26.4.2011
מה נשתנה מאז ערב החג ועד הבוקר?
בנק ישראל השאיר את הריבית על 3 אחוז, ויודיע השבוע על הוראות מקשות נוספות לגבי המשכנתאות.
מנית טבע ירדה 8.5 אחוז במסחר ביום חמישי בארה"ב ותיקנה אתמול באחוז וחצי.
סך הכל דריכות בפתיחת המסחר הבוקר כאשר טבע בארביטראז שלילי של 6 אחוז.
זה מביא את הארביטראז הכללי במעוף למינוס של 0.64 .
כיצד זה ישפיע על כל המסחר בבורסה, על המוסדיים, ועל הקרנות? נראה היום.לדעתי פרט לירידה בטבע לא נראה השפעה נוספת, והעליות במניות אחרות יחפו על הירידה בטבע.
העולם בזמן חופשתנו היה בסך הכל יציב עם נטיה לעליות, אולם חששות מתחילים להיווצר בעיקר בוול סטריט.
ביום רביעי יודיע ברנניקי על שיעור הריבית בארה"ב. התחזית ללא שינוי.
אולם פעם ראשונה הוא עורך מסיבת עתונאים, ובה יודיע כנראה על תוכניות המשך פעולת הפד בסיוע למשק האמריקאי , היות ומדיניות קנית האגחים מסתיימת ביוני.
החששות ממסיבת העתונאים בארה"ב גדולים, ויש נתונים על רכישה גדולה של פוטים לגבי מדד האס אנד פי 500 מצד משקיעים רבים.
הדוחות של החברות הינן די טובים עד כה, כאשר מעל 70 אחוז מהמדווחות היכו את התחזיות, וזוהי עובדה מעודדת.
השבוע מבול של דוחות , כאשר בראשן : אמאזון, ווילרפול, פורד ומיקרוסופט.
החשש מאינפלציה גובר בארה"ב, ואתמול פורסם כי מחירי הבשר עומדים להתייקר בארה"ב.
מחיר חבית נפט נע באיזור ה- 112 דולר, ואילו מחיר אונקית זהב הינו ברמה של 1509 דולר לאונקיה.
אצלנו " בשכונה", אסד טובח בבני עמו, וקץ ממשלו הולך וקרב. כיצד זה ישפיע עלינו?
נחיה ונראה.
עם כל הנתונים הללו , כאשר ביום חמישי פקיעת אופציות המעוף של אפריל, ארביטראז שלילי של 0.64 , אסיה יורדת באחוז, והחוזים שליליים ב- 0.2 אחוז, אנו שבים לסחור הבוקר.
נראה כי הפתיחה תהיה שלילית ותשיבנו את מתחת ל- 1340 . ההמשך תלוי בהתנהגות באירופה , והחוזים בארה"ב, וכן בהתנהגות טבע במסחר בבורסה בתל אביב, ובשחקני המעוף, שאין להם הפעם זמן רב להתכונן לפקיעה.
סביר מאוד שנסיים היום בין 1330 ל- 1340 , ואילו סגירה מעל 1340 תיחשב שורית מאוד, ותצביע על אפשרות של פקיעה גבוהה.
לפי מפת הפוזיציות הפתוחות הפקיעה צפויה באיזור ה- 1330, אולם קוצר הזמן למסחר מהחופש עד הפקיעה יכול לגרום לתנועה חדה לאחד הכיוונים.
בכל מקרה הערכתי שהפקיעה הינה בין 1320 ל- 1350, עם סיכוי רב להיות מעל 1340 .
יום טוב.
הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות ומנכ"ל חברת בסט אינווסט לניהול תיקי השקעות.ייתכן והינו מעורב בפעולות השקעה בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.
לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים טל:050-5510082 .קיימת אפשרות לקאוצינג בנושא המסחר באופציות מעוף.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר 26.4"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה