כולכם בוודאי תוהים מה זה מחשוב ענן ואם זה בכלל משהו שמתאים לעסקים קטנים.
הרעיון הבסיסי הוא שכיום גם לעסק קטן עם משאבים מצומצמים יש אפשרות להשתמש בתשתיות מחשוב מתקדמות בלי צורך בהשקעה ראשונית גבוהה או צורך באיש מחשבים צמוד.
מחשוב ענן בעצם אומר שתשתיות המחשוב לא נמצאות אצלכם בעסק אלא נמצאות אצל ספק שירותים חיצוני. היתרונות הם גדולים ואף יכולים לחסוך כסף בהרבה מקרים.
בהמשך הפוסט אני אסקור מספר פתרונות שניתן לקבל כיום בענן ובמחירים נמוכים במיוחד.
גיבוי:
אולי הדבר החשוב ביותר שכל עסק חייב לדאוג לו. כיום כל עסק משתמש במחשב ולצערנו כל מחשב ואפילו שרת יתקלקלו יום אחד. בחלק מהמקרים גם המידע אובד ואז חובה להשתמש בגיבוי.
הפתרון הכי יעיל ובטוח (ועכשיו גם זול) הוא לגבות את הנתונים לענן. ניתן לגבות נפחי מידע גדולים מאוד במחירים מאוד אטרקטיביים ולהבטיח שבשעת משבר תוכלו לשחזר את כל הנתונים (כמו רשימת לקוחות למשל) גיבוי לטייפ או דיסק חיצוני הוא פתרון סביר אבל בשעת השין עלול לאכזב. כל פתרון שנשאר בעסק עלול לספוג את אותם נזקים (אש, גניבה וכו') ולכן לא יבטיח 100% אמינות.
אימייל ארגוני:
במקום להשקיע בשרת מקומי שמצריך תחזוקה, גיבוי וכו' ניתן כיום לקבל תיבת מייל של מייקרוסופט במחיר אטרקטיבי במיוחד. תיבת ענק של 25 ג'יגה תאפשר לכם לשכוח מנפח איחסון. תיבה כזאת כוללת גם הגנה מספאם ואנטי וירוס ברמה הכי גבוהה. עברו הימים שעסק הסתפק בתיבת המייל של ספק האינטרנט שלו. עם גודל המיילים הממוצע היום והרצון לשמור על היסטורית מיילים זמינה כדאי ומומלץ לעבור לפתרון מייל בענן.
אלה הם רק שני סוגי פתרונות ענן שיכולים להתאים לכל עסק. כמובן שישנם פתרונות נוספים ואת חלקם אסקור בפוסט הבא שלי.
אביטל ון פליימן
www.computerize.co.il
הוספת תגובה על "מיחשוב ענן לעסקים קטנים"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה