כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (5764)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Dave L
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    skochavi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אשכר אלדן כהן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    jshekel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    *e
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bfou
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    מיקרו מאקרו וכללי

    בפורום זה מתקיימים דיונים במגוון נושאים הקשורים בשוק ההון בישראל

    סיכום לרבעון ראשון של 2011

    2/4/11 12:00
    0
    דרג את התוכן:
    2011-04-03 17:54:28
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

     

    סיכום רבעון ראשון לשנת 2011

     

     

    הרבעון הראשון של שנת 2011 הסתיים השבוע, ועמו גם עונת הדוחות של החברות הישראליות.

     

    היה זה רבעון עם הרבה אירועים ,עם מסחר תנודתי באחד העם, ועם הבעת סיכוי להמשך נאה לרבעון השני של השנה, כאשר האופטימיות באה לידי ביטוי בעולם ובאחד העם בעיקר בחצי השני של חודש מרץ 2011.

     

    בישראל היה זה בסך הכל רבעון שלילי לסוחרי המניות בבורסה, כאשר מדד המעוף ירד ב- 0.4 אחוז ברבעון, מדד 75 ב- 2.95 אחוז, מדד הבנקים ירד ב- 2.06 אחוז, מדד התל טק ירד ב- 4.2 אחוז ורק מדד הנדל"ן טיפס ברבעון הראשון ב- 3.32 אחוז.

     

    חשוב להזכיר כי התמונה נראתה עגומה הרבה יותר בתום חודש פברואר , כי חודש מרץ הביא לשיפור בתוצאות עקב עליה של 2.44 אחוז במעוף, 6.5 אחוז במדד הבנקים,ו- 3.72 אחוז בנדל"ן.

     

    התנהגות זו מזכירה במעט את התנהגות השוק בשנת 2009 . ב- 2009 ינואר ופברואר היו  מלווים בירידות חדות ורק בחודש מרץ החל השיפור שנמשך לאורך כל השנה , ובסיומה עלה מדד המעוף בכ- 70 אחוז בחישוב שנתי. כך שעדיין אין להכיר בשנת 2011 כשנה של עליה נמוכה או חלילה ירידה, כי הסיכוי לסיום שנה בירוק כהה עדיין שריר וקיים.

     

    המניות שכיכבו ברבעון הראשון בבורסה בתל אביב היו מנית אפריקה לישראל שעלתה בכ- 30 אחוז, ומניות גיוון ורמי לוי. מאידך בשלושת המקומות למניות שאיכזבו נמצאות פרוטליקס שירדה בכ- 40 אחוז, מליסרון והכשרת היישוב.

     

    עונת הדוחות שסיכמה את תוצאות 2010 הביאה לשוק אופטימיות רבה, כאשר החברות דיווחו על רווחים נאים, עם אופק נאה של סיכוי לשיפור גם ב- 2011 , כך שהאופטימיות יש לה מקום לקראת הרבעון השני והמשך השנה.

     

    הבנקים דיווחו על עליה של 22 אחוז ברווחים בשנה שחלפה, ולמעשה מאותתים כי הינם בדרך לשיאי רווח חדשים, ובאם נכניס למשוואה זו של רווחי הבנקים גם את העלאות הריבית האחרונות הרי שהסיכוי לשיפור הרווחיות בשנת 2011 נראה סביר בהחלט.

     

    האינפלציה והריבית תפסו מקום חשוב ברבעון הראשון של שנת 2010 .

     

    האינפלציה הרימה ראש בעקבות העלאת מחירי הסחורות , התיקרות הנפט, ובועת הנדל"ן, והנגיד לא נשאר אדיש למתרחש והחל בהעלאת הריבית לקירור המשק .

    כתוצאה מכל זאת הגיעה תחזית האינפלציה השנתית לרמה של 4.2 אחוז, ואילו שיעור ריבית בנק ישראל הועלה ל- 3 אחוז.

     

    הציפיות להמשך השנה הינם להעלאת ריבית בנק ישראל לכ- 4 אחוז, שפירושה ריבית פריים של 5.5 אחוז, להתיקרות המשכנתאות כתוצאה מכך, אולם לגבי האינפלציה איני בטוח כי נראה ירידה בשיעורה עקב התיקרויות במחירי הבנזין, המזון ( כתוצאה מהתיקרות חומרי הגלם), ומעלית מחירי הדיור.

     

    מחירי הדירות נשארו  תעלומה . רבים חושבים כי הירידות הינם ענין של חודשים ספורים, אולם בשטח המצב שונה, ועודף הביקוש וההיצע הקטן שומרים את המחירים בשיא, ומצביעים על אפשרות של המשך עלית המחירים.

     

    הדולר הוא הנפגע העיקרי מעלית הריבית, כאשר ירד בתום הרבעון לרמה של 3.48 שקלים לדולר. רק קניות מסיביות של דולרים על ידי בנק ישראל מנעו הדרדרות נוספת בשערו כלפי השקל, והשאלה עד מתי יוכל בנק ישראל לתמוך בו.

     

    גם המצב הגיאופוליטי העולמי לא סייע לדולר שנחלש בעולם מול היורו והיין היפני , וקיימת אפשרות כי הדולר ימשיך וייחלש. היחלשות זו פירושה מכה קשה ליצואנים בארץ , אשר יכולים להגן על יצואם בתקופה הקרובה כנגד השינוי בדולר, אולם לטווח בינוני וארוך כושר התחרות שלהם נפגע, ועלול להביא לירידה חדה ביצוא, ולפיטורים רחבי היקף בתעשיות המובילות של ההייטק , הביומד ושאר חברות ההזנק.

     

    לסיכום: רבעון די אפור לשוק הישראלי , עם סיכוי רב לשיפור ברבעונים הקרובים, כאשר תחזיות המקרו כלכליות משתפרות לרמת צמיחה של 4.8 אחוז לשנה , ואבטלה ששיעורה יירד אל מתחת ל- 6 אחוז.נקווה שתחזיות חיוביות אלה יתממשו ולא יפגעו מאירועים בטחוניים או גיאופוליטיים באזורנו.

     

    בעולם היה זה רבעון חיובי ביותר, על אף פגעי הטבע ביפן, ומהומות להחלפת השלטון ברחבי צפון אפריקה והמזרח התיכון.

     

    בארה"ב נמשכת התאוששות .מדד הנאסדק עלה ב- 4.43 אחוז, הדאו ב- 6.41 אחוז, האס אנד פי ב- 5.42 אחוז, ואילו מדד ראסל 2000 עלה ב- 7.64.

     

    ההתאוששות היתה מלווה בירידה בשיעור האבטלה לרמה של 8.8 אחוז בחודש מרץ , שזהו השיעור הנמוך ביותר מזה שנתיים, וכן בדוחות טובים עם ציפיות טובות לעתיד של רוב חברות האס אנד פי 500 וחברות הנאסדק.

     

    הכלכלה האמריקאית יוצרת מקומות עבודה חדשים ברמה של מעל 200 אלף משרות לחודש, התגברה על עלית מחירי הנפט לכ- 108 דולר לחבית, והתגברה גם על הצונאמי ביפן , על הנעשה במזרח התיכון ועל החשש מפני משבר באירופה.

     

    הכלכלה האמריקאית מתאוששת אומנם בקצב איטי אולם ההתאוששות נמשכת ללא הפוגה. רק נושא אחד עדיין בשפל בארה"ב והוא נושא הדיור. היה ונראה בו תיקון חיובי ברבעונים הקרובים אזי ההתאוששות תחליף מהלך ויגבר קצב הצמיחה בארה"ב מאיזור ה-3-4 אחוז לאיזור ה-5 אחוז לשנה , עובדה שתשפיע חזק מאוד על ארה"ב ועל העולם כולו.

     

    האם יש סיכוי לשיפור בנושא הדיור? הדעות מעורבות. מצד אחד יש הטוענים כי הירידה באבטלה, והשיפור ברווחיות החברות שיביא לשיפור בשכר יעלה את הביקוש ואת מחירי הדיור, ומאידך יש כאלה שטוענים שהשיפור יביא כמובן להעלאת הריבית בארה"ב, לעליה באינפלציה, דבר שיגרור את הציבור האמריקאי לצרוך רק את הדברים החשובים לו ביותר, וימנע ממנו לחפש השקעות בנדל"ן.

     

    נקווה כי ארה"ב אכן תמשיך לצמוח ולהשתפר כי בצמיחתה נהנה בעולם כולו.

     

    גם באירופה התנהגו הבורסות בעליה ברבעון הראשון , כאשר הדקס עלה ב- 1.84 אחוז, הקאק הצרפתי ב- 4.85 אחוז, ואילו הפוטסי הבריטי ב- 0.15 אחוז.

     

    הבעיה נשארה עדיין חולשתן של אירלנד, פוטוגל, ספרד, יוון, ואולי גם איטליה. עד כה זה עובר בשלום, אולם החשש הגדול הינו מנפילות קרובות במדינות שצוינו ,שתתבטאנה בירידת דירוג לאגרות החוב, ולאפשרות של השפעה רעה על כל הבורסות ברבעון הבא.

     

    אסיה נפגעה קשה מאיתני הטבע. רעידת האדמה והצונאמי ביפן פגעה קשה בכלכלת יפן, ובכלכלת אסיה והעולם כולו. קשה לאמוד את מידת הנזק, אולם אין ספק שנחוש אותו בעוצמה ברבעון הקרוב. לכן התוצאות הרבעוניות באסיה מעט משקרות ,כי פגעי הטבע היו רק בסוף הרבעון.

     

    סין ממשיכה לצמוח וגוררת עם צמיחתה הרבה בעיות כלכליות פנימיות , ובעיות שיש להן השפעה כלל עולמית , ותהיה לנעשה בסין השפעה רבה על הקורה בבורסות העולם גם ברבעון הבא.

     

    מדד הניקיי ירד ברבעון הראשון ב- 4.63 אחוז, הונג קונג עלתה ב- 2.16 אחוז, בומביי ירדה ב- 5.19 אחוז, ואילו מדד הפוטסי של סין עלה ב- 3.62 אחוז.

     

    כאמור ההשפעה של הצונאמי ביפן על חלק זה של העולם תהיה גבוהה ברבעון השני ונצטרך לבחון כיצד זה השפיע עליהם ועל העולם.

     

    נקווה שהרבעון הבא ימשיך להיות בסך הכל חיובי כשם שהיה הרבעון הראשון, תוך שיפור בישראל, ונקווה שלא נסבול מפגעי טבע נוספים בעולם, ולא מאירועים בטחוניים וגיאופוליטיים של מהומות אזרחים בישראל ובסביבתה.

     

    חג אביב שמח.

     

    הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות ומנכ"ל חברת בסט אינווסט לניהול תיקי השקעות.ייתכן והינו מעורב בפעולות השקעה בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.

     

     

    לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים   טל:050-5510082 .קיימת אפשרות לקאוצינג בנושא המסחר באופציות מעוף.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיכום לרבעון ראשון של 2011"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    3/4/11 17:54
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-04-03 17:54:28
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    סיכום יפה ואינפורמטיבי. תודה! א.


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיכום לרבעון ראשון של 2011"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה