשימת דיוור הולכת וגדלה. ההזמנה כוללת הפניה לאתר באינטרנט של מעביר הסדנא ושל האומן המציג ובכך ניתנת למוזמנים אפשרות להכיר את עולם התוכן המקצועי שלהם מבעוד מועד.
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיה בארגון של מפגשי הנטוורקינג, שליחת מיילים, הזמנה של משתתפים, בחירת המרצה, ארגון לו"ז, ארגון המרחב של תערוכת המוצרים, הנגשה של אביזרים שמאפשרים למשתתפים להציג עצמם בצורה שמתאימה להם, ארגון מערך הישיבה ככה שיתאים למספר האנשים שהגיעו וכמובן פינת קפה/תה וכאלה.
תפיסת המציאות השיווקית שעומדת בבסיס "מקומי ברשת" היא שאין כללים פשוטים לקידום העסק. לפעמים הקשבה אמיתית לעוסק אחר יכולה לתת לנו רעיון טוב. התנסות כושלת בניסיון פרזנטציה או שיתוף פעולה כושל יכולים להיות שיעור מצויין ומקדם. לשמוע את עצמנו משווקים את עצמנו יכול ללמד אותנו על הצורך למקד יותר את הפעולה העסקית שלנו. הרישות ב"מקומי" מאפשר לכולנו להתקדם לאט, בהיסוס, בטעימות, תוך נפילות וקימות, להתלבט בפנים ובקול רם, לתקן טעויות תוך כדי טיסה – כמו בחיים עצמם.
המשתתפים במפגשי "מקומי ברשת" לא עוסקים בהפניות. הם מוזמנים להיות מרוכזים בעצמם, באינטרסים שלהם, בלמידה שלהם מאחרים. ומעצמם. הפניות, אם נוצרות, לא מפריעות... אבל כל אחד קודם כל מוזמן להיות ממוקד בעצמו. מחויב בעיקר וקודם כל לעצמו. לעצמו בלבד.
במפגשי הרישות ב"מקומי" יש מקום לייחוד ולמבדיל של כל משתתף ושל כל מפגש. הצלחת המפגש לא נמדדת בתפוקות כמותיות אלא בתהליכי גדילה והעצמה. תהליכים שלעיתים נמסים ומתמסמים בתוך המציאות ולעיתים משמשים מדרגה משמעותית לצמיחה עסקית. כמו בחיים.
המפגשים מתקיימים ללא עלות. אין שום בעיה לזהות את הרווח שיש לכל המשתתפים כולל למארחת. העובדה שהמפגשים מתקיימים ללא עלות ושאין שום מחייבות להגיע למפגשים נוספים מאפשרת לדעתי בין השאר גם לעסקים ממש ממש ממש מתחילים להעיז ולבוא. ובכל אני עושה את חלקי בתרומה לקהילה העסקית. לי זה חשוב.
בכל פעם שמתקיים מפגש נטוורקינג ב"מקומי" - המקום על האפשרויות שלו, האווירה שבו ו...אני משווקים מול כל המשתתפים. המפגשים לא נועדו להביא לי רווח מיידי. הם נועדו להיות ערוץ שיווקי חם של "מקומי". בניית תדמית עסקית בריצה למרחק ארוך.
שמחה להזמין אותך למפגש הרישות הקרוב המתקיים בבוקר יום חמישי ה 24.2.2011. נהנה מסדנא "בקשר לקשר" עם שירי מדן מגל. מוזמנים לבקר באתר שלה: http://www.mishala.net/. במפגש תוצג על קירות "מקומי" תערוכה של ציורי דפנה לוין. מקסימים !!!! מוזמנים לאתר שלה : http://www.homepro.co.il/pc/HomePage.asp?id=463
לוח זמנים למפגש הנטוורקינג המתקיים בבוקר יום חמישי ה 24.2.2011
10:00 פתיחת המפגש
11:30-10:30 פרזנטציות עסקיות
12:00-11:30 הפסקת קפה/רענון/ מפגשים עסקיים על רגל אחת.
12:45-12:00 סדנא "בקשר לקשר" עם שירי מדן מגל
סדנה חווייתית בשילוב תנועה יצירה ומשחק במטרה לחזק את
ההכרות האישית – עסקית בין משתתפי המפגש תוך שימוש
בדרכים מגוונות ליצירת שיח משותף אפקטיבי אישי ועסקי .
הסדנה תאפשר טעימה של שילוב אומנויות בעבודה קבוצתית
במפגשי חוויה ותוכן.
המרכז של שירי מוצג באתר שלה :
משאלה - מרכז שילוב אומנויות להתפתחות
מוזמנים לבקר: http://www.mishala.net/
12:45 ועד אחרון האורחים – בהצלחה !!!!
במפגש תוצג על קירות "מקומי" תערוכה של ציורי דפנה לוין. מקסימים !!!! מוזמנים לאתר שלה : http://www.homepro.co.il/pc/HomePage.asp?id=463
על פי המסורת במפגשי "מקומי ברשת" אתם מתבקשים להביא איתכם אורח/ת נוסף לעזור לכולנו להגדיל את מעגלי החשיפה. וכמובן, לא לשכוח כרטיסי ביקור, פליירים , דוגמיות וכל דבר שיאפשר לכם להציג את עצמכם במיטבכם. המפגשים ללא עלות. אשמח לענות לשאלות ולקבל אישור להגעתכם. בהצלחה לכולנו.
רותי לוי 0545408144
גולומב 13 קריית טבעון
הוספת תגובה על "מוזמנים למפגש רישות בטבעון"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה