כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    רפואה משלימה

    הפנייה לתחום הרפואה המשלימה מאוד נפוצה היום. הנתונים היום מראים שלמעלה משליש מהישראלים פונים לשירותי הרפואה המשלימה ונתון זה ממשיך לעלות בהתמדה. ברוכים הבאים לקהילת ענף הרפואה המשלימה, זה המקום והבית למטפלים ולכל אדם המתעניין בתחום.

    בריאות ומדע

    פורום

    יעוץ לבריאות

    מענה לשאלות שלכם בנושאי בריאות, חולי ורפואה טבעית

    חברים בקהילה (3043)

    גלור ניקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אסתר רבקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    esty.d
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    too many ideaes
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    OrnaLotan
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פסוקו של יום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~~ מירי ~~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    HagitFriedlander
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רמי הסמן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הקשר בין האגודל למחשבה

    23/7/11 02:04
    0
    דרג את התוכן:
    2011-07-24 19:02:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ קינסיולוגיה, מטפלת בקינסיולוגיה התפתחותית, רפלקסולוגיה, הילינג, קשב וריכוז, קשב וריכוז נוער, קשב וריכוז אצל מבוגרים, בעיות רגשיות, מטפלת ברפואה משלימה, מטפלת בבעיות רגשיות, מטפלת בקינסיולוגיה, פסיכותרפיההוליסטית ]

    מסתבר ששימוש במקלות אכילה יפניות מפתח את המח ואת הכישורים הקוגניטיביים .. ( ולנוכח מידע זה ..אני תוהה מה תרומתו של המזלג ... להתפתחותנו.. )

     

    באותו האופן אחיזה נכונה של כלי כתיבה , אחיזה הנעזרת ב"אגודל הנוגד" עשויה לתרום להתפתחות כישורינו. להוביל להישגים כגון - קריאה,כתיבה והבנת הנקרא יעילים והישגים בתחומים נרחבים ביותר מבחינה חברתית ואנושית.

     

    כשאני אומרת כתיבה נכונה אני מתייחסת לאותו האופן שהדורות הקודמים החזיקו בכלי הכתיבה. בין האגודל לאצבע המורה.

     

    באחד המאמרים שלי.. האיר בזרקור אחד החברים .. את הנושא של אופן השימוש בחפצים. הוא האיר את זה.. והעיר בי צורך לכתוב על האספקט הזה מהזווית של הקינסיולוגיה. להעלות על הכתב את המשמעות האדירה של צורת שימוש בחפצים ולצורך העניין של מאמר זה – אופן השימוש בכלי כתיבה.

     

    האבולוציה של ה"אגודל הנוגד" תואמת להתפתחות האונה הקדמית בקליפת המח החדשה.. וזה התרחש במהלך מאות רבות של שנות התפתחות. לדעת אנתרופולוגים זה הביא להתפתחות המיומנויות הקוגניטיביות הגבוהות ביותר של האנושות.

     

    להתפתחות האונות הקדמיות יש "דריסת רגל" גם בהתפתחות תכונות אנושיות נשגבות כגון חמלה, יכולת אמפתיה, אהבה ועוד. ... אונות אלה תרמו במהלך האבולוציה האנושית לעידון התכנים האנושיים ולדיוק. כן. כן.. יש קשר עצום בינן לבין הדיוק. ודיוק הוא שם המשחק בכל מה שקשור בפעולות ושאיפות האנושיות המעודנות ביותר.

     

    כיום.. עם השימוש הנפוץ בטכנולוגיה.. בעידן "האינסטנט והמקלדת" חיפוש אחר "נוחות" הביא אותנו לבטל בדור אחד בלבד.. את אחד מההישגים המרשימים ביותר. זהו שינוי שאינו לטובתנו כלל ועיקר.

     

    מהי אחיזת דיוק?

    אחיזת דיוק - זהו מונח שהוטבע על ידי אדם בשם פרנק ווילסון וזה מתאר אחיזה נכונה . (להבדיל מאחיזת כח). חברים מסתבר שיש לכך משמעות עמוקה מאוד. גם בהיבט של מה שאחיזה כזאת יוצרת לנו בגוף מבחינת נינוחות או לחלופין לחץ וגם מבחינת האפשרויות המגולמות באחיזה כזאת. הן רבות. שימוש באגודל הנוגד בכתיבה מהווה גם כן אחיזת דיוק וכפי שכבר נאמר פה יש לזה חשיבות בשטחים נרחבים מאוד. בחיי ילדים ובחיי בוגרים כאחד.

     

    אחיזת "אגודל נוגד" מאפשרת בניה של מסלולים עצביים במח החיוניים להתפתחות תקינה. ככל שיש יותר מסלולים עצביים כך מתאפשר חיבור נכון ומדויק ליכולות השונות שלנו.

     

    מאחר ובחיינו הנוכחיים מסלולים עצביים התומכים בפעולה כזאת אינם מפותחים, אם ניגש עתה לאחוז בכלי כתיבה באופן הזה נתקל בקושי רב מאוד. אך אל ייאוש.. באמצעות התמדה של דקה או שניים ביום .... לאורך תקופה זה יתאפשר..והכי חשוב יאפשר לנו לחוות את מה שתבונת הגוף שלנו יכולה לאפשר לנו אם אנחנו עובדים איתה נכון. רצוי להנחיל זאת לילדים שניגשים עתה ללמוד לכתוב ולקרא. זה עשוי להקל עליהם מאוד. משום שפעולת הכתיבה חיונית מאוד לצורך קריאה.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הקשר בין האגודל למחשבה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הקשר בין האגודל למחשבה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה