כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (5764)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Dave L
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    skochavi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אשכר אלדן כהן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    jshekel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    *e
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bfou
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    מיקרו מאקרו וכללי

    בפורום זה מתקיימים דיונים במגוון נושאים הקשורים בשוק ההון בישראל

    ההוקרה ללאוטמן ליד "הלונה פארק" של משפחת תשובה

    2/6/11 13:28
    2
    דרג את התוכן:
    2011-06-03 09:42:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ לאוטמן, תשובה ]

    דב לאוטמן איש תעשיה וחינוך זכה להוקרה יוצאת דופן.  הוא הישראלי הראשון שזכה באות הצטיינות המוענק על ידי Beta Gamma Sigma, ארגון בינלאומי המאגד סטודנטים ובוגרים מצטיינים של בתי הספר המובילים למנהל עסקים מרחבי העולם.


    מאות חבריו לתעשיה ולדרך זיכו אותו במחיאות כפיים ממושכות, כראוי לאיש שפיו וידיו חד הם. דב לאוטמן הנקרא בפי חבריו דוביק, היה ממקימי תעשיית הטקסטיל הישראלית , שידע להמשיך בדרך העשייה והיצור גם כאשר מפעלי טקסטיל רבים נסגרו. דוביק ידע לשלב אופנה וטכנולוגיה עם שיתוף פעולה במגזר הערבי ובמדינות השכנות .

    ''

    דב לאוטמן: "הפער החברתי מסוכן יותר מהאיום האיראני" ו "גם מי שלא איכפת לו מהמגזר הערבי צריך להבין שהאפליה מסוכנת"

     


    בטקס נכחו גם אלי הורוביץ נשיא התאחדות התעשינים לשעבר , שדוביק החליפו גם כנשיא ההתאחדות וגם כיו"ר מכון היצוא הישראלי וגם מיכאל שטראוס שפרש בימים האחרונים מדירקטריון חברת שטראוס. 


    חברת טבע הוקמה על ידי הסבים של המנהלים הנוכחיים ואספה לתוכה חברות בארץ ובחו"ל עד שהפכה לחברה הגדולה בארץ ומהגדולות בתחומה בעולם. היום אומרים מנהלים בכירים במשק כי חברת טבע היא יוצא מהכלל המראה על הכלל וכי אל לה למדינת ישראל לצפות להתפתחות חברות כה גדולות.

     

    אני טוען כי את ההצלחות של חברת טבע חובה ללמוד, כי הן נעשו על ידי ישראלים טובים, צברים ועולים חדשים, כי היא לא היתה היטק בתחילת דרכה וכי היא התפתחה באופן הדרגתי ושיטתי, כפי שמתפתחת חברה ותעשיה בריאה.

     

    מה משותף לדב לאוטמן, סטף ורטהימר, אלי הורוביץ , מיכאל שטראוס וגיל שוויד. הם כולם הקימו בישראל תעשיות ענק עם פריסה בין לאומית, שמביאות למדינה צמיחה ותעסוקה . הם עשו את זה בסבלנות, בהתמדה,  ביזע , בכשרון ועם צוות נאמן לדרך.

     

    יש תעשיות שעולות ויש שיורדות והמציאות העסקית משתנה, אבל מעבר לכך יש פרויקטורים  של כותרות ויש פרויקטורים של מעשים.  סטף בישקר צרב את ידיו במתכת, אלי הורוביץ מגרעין תל קציר, הזיע באולמות היצור של טבע, מיכאל שטראוס היה חקלאי שסייע להוריו בחליבה ובחלוקת התוצרת, בתקופה שעוד השתמשו בסוס ועגלה. גיל שוויד מצ'ק פוינט, חיבר יחד עם חבריו המיסדים צ'יפ לצ'יפ ואות לאות, ודב לאוטמן מדלתא, עזר לאביו בבית המסחר של תל אביב הקטנה.

     

     למדינה תפקיד נכבד בהשארת בניה ומשאביה. המדינה צריכה לייצר מצב שטוב לחיות בו ולנסות לחשוב הרבה קדימה . תהליכי האינקובציה היום,  של החינוך וההשכלה הגבוהה , של חברות ההזנק,  של התחרות בתחומי התקשורת והמדע, של איכות הסביבה והחיים, וגורמים נוספים, כולם ביחד יקבעו אם המיזם המצליח של היום, יביא צמיחה ותעסוקה בעוד 10 שנים ומעלה.

     

    דוביק טווה את המושג "הכל חינוך". החינוך הפורמלי נעשה  מגיל הגן ועד לאקדמיה אבל החינוך האמיתי נוצר במהלך החיים  ומושפע מדוגמה אישית , של ההורים בבית, של המחנכים בבית הספר, של הבוסים במקום העבודה ושל הפוליטיקאים בממשלה ובכנסת.


    דב לאוטמן והאנשים המוזכרים לעיל ידעו לנהוג בצניעות ונמנעו מהטפות. הם בחרו לבצע את מה שחשבו לנכון. דוביק לא רק הטיף להעסקת בני מיעוטים הוא גם העסיק מנהלים בכל הרמות מהמגזר, חלקם נכחו בטקס המרגש.

    ''

    "הלונה פארק הצנוע" שבנתה משפחת תשובה לקראת החתונה המלכותית ביער בן שמן.

     

    תעשיינים ואנשי עסקים שמקיימים קרטלים ומפעילים כח ושררה מול עובדי מדינה , הגורפים שכר עתק ובונוסים מהחברות הציבוריות שלהם על חשבון בעלי המניות והעובדים, המגדילים את הפערים במשק בדרך הריכוזיות המופרזת , כל אלו לא יוכלו להשפיע על החברה הישראלית גם במחיר של תרומות לטשטוש הבושה.

     

    ישראל היא מדינת כל אזרחיה, מן הראוי שנלמד מהדרך שבה הולך דוביק .



     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ההוקרה ללאוטמן ליד "הלונה פארק" של משפחת תשובה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    3/6/11 09:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-03 09:42:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ראיון עם פרופסור שישינסקי: "עוצמתם של מי שמכנים אותם 'טייקונים' נוצרה בשווקים שאינם תחרותיים הבנויים על מונופולים וקרטלים. זה לא ייחודי רק לשוק הגז. שלושה דברים כרוכים זה בזה - תחרותיות, ריכוזיות והון-שלטון. אם היתה תחרותיות, אז לא היתה ריכוזיות. כל שאלות ההון-שלטון עולות במקום שאין תחרותיות. בכל מקום שבו יש כמה גורמים וקיימים מו"מ ותחרות, כמו בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית - לא צריך להיות מוטרדים. http://www.themarker.com/markets/oil-and-gas-exploration/1.651063


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ההוקרה ללאוטמן ליד "הלונה פארק" של משפחת תשובה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה