למה אני מגיבה כך?
"כל פעם שדלת נטרקת אני משותקת , מרגישה דפיקות לב וכמעט נופלת..."
"אני לא מחזיק מעמד באף עבודה...הכל לכאורה בסדר....אבל אני מתחיל לעשות שטויות עד שרומזים לי או בפועל מפטרים אותי..."
מה המשותף לשתי התלונות? לכאורה אין קשר. אך יתכן ובשני המקרים קיימת תגובה פוסט טראומטית. תגובה פוסט טראומטית ( PTSD) מופעלת מהבזקי זכרון שעולים במוחנו ושבמקרים רבים איננו מודעים להם, אך גורמים לנו להגיב בצורה בלתי רציונלית מעבר לכל פרופורציה.
דברים רבים במוח עדיין נסתרים ואינם ברורים כיצד הם פועלים.
DANIE BEAULIEפסיכולוגית, אומרת שבעת חוויה מאד עוצמתית מוצף מוחינו בעומס של גרויים. המוח המודע מסוגל לקלוט רק חלק זעיר מאותם פרטי מידע. ומה קורה לשאר? הוא מאוחסן בצורה מבולבלת ומרוסקת בפיסות מידע קטנות ללא קשר ביניהן. וכך מסתובבות במוחינו, או בתת מודע שלנו פיסות מידע שקלטנו בעינינו (צורה, תמונה, צבע, ברק, תאורה), דרך האף (ריח), בעזרת חוש המישוש (חום או קור, מים ועוד) או כל רגש, מחשבה או פעולה שהיו קיימים באותה חוויה עוצמתית.
ברוב המקרים מוח האדם מצליח לבד ליצור אינטגרציה של החוויה עם חויות אחרות שעבר בחייו והוא ממשיך בחייו ללא בעיה.
יש מקרים , בהם בעקבות ארוע כלשהו, יכול להיות אפילו אירוע משמח, מתחילות לעלות פיסות מאותה חוויה ואז התגובה לארוע הנוכחי הופכת להיות בלתי מובנת ומפריעה. זאת תגובה פוסט טראומטית לאירוע שכאילו נשכח.
במקרים אחרים, קשים ונדירים יותר, האדם לא שוכח את האירוע וממשיך את חייו כשתמונות מהאירוע חוזרות ועולות יחד עם הרגשות שעלו בעת האירוע. קשה לחיות כך. ראשית, קשה לחיות כל פעם מחדש את החוויה הקשה. שנית, יש הימנעות מדברים רבים שעלולים, לדעת האדם, להעלות את אותן תחושות. וכך האדם הופך להיות אסיר של הטראומה שעבר.
יש שיטות שונות לטיפול בפוסט טראומה. אחת השיטות שהגיעה לאחרונה לארץ מקורה ב N.L.P
ונקראת E.M.I (EYE MOVEMEBT INTEGRATION).
אין להעביר מסר פרסומי בקהילה. כל מטפל רשאי ויכול לחלוק את הידע שלו בתחום בו הוא עוסק. פרסום על טיפולים וסדנאות ניתן לעשות אך ורק בכרטיס האישי. תודה, הנהלת דמרקר.
הוספת תגובה על "למה אני מגיבה כך? - E.M.I שיטה חדשה לטיפול בפוסט טראומה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה